به گزارش ایرنا، این نمایشگاه در 35 غرفه با هدف عرضه آثار رشته های مختلف صنایع دستی از جمله كلاش بافی، معرق و منبت چوب، سفالگری، عروسك سازی، چاقو سازی و مسگری راه اندازی شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سقز گفت: نمایشگاه آثار صنایع دستی هنرمندان غرب كشور به مدت 6 روز (25 تا 30 تیر ماه) برگزار می شود و هنرمندانی از استان های كردستان، كرمانشاه، ایلام، زنجان، همدان، آذربایجان غربی و شرقی در آن حضور دارند.
حمید گلالی پور اظهار داشت: هدف از برگزاری این نمایشگاه كه برای اولین بار به صورت منطقه ای برپا شده معرفی و فروش آثار اصیل صنایع دستی هنرمندان غرب كشور و توانمندی هنرمندان سقزی است.
وی افزود: هنرمندان شهرستان سقز در این نمایشگاه 6 غرفه دارند كه علاوه بر معرفی هنرهای خود در چهار رشته كلاش بافی، معرق كاری، سفالگری و عروسك سازی، هنرهای خود را به صورت وركشاپ (ساخت آثار هنری در محل) نیز ارائه می كنند.
گلالی پور تاكید كرد: شهرستان سقز 800 هنرمند شناسایی شده فعال در 30 رشته صنایع دستی دارد كه به 80 نفر از آنها در چهار سال گذشته تسهیلات كم بهره اعطا شده است.
به گزارش ایرنا، سقز دارای 350 اثر شناسایی شده است كه 150 مورد از آنها در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده كه 11 مورد از این آثار ثبتی بناهای تاریخی از دوره های مختلف تاریخی است.
هنرمندان استان كردستان در نزدیك به 50 رشته فعالیت دارند كه 21 مورد از این رشته ها صنایع دستی بومی است.
بیش از 40 هزار نفر از هنرمندان كردستان در 45 رشته فعال صنایع دستی بومی و غیر بومی فعالیت می كنند كه حدود 15 هزار نفر از این تعداد در سامانه معاونت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارای شناسه فعالیت هستند كه از این تعداد، سه هزار و 600 نفر بیمه تامین اجتماعی دارند.
كردستان دارای یك هزار و 520 اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان كهنسال، میراث منقول، قنات و مكان های طبیعی است كه 878 اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل شامل 773 اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، 20 مورد میراث طبیعی، 62 مورد میراث معنوی و 23 مورد میراث منقول و است.
/9102/3034
سنندج - ایرنا - نمایشگاه آثار هنری و صنایع دستی غرب كشور عصر سه شنبه با حضور هنرمندانی از هشت استان كشور با حضور مسئولان و اقشار مختلف مردم در پارك مولوی شهر سقز گشایش یافت.