۳۱ تیر ۱۳۹۷، ۲۰:۴۴
کد خبر: 82978626
T T
۰ نفر
سازمان برنامه و بودجه توجه خاصي به بحث آموزش و پرورش دارد

اهواز - ايرنا - رييس امور آموزش و پرورش عمومي و فني و حرفه‌اي سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: پارسال 100 درصد بودجه ادارات آموزش و پرورش و پاداش پايان خدمت فرهنگيان، پيش از ساير دستگاه ها پرداخت شد كه اين امر نشان از توجه سازمان برنامه و بودجه به آموزش و پرورش دارد.

به گزارش ايرنا سعيد طاهري روز يكشنبه در نشست شوراي برنامه ريزي خوزستان در سالن شهيد رجايي استانداري با اشاره به اينكه استان خوستان داراي يك ميليون دانش آموز است افزود: 6.8 درصد دانش آموزان كشور در خوزستان مشغول تحصيل هستند.
وي ادامه داد: نرخ پوشش تحصيلي در مقطع ابتدايي خوزستان 98.8 است كه پايين تر از ميانگين كشوري است. و نرخ پوشش تحصيلي در مقطع متوسط اول 90.81 درصد و در مقطع متوسط دوم 78.51 درصد است كه در اين مورد نياز به توجه ويژه داريم.
وي خاطر نشان كرد: تراكم دانش آموزان در كلاس در نواحي يك تا چهار اهواز، بندر امام، شهرستان كارون، ماهشهر، خرمشهر، انديمشك، آبادان و دزفول بيشتر از ميانگين كشوري و در ساير نقاط اين استان تراكم دانش آموزان در كلاس كمتر از ميانگين كشوري است.
طاهري با اشاره به اينكه سرانه استاندارد فضاهاي آموزشي در كشور بايد 8.39 باشد گفت: اين سرانه هم اكنون در كشور 5.8 و در خوزستان 4.83 است. بيشترين سرانه زيربنا در بخش الوار گرمسيري، دهدز و صيدون و كمترين در شهرستان هاي كارون، حميديه، شادگان و اهواز است.

** 19 درصد بازماندگان تحصيل در خوزستان هستند
وي افزود: تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصيل در خوزستان 140 هزار و 186 نفر است كه 19 درصد بازماندگان تحصيل كشور را شامل مي شود.
طاهري با اشاره به اينكه بيشتر بازماندگان از تحصيل دانش آموزان دختر هستند گفت: 85 درصد بازماندگان تحصيل در رده هاي سني 6، 10، 11، 14، 15 و 16 ساله هستند. استان خوزستان پس از خراسان رضوي و فارس رتبه سوم در فضاي كاربري را دارد. اين استان در تعداد كلاس هاي فعال نيز رتبه پنجم را داراست.
وي ادامه داد: از 58 ميليون و 958 هزار متر مربع زيربناي آموزشي كشور، 381 هزار متر مربع در خوزستان است.

** 420 پروژه آموزشي براي خوزستان تعريف شده است
طاهري با بيان اينكه 420 پروژه براي خوزستان تعريف شده ، گفت: 140 پروژه استاني شامل 681 كلاس و 137 هزار متر مربع، 118 پروژه ملي با 718 كلاس و 102 هزار متر مربع، 48 پروژه مردمي و تعدادي پروژه توسط برخي بنيادها تعريف شده است.

** كمبود نيرو مهم ترين مشكل آموزش و پرورش خوزستان
مديركل آموزش و پرورش خوزستان نيز در اين نشست با اشاره به اينكه خوزستان با 350 هزار ساعت حق التدريس رتبه نخست كشور را دارد گفت:اساسي ترين مشكل آموزش و پرورش خوزستان كمبود نيروي انساني است.
محمد تقي زاده ادامه داد: خوزستان با كمبود 14 هزار و 500 نفر كمبود نيروي انساني روبه رو بود كه پارسال با جذب هفت هزار و 300 نفر بخشي از اين مشكل حل شد. اما يكي ديگر از مشكلات ما علاوه بر كمبود كنوني هفت هزار و 200 نفري، بازنشستگي سه هزار نفر تا شهريور امسال است.
وي گفت: همچنين هفت هزار نفر از نيروي انساني خوزستان خواستار مهاجرت به ساير استان ها هستند.
وي در ادامه به كودكان بازمانده از تحصيل اشاره كرد و افزود:اگرچه تمام انتقادات به سمت آموزش و پرورش است اما اين مساله علل و عوامل مختلف اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي دارد.
تقي زاده يكي از راه هاي كاهش كودكان بازمانده از تحصيل را اجباري كردن پيش دبستاني خواند و بيان كرد:اين كار براي نخستين بار در كشور در خوزستان صورت گرفت كه نتايج مثبتي در پي داشت اما براي ادامه اين مسير نياز به مساعدت و حمايت مالي هستيم.
مديركل آموزش و پرورش خوزستان ادامه داد: دانش آموزان خوزستاني به دليل گرماي هوا 15 روز كمتر از ساير دانش آموزان به مدرسه مي روند. پديدار شدن گرد و غبار نيز سبب تعطيلي بسياري در خوزستان شده است به طور نمونه پارسال مدارس خوزستان 20 روز تعطيل بودند. در مجموع دانش آموزان خوزستاني 2 سال كمتر از ساير دانش آموزان به مدرسه مي روند.
وي گفت: خوزستان 600 سال پيش از احداث دانشگاه آكسفورد داراي دانشگاه بوده اما اكنون داراي 600 هزار بيسواد است و از اين منظر رتبه پنجم كشور را دارد.
تقي زاده ادامه داد: در طول 22 سال گذشته استان يزد رتبه نخست را در كنكور داشت اما خوزستان رتبه 27 را داشت. با تلاش صورت گرفته و پيگيري استاندار به رتبه 19 ارتقا پيدا كرديم.
وي يكي از دلايل عقب افتادن خوزستان از شاخص هاي آموزشي را جنگ تحميلي دانست و بيان كرد: بسياري از زيرساخت هاي اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي خوزستان دچار آسيب شد كه اين امر از دلايل اصلي مهاجرت نيروهاي با تجربه بود.
تقي زاده ادامه داد: استان خوزستان داراي يك ميليون دانش آموز، 57 هزار كارمند، 6 هزار مدرسه و 36 هزار كلاس درس است.
بنابراين گزارش، معاون امور علمي، فرهنگي و اجتماعي سازمان برنامه و بودجه كشور به همراه پنج رييس و سه مشاور خود در سفر 2 روزه به خوزستان ضمن بازديد از پروژه هاي نيمه تمام در اين اين استان، در نشست شوراي آموزش و پرورش، كارگروه سلامت و رفاه اجتماعي، نشست شوراي تامين و شوراي برنامه ريزي كشور در خوزستان شركت كرد.
9887/ 6037