۳۰ تیر ۱۳۹۷، ۱۲:۳۶
کد خبر: 82976978
T T
۰ نفر
برای طلسم شكنی در ژیمناستیك به جاكارتا می رویم

تهران - ایرنا - «سعید رضا كیخا» كاپیتان تیم ملی ژیمناستیك هنری ایران گفت: تمام تلاش كادرفنی و بازیكنان اعزامی به بازی های آسیایی 2018 جاكارتا طلسم شكنی در كسب مدال و رفتن روی سكو است.

كیخا بدون شك یكی از نوابغ ژیمناستیك ایران، آسیا و حتی جهان است كه با كمترین امكانات و تجهیزات و با تمرین مستمر موفق شد، هم مدال آسیایی بیاورد و هم پنج حركت ابداعی را به نام خود در كتاب داوری فدراسیون جهانی ژیمناستیك ثبت كند.
آخرین حركات ثبت شده جهانی كیخا مربوط رقابت های جهانی تركیه است كه اواسط تیرماه در شهر مرسین برگزار شد. البته او به رغم اینكه موفق به ثبت پنجمین حركت ابداعی خود شد و به دیدار پایانی مسابقات هم راه یافت. اما در فینال به دلیل اجرای این حركت سخت از روی وسیله خرك حلقه افتاد تا با عنوان هفتمی در تركیه به كار خود پایان دهد.
دهمین و آخرین مرحله اردوی تیم ملی ژیمناستیك هنری نیز برای اعزام به بازی های 2018 اندونزی از 24 تیرماه در تهران آغاز شده است و كیخا امروز شنبه در حاشیه این اردو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش بینی برای كسب مدال در بازی های آسیایی اندونزی دشوار است؛ زیرا در كنار افزایش قدرت و تعادل در وسیله خرك، باید با بزرگان جهانی این رشته كه همه از كشورهای آسیایی كره جنوبی، چین، ژاپن و تایلند هستند، نیز رقابت كنیم. ولی هدف همه اعضای تیم ملی طلسم شكنی در جاكارتا است تا برای نخستین بار در این بازی ها به مدال برسیم.
كیخا در مورد برنامه سرمربی تیم ملی ژیمناستیك هنری برای او در بازی های آسیایی گفت: برنامه این است كه بیشتر روی وسیله خرك حلقه تمركز كنم و در صورتی كه در6 وسیله تیم اعزامی ایران نیاز به كمك داشت، به آنها اضافه شوم.
وی گفت كه امكانات در این رشته ورزشی فرسوده است و چندین سال است كه لوازم جدید و با كیفیت وارد كشور نشده است و از طرفی تولیدات ملی در رشته ژیمناستیك نیز از سطح بین المللی فاصله دارد. اما با این حال مدیریت فدراسیون تمام تلاش خود را برای برگزاری با كیفیت اردوهای تیم ملی به كار می برد.
كاپیتان تیم ملی ایران ادامه داد: در شهر شیراز محل زندگی من، حتی یك وسیله خرك حلقه استاندارد وجود ندارد تا امكان تمرین مهیا باشد و امیدوارم روزی این كمبودها جبران شود.
كیخا كه اخیرا در رقابت های جهانی تركیه شركت كرده است، درباره این مسابقات گفت: هدفم از شركت در رقابت های تركیه كه با نظر فدراسیون جهانی برگزار شد، ثبت حركت كیخا 5 بود كه موفق هم شدم تا محكی مناسبی برای آمادگی مسابقات 2018 بازی های آسیایی باشد.
كیخا تاكنون حركت های كیخا یك تا 4 را به نام خود در كتاب داوری فدراسیون جهانی به ثبت رسانده است.
وی گفت: در مرحله مقدماتی مسابقات این حركت را انجام دادم كه پذیرفته شد و درجه اف را به آن دادند؛ هرچند معتقدم این درجه برای حركت ثبت شده كم است و نماینده فدراسیون جهانی نیز گفته است این حركت را دوباره بررسی می كنند كه در صورت تایید مجدد، ارزش آن ارتقا می یابد.
كاپیتان تیم ملی ژیمناستیك هنری ایران ادامه داد: در صورتی كه ارزش حركت كیخا 5 از اف به جی تبدیل و در كتاب داوری فدراسیون جهانی ثبت شود، برای نخستین بار این مهم به نام ایران خواهد بود. زیرا تاكنون سه حركت اف در وسیله خرك حلقه ثبت شده است كه دو تای آن به نام من است و حركت سوم به نام بوسناری از ایتالیا است كه درالمپیك 2012 لندن آن را ثبت كرد.
كیخا گفت كه ثبت این حركت سبب شد یك دهم، بارم من ارتقاء یابد، ولی از آنجا كه انجام این حركت از ریسك بالایی برخوردار است. آن را در بازی های آسیایی اجرا نمی كنم و با نظر سرمربی با برنامه ای باكیفیت تر در جاكارتا به نمایش خواهم گذاشت.
وی در توضیح این حركت به زبان ساده گفت: اجرای معمولی ورزشكار روی خرك حلقه، در طول خرك با گرفتن میله ها است، ولی در حالت نامتعارف یا سخت آن، حلقه ها بین دستان قرار می گیرد و ژیمناست طول خرك حلقه را بدون گرفتن میله ها طی می كند. البته اگر این حركت را در فینال رقابت های تركیه انجام نمی دادم با همان حركات ساده می توانستم به مدال برسم. ولی از قبل برنامه ما تست این حركت در این رقابت ها بود تا در صورت موفقیت در بازی های آسیایی 2018 اجرا شود كه این برنامه برای جاكارتا منتفی شد.
هجدهمین دوره بازی های آسیایی از 27 مرداد تا 11 شهریور ماه با حضور بیش از ١١هزار ورزشكار از ٤٠ كشور به میزبانی سه شهر اندونزی برگزار می شود و بیش از 380 ورزشكار زن و مرد ایرانی در 44 رشته ورزشی در این رقابت ها شركت خواهند كرد.
ورزشی**9029**1584
۰ نفر