۲ مرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۳۸
کد خبر: 82980146
T T
۰ نفر

ماهی ها در حال از دست دادن حس بویایی هستند

۲ مرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۳۸
کد خبر: 82980146
ماهی ها در حال از دست دادن حس بویایی هستند

تهران- ایرنا- نتایج یك مطالعه جدید نشان می دهد كه به علت افزایش سطح اسید كربنیك آب دریاها، ماهی ها در حال از دست دادن حس بویایی هستند.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از روزنامه دیلی میل، این مطالعه كه توسط محققان دانشگاه اكستر در انگلیس انجام شده است، نشان می دهد كه افزایش ناگهانی دی اكسید كربن در اتمسفر اسیدی شدن آب اقیانوس را افزایش داده است.
در فرآیند اسیدی شدن اقیانوس ها، دی اكسید كربن آزاد شده در اثر سوزاندن سوخت‌ های فسیلی در آب دریا حل می ‌شود و به تولید اسید كربنیك منجر می‌شود كه PH (خاصیت اسیدی یا بازی) آب را تغییر می‌ دهد.
یافته های این مطالعه بسیار حائز اهمیت هستند زیرا ماهی ها برای انجام همه كار از پیدا كردن غذا و جفت گرفته تا شناسایی شكارچیانی كه در مجاورت آنها به سر می برند، بر حس بویایی خود تكیه دارند.
دكتر 'كازیما پورتئوس' محقق دانشگاه اكستر كه ریاست این تحقیق را بر عهده داشت، گفت كه مطالعه آنها اولین تحقیقی است كه تاثیر افزایش دی اكسید كربن در اقیانوس را بر سیستم حس بویایی ماهی ها بررسی می كند.
در این مطالعه، محققان رفتار ماهی های جوان دریا در سطح فعلی دی اكسید كربن را با سطوحی كه احتمالا در پایان این قرن وجود خواهد داشت، مقایسه كردند. پیش بینی می شود كه در پایان قرن حاضر سطح دی اكسید كربن دو و نیم برابر سطح فعلی این گاز باشد.
محققان در این مطالعه متوجه تغییرات عمده در رفتار ماهی ها در آب هایی شدند كه بیشترین میزان اسیدیته را دارند. این ماهی ها نه تنها كمتر شنا می كنند بلكه به نظر می رسید متوجه حضور شكارچیان نیز نمی شوند.
یافته های این مطالعه كه در مجله Nature Climate Change منتشر شد، مدرك دیگری دال بر خطرات اسیدی شدن آب اقیانوس ها برای حیات دریایی است.
یك تحقیق نیز پیش از این نشان داده است كه دی اكسید كربن بر سیستم عصبی ماهیان نیز تاثیر دارد و پردازش اطلاعات را در مغز آنها مختل می سازد.
علمی**2038**2017
۰ نفر