۳ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۳۰
کد خبر: 82981412
T T
۰ نفر

قصرشیرین؛ گذرگاه امن رونق اقتصاد ملی

۳ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۳۰
کد خبر: 82981412
قصرشیرین؛ گذرگاه امن رونق اقتصاد ملی

قصرشیرین - ایرنا - شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب كرمانشاه به مدد برخورداری از دو مرز رسمی پرویزخان و خسروی، با توجه به شرایط حساس كنونی كشور، می تواند نقش ویژه و بسزایی در شكوفایی و رونق اقتصاد ملی ایفا كند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در شرایطی كه هر روز دشمنان با ترفند و تحریم جدید درصدد ضربه زدن به اقتصادی جمهوری اسلامی ایران هستند، مرز می تواند كاركرد بسیار مناسبی برای ارزآوری و مقابله با این توطئه های دشمنان داشته باشد.
جمهوری اسلامی ایران اكنون 32 مرز فعال شامل 22 مرز زمینی و 10 مرز آبی دارد كه پرویزخان دومین مرز فعال كشور بعد از گمرك شهید رجایی در زمینه ورود كالاهای ترانزیتی است.
مرزهای رسمی پرویزخان و خسروی اكنون كاركرد بالایی در زمینه پیشرفت اقتصاد كشور دارد و روزانه حجم زیادی از ترانزیت، صادرات و مبادلات مرزی در آنها انجام می شود.
تقویت هرچه بیشتر مرزهای رسمی پرویزخان و خسروی با اختصاص تجهیزات و امكانات مورد نیاز و ایجاد زیرساخت های مناسب منجر به توسعه پایدار كشور و همچنین پیشرفت اقتصادی استان كرمانشاه خواهد شد.
مرز رسمی پرویزخان در چند سال متمادی مقام نخست به لحاظ صادرات غیرنفتی كشور به عراق را به خود اختصاص داده و این نشان از اهمیت این شاهراه اقتصادی در رونق و شكوفایی اقتصاد منطقه، استان و در گستره ملی دارد.

** پرویزخان برندی شناخته شده
بازارچه مرزی پرویزخان قصرشیرین در نقطه صفر مرزی، یكی از این بازارچه ها است كه به واسطه همجواری با روستای مرزی «پرویزخان عراق» به این نام شناخته می شود.
مرز رسمی پرویزخان اكنون بیشترین حجم صادرات كشور به عراق را در كارنامه خود برای چندمین سال متوالی ثبت كرده است و اكنون 54 درصد از كل صادرات غیرنفتی جمهوری اسلامی ایران به كشور همسایه از این مرز رسمی انجام می شود.
مرز رسمی پرویزخان روزانه شاهد حجم بالایی از ترانزیت كالاهای صادراتی، تانكرهای سوختی، تردد مسافران و گردشگران به اقلیم كردستان عراق است كه پایانه مسافری و تجاری پرویزخان در زمینی به گستره 14 هكتار در حال احداث است كه پایانه مسافری آن با زیربنای سه هزار و 700 متر مربع به بهره برداری رسیده است.
این مرز رسمی كه در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیك ترین راه در مسیر عراق و سوریه به طول 900 كیلومتر به كشورهای اروپایی است.
مهمترین شهرهای نزدیك به مرز رسمی پرویزخان در عراق، كلار، سلیمانیه، گرمیان در كردستان عراق است كه به واسطه قرابت و نزدیكی نسبت های سببی و نسبی، اشتراك های زیادی بین مردمان این مناطق با مردم قصرشیرین و استان كرمانشاه وجود دارد و همین امر باعث توسعه روزافزون مبادلات تجاری و مرزی بین جمهوری اسلامی ایران با شهرهای شمال عراق است.

** صادرات بیش از 159 میلیون دلار كالاهای ترانزیتی از مرز رسمی پرویزخان
فرماندار قصرشیرین گفت: در سه ماه نخست امسال 159 میلیون و 809 هزار و 827 دلار كالای ترانزیت خارجی به وزن 461 هزار و 676 تن وارد گمرك پرویزخان قصرشیرین شد كه این میزان نسبت به مدت مشابه سال 96 از نظر وزنی و ارزی به ترتیب 20 و 44 درصد رشد داشته است.
«مرادعلی تاتار» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، عمده كالاهای ترانزیتی از گمرك پرویزخان را مازوت، نفتا و كاندانسیت عنوان كرد.

** صادرات 92 میلیون دلاری كالا از پرویزخان
وی همچنین میزان صادرات كالا در سه ماهه نخست امسال از گمرك پرویزخان را 263 هزار و 886 تن و به ارزش 92 میلیون و 203 هزار و 874 دلار عنوان كرد و اظهار داشت: این میزان صادرات كالا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش 100 درصد و از نظر وزنی نیز 94 درصدی رشد داشته است.
فرماندار قصرشیرین عمده كالاهای صادر شده از مرزهای پرویزخان و خسروی به عراق را شامل سیمان خاكستری، كیك و بیسكویت، كولر آبی، گوجه فرنگی و رب گوجه، هندوانه، لبنیات، لوازم ساختمانی و میوه و تره بار ذكر كرد.

** اختصاص 16 درصد از كالاهای ترانزیتی به پرویزخان
مدیركل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان كرمانشاه نیز با اشاره به اهمیت مرز پرویزخان در حوزه تجارت به خصوص ترانزیت كالا، گفت: این مرز پارسال با ترانزیت یك میلیون و 450 هزار و 272 تن كالا ، 16 درصد از حجم كل كالاهای ترانزیتی به داخل كشور را به خود اختصاص داده است.
«بهمن خسروانی» افزود: پرویزخان پارسال دومین مرز فعال كشور در زمینه ورود كالاهای ترانزیتی شناخته شد كه این خود ظرفیت بسیار بزرگی برای منطقه، استان كرمانشاه و حتی كشور محسوب می شود.
او گفت: پارسال در مجموع 9 میلیون و 281 هزار و 654 تن كالا كه از كشور ترانزیت شد كه این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال ماقبل آن ، 19 درصد رشده است.
مدیركل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان كرمانشاه در ادامه با اعلام اینكه پرویزخان، جایگاه دوم مرزهای فعال كشور در امر واردات كالاهای ترانزیتی كشور را دارد ، افزود: پس از بندر شهید رجایی، مرزهای پرویزخان ، بازرگان و باشماق به ترتیب با 16 و 10 درصد به عنوان فعال ترین مرزهای كشور در امر ورود كالاهای ترانزیتی به شمار می روند به طوری كه 71 درصد از حجم ترانزیت كل كشور به این مرزها اختصاص دارد.
خسروانی اظهار داشت: مسیر ترانزیتی پرویزخان به بندر امام با جا به جایی یك میلیون و 450 هزار و 272 تن كالا در مقایسه با سایر مرزهای ترانزیتی، پرترددترین مسیر كالاهای ترانزیتی در بین سایر مرزهای كشور است.
وی در خصوص عمده ترین كالاهای عبوری از مرزهای كشور نیز گفت: مازوت، قطعات اتومبیل و برنج عمده ترین كالاهای عبوری از مرزهای كشور است كه در این بین مازوت بیشترین حجم جا به جایی و ترانزیت را به خود اختصاص داده است.

** ساماندهی مرز رسمی پرویزخان در دستور كار است
فرماندار قصرشیرین با بیان اینكه به منظور افزایش میزان صادرات، از گذشته تاكنون اقدام های بسیار خوبی در زمینه ایجاد زیرساخت ها و توسعه مرز رسمی پرویزخان صورت گرفته است ، محوطه سازی، ساخت پایانه تجاری ، توقفگاه خودرو ، ساماندهی وضعیت بهداشتی ، رفاهی و خدماتی مرز را از جمله این اقدام ها ذكر كرد كه همچنان نیز ادامه دارد.
تاتار، با بیان اینكه پرویزخان پیشانی نظام جمهوری اسلامی ایران است و تلاش ما این است با پرداختن به امور زیربنایی این مرز ، شاهد رفع كاستی ها و تقویت نقاط قوت این مرز رسمی باشیم.
وی اضافه كرد: اكنون در مرز رسمی پرویزخان مشكلاتی در زمینه امكانات خدماتی و رفاهی و زیرساختی وجود دارد كه با بسیج امكانات موجود و مشاركت و همراهی سایر دستگاه های اجرایی تلاش می شود، این معضل ها رفع و امكانات مناسبی نیز در این مرز نصب و راه اندازی شود.
فرماندار قصرشیرین گفت: مرز رسمی پرویزحان با توجه به جایگاه ویژه ای كه در اقتصاد كشور دارد ، می تواند منجر به رونق بیش از پیش اقتصاد ملی با توجه به موضع گیری دشمنان برای اعمال تحریم های احتمالی پیش رو باشد.
وی گفت: اكنون روزانه 800 تا یك هزار و 200 كامیون كالای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر می شود.

** قصرشیرین آماده ورود سرمایه گذاران
فرماندار قصرشیرین با بیان اینكه تاكنون 240 میلیارد ریال از سوی بخش دولتی و بخش خصوصی برای اجرای زیرساخت های منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین هزینه شده است ، از آمادگی برای حضور سرمایه گذاران در این منطقه برای سرمایه گذاری خبرداد.
تاتار افزود: ابلاغ ایجاد منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین ، مصوبه هیات دولت و مجلس شورای اسلامی در سال 93 است كه در مرحله نخست آن یك هزار و 335 هكتار زمین به این امر اختصاص یافته است.
وی بیان كرد: از این مقدار، 300 هكتار آن طراحی شد كه شامل زیرساخت های لازم از جمله شامل آب، برق، فاضلاب و سایت شهری است كه 122 هكتار آن تاكنون اجرایی و عملیاتی شده است.
فرماندار قصرشیرین گفت: در 122 هكتار زمین منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین، عملیات تسطیح، محوطه سازی، راهسازی، احداث توقفگاه خودرو، آب، برق و فاضلاب، سایت مخازن سوختی، معابر و مجتمع اداری انجام شده است.
او ادامه داد: امسال 12 میلیارد ریال برای تكمیل بلوار ورودی و بیش از 20 میلیارد ریال نیز برای دیواركشی منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان اختصاص یافته است.
فرماندار قصرشیرین اضافه كرد كه بخشی از سرمایه گذاری در این منطقه ویژه از سوی بخش خصوصی برای ایجاد سایت مخازن سوختی انجام شد كه مرحله دوم آن نیز در دست اقدام است كه به زودی به بهره برداری می رسد.
تاتار، همچنین با اشاره به طرح منطقه آزاد تجاری قصرشیرین نیز گفت: این موضوع به صورت لایحه هم اكنون در دستور كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی است كه در صورت طرح و تصویب نهایی آن همراه با سایر مناطق هفتگانه در صحن علنی مجلس ، شاهد اجرای آن در شهرستان خواهیم بود.

** مرزهای قصرشیرین ظرفیت بالایی در منافع ملی كشور دارند
رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مرزهای پرویزخان و خسروی در شهرستان قصرشیرین، ظرفیت بسیار بالایی در منافع ملی كشور دارند.
«حشمت الله فلاحت پیشه» در بازدیدی كه به تازگی از مرزهای خسروی و پرویزخان در قصرشیرین داشت، به خبرنگار ایرنا گفت: برنامه امسال كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی پرداختن به امور مرزهاست و با توجه به تحریم هایی كه ناجوانمردانه علیه كشور شكل گرفته ، تقویت مرزها با هدف دستیابی به بخش عمده ای از سیاست های اقتصادی كشور در دستور كار است.
وی اظهار داشت: برای نخستین بار در تاریخ شكل گیری كمیسیون امنیت ملی ، هر هفته با برگزاری جلسه ، امور مربوط به مرزها را پیگیری می كنیم تا با حل مشكلات فراروی ، شاهد توسعه مراودات در مناطق مرزی كشور باشیم.
رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ، یكی از مشكلات مرز رسمی پرویزخان را زیرساخت های نامناسب آن عنوان كرد و افزود: باید روند كار در این مرز به گونه ای باشد كه تخلیه و بارگیری كالا با روند مناسبتری انجام شود و برای تحقق این مهم اعتباراتی هم به این امر تخصیص یافته است.
فلاحت پیشه، وجود اختلاف بین كردستان و دولت مركزی عراق را باعث كاهش روند صادرات از مرز پرویزخان ذكر كرد و افزود: با مذاكراتی كه با مقام های كشور خواهیم داشت ، تلاش می كنیم این مشكل برطرف شود.
وی با اشاره به اینكه امكانات و زیرساخت های بی نظیری در مرز خسروی قصرشیرین در مقایسه با دیگر مرزهای كشورمان برای تردد زوار عتبات عالیات وجود دارد، اضافه كرد: امتیازی كه به مناطق مختلف مرزی كشور داده شده است ، تلاش می كنیم برای قصرشیرین هم اختصاص یابد.
وی گفت: مرزهای قصرشیرین ظرفیت بزرگی برای توسعه مراودات اقتصادی كشور هستند و در این شهرستان به میزان 2 برابر مجموع مبادلات با كشورهای عضو اتحادیه اروپا می توانیم واردات داشته باشیم و از این رو تقویت آن مدنظر است.

** مرز رسمی خسروی
مرز خسروی نزدیكترین نقطه كشورمان به بغداد، كربلا، كاظمین و سامرا است كه این مرز رسمی تا بغداد پایتخت كشور عراق 190، نجف 380، كربلا 300، كاظمین 203 و تا سامرا 326 كیلومتر فاصله دارد.
عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال 77 در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال 81 با 75 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
اكنون علاوه بر كاركردی كه مرز خسروی در بحث تردد زائر با در اختیار داشتن بزرگترین پایانه بین المللی زمینی خاورمیانه دارد ، ظرفیت بسیار مطلوبی نیز برای صادرات كالا و مبادلات تجاری نیز محسوب می شود.
فرماندار قصرشیرین گفت: هم اكنون روزانه 400 تا 500 دستگاه كامیون ، كالاهای صادراتی از مرز رسمی خسروی به عراق را حمل می كنند كه با توجه به زیرساخت های مطلوب این مرز ، این میزان صادرات نیز می تواند افزایش یابد.
تاتار ادامه داد: در سه ماه نخست امسال پنج هزار و 113 تن كالا و به ارزش یك میلیون و 2 هزار و 173 دلار از مرز خسروی به عراق صادر شده است.
وی ادامه داد: شهرستان مرزی قصرشیرین ، ظرفیت بزرگ اقتصادی برای كشور است كه علاوه بر تقویت زیرساخت های موجود باید به شكل مطلوب از آن استفاده كرد.
فرماندار قصرشیرین اضافه كرد: هم اكنون مرزهای پرویزخان و خسروی مصداق جهاد اقتصادی هستند و فعالان این مرز نیز جهاد گرانی هستند كه برای مقابله با تحریم های ظالمانه دشمنان جهاد می كنند.
تاتار گفت: ساماندهی بیش از پیش مرزهای پرویزخان و خسروی كه شاهراه اقتصادی كشور است در دستور كار ویژه مسئولان قرار دارد و برای تحقق این مهم از هیچ تلاش و كوششی دریغ نمی شود.
شهرستان قصرشیرین در غرب كرمانشاه ، بیش از 27 هزار تن جمعیت دارد.
7079/3012/8066
گزارش از نازنین باباخانی
۰ نفر