۲۸ تیر ۱۳۹۷، ۱۲:۱۸
کد خبر: 82975561
T T
۰ نفر
گام بزرگ دولت براي جلوگيري از خام فروشي معادن كردستان

سنندج - ايرنا - عمليات اجرايي سه كارخانه زنجيره توليد فولاد با همت دولت تدبير و اميد در كردستان آغاز شد تا گامي بزرگ براي جلوگيري از خام فروشي سه ميليون و 400 هزار تن مواد معدني به عنوان يك چالش مهم اين استان، بر داشته شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، كارخانه هاي توليد گندله آهن شركت صبا نور در بيجار و شركت صنايع فولاد كردستان در قروه با سرمايه گذاري داخلي و توليد آهن اسفنجي در شركت فولاد گستر الماس سقز با سرمايه گذاري خارجي واحدهاي صنعتي هستند كه عمليات اجرايي آنها روز پنجشنبه 28 تير ماه در مراسمي با حضور مسئولان آغاز شد.
اين كارخانه ها به ظرفيت توليد سالانه حدود سه ميليون و 400 هزار تن با پيش بيني 21 هزار و 100 ميليارد ريال سرمايه گذاري ارزي و ريالي و فراهم كردن زمينه اشتغال مستقيم يك هزار و 550 نفر در اين شهرستان ها احداث و پيش بيني مي شود پس از بهره برداري از فروش خام حدود سه ميليون و 400 هزار تن مواد معدني جلوگيري شود.
ذخاير قطعي ‌سنگ آهن با درجه خلوص بالا از مزيت‌ها و پتانسيل‌هاي معدني در كردستان است كه در چند سال گذشته تلاش هاي جدي براي ايجاد صنايع معدني به خصوص فرآوري سنگ آهن و ايجاد زنجيره فولاد با هدف جلوگيري از خام فروشي معادن و ايجاد اشتغال جوانان فارغ التحصيل دانشگاهي، خلق ثروت و ارزش افزوده در كردستان با همت مديران دولت تدبير و اميد برداشته شده است.
اين هدف پس از سال ها در حالي تحقق مي يابد كه بيكاري، اشتغال و تحقق ارزش افزوده فرآوري سنگ‌ آهن كردستان يكي از دغدغه‌ هاي مردم و دولت است تا از اين طريق بتوان نقش كردستان را كه بر اساس برآوردهاي كارشناسي معادن كشف‌ شده از لحاظ ميزان ذخيره سنگ ‌آهن استان چهارم است را در توسعه كشور ارتقا داد.
كارخانه هاي توليد توليد گندله آهن شركت صبانور در بيجار و شركت صنايع فولاد كردستان در قروه هر كدام با ظرفيت اسمي سالانه يك ميليون تن گندله آهن (مواد اوليه توليد آهن اسفنجي) با پيش بيني 200 شغل مستقيم و سه هزار ميليارد ريال سرمايه گذاري داخلي در زميني به مساحت 70 هزار متر مربع با 12 هزار متر مربع زيربنا احداث مي شود.
كارخانه توليد آهه اسفنجي شركت فولاد گستر الماس نيز در شهرستان سقز با سرمايه گذار خارجي ساخته مي شود كه ظرفيت اسمي توليد كنسانتره آهن، گندله آهن و آهن اسفنجي خام آن سالانه حدود يك ميليون و 400 هزار تن است.
اجراي اين طرح در زميني به مساحت 105 هكتار با 20 هكتار زير بنا، 15 هزار و 100 ميليارد ريال سرمايه گذاري خارجي انجام و براساس پيش بيني ها براي يك هزار و 150 نفر به صورت مستقيم اشتغال ايجاد مي كند.
امروز همچنين كلينيك صنعت در سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان به بهره برداري مي رسد تا در آن نسبت به بررسي موانع پيش روي توسعه صنعت و معدن اين استان اقدام كارشناسي صورت گيرد.
به گزارش ايرنا، از نظر ذخاير معدني كردستان داراي 620 ميليون تن ذخاير معدني است و هم اكنون 384 معدن در اين استان با يك هزار و 940 نفر اشتغالزايي داراي پروانه بهره برداري هستند.
ظرفيت اسمي استخراج معادن كردستان سالانه 19 ميليون تن است اما فقط 6 ميليون تن از اين ميزان استخراج مي شود.
وجود 18 گونه ماده معدني در استان از جمله انواع سنگ هاي تزئيني، پلي متال، طلا و سنگ آهن، باريت و پوكه ظرفيت بسيار خوبي براي توسعه كردستان وجود دارد.
استان كردستان داراي 20 معدن سنگ آهن است كه 74 ميليون تن از 2 ميليارد و 800 ميليون تن از ذخيره قطعي معادن كشور را در خود جاي داده است.
سهم كردستان از ذخيره قطعي 48 هزار ميليون تُني معادن كشور 1.2 درصد و در بخش اشتغال هم سهم استان از 138 هزار و 879 نفر اشغال اسمي كشور سه درصد است.
3034/9102