۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۳۸
کد خبر: 82984773
T T
۰ نفر

'سيركاپ' شهر يوناني در پاكستان

۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۳۸
کد خبر: 82984773
'سيركاپ' شهر يوناني در پاكستان

اسلام آباد - ايرنا - 'سيركاپ'(Sirkap)، منطقه تاريخي و با معماري يونان باستان، در نزديكي شهر تاريخي 'تاكسيلا' در فاصله 40 كيلومتري اسلام آباد پايتخت پاكستان است كه در همه روزهاي سال، گردشگران فراواني را از سراسر جهان به خود جلب مي كند.

به گزارش ايرنا ويرانه هاي شهر 'سيركاپ' (Sirkap) در منطقه 'تاكسيلا' در سال 1980 ميلادي از سوي سازمان آموزشي علمي و فرهنگي سازمان ملل ' يونسكو' در فهرست آثار باستاني جهان ثبت شد.
شهر سيركاپ (Sirkap) حدود 180 سال پيش از ميلاد مسيح عليه السلام از سوي پادشاهان سلسله يوناني باختر كه بر افغانستان و قسمتي از شمال غرب منطقه پاكستان كنوني حكومت مي كردند، ساخته شد.
اين شهر كه پس از گذشت قرن ها متروكه شده و در اثر تحولات جغرافيايي و آب و هوايي به زير خاك رفته بود، در حفاري و كاوش هاي باستانشناسي 'سرجان مارشال' باستانشناس انگليسي بين سال هاي 1920 تا 1930 از زير خاك بيرون كشيده شد.
شهر سيركاپ با استفاده از اسلوب و معماري شهرهاي يونان ساخته شد و در اين شهر يك خيابان اصلي و 15 خيابان فرعي با بناها و ستون هاي بلند ساخته شده بود.
به منظور حفاظت از خطرهاي بيروني يك ديوار عظيم به ارتفاع 5 تا 7 متر و طول 4 كيلومتر و 800 متر نيز دور شهر احداث شد.
بررسي باستانشناسي از خرابه هاي شهر نشان مي دهد كه سيركاپ با معماري شبيه به شهرهاي مقدونيه ساخته شده بود.
آثار باستاني شناسي متعدد از اين منطقه يافت شده است از جمله سكه هاي دوران سلسله يوناني باختر كه تصوير پادشاهان بر آن حك شده است.
اين شهر كه پس از حمله اسكندر مقدوني در قرن سوم قبل از ميلاد به ايران و شبه قاره هند از سوي بازماندگان مقدوني و يونانيان ساخته شده بود، پس از گذشت نزديك به دو قرن دوباره رونق خود را از دست داد اما قوم 'سكاها' كه بر اين منطقه تسلط يافتند، دوباره اين شهر را به طرز باشكوهي بازسازي كردند.
بر اساس اطلاعات باستانشناسي، 30 سال پس از ميلاد مسيح عليه السلام، شهر سيركاپ در يك زمين لرزه مرگبار ويران شد و پس از آن شاهان اشكاني در ايران و پارت ها بر اين منطقه مسلط شدند.
'گُندُفَر' پادشاه مقتدر سلسله هند و پارتي و از بازماندگان سلسله پارت ها، در سال 47 ميلادي پس از شكست سكاها بر پاكستان امروزي فرمانروايي كرد.
وي شهر سير كاپ را دوباره ساخت و معابد و پرستشگاه هاي متعدي در اين شهر بنا نهاد.
پس از آن كوشانيان بر اين شهر مسلط شدند اما اين شهر كه به مرور زمان از بين رفته بود، شهري ديگر به نام سرسك در فاصله 1.5 كيلومتري آن بنا نهاده و يك معبد گنبدي شكل نيم كره اي نيز از گل در اين شهر براي عبادت و مراقبه از سوي پادشاهان كوشاني ساخته شد.
امروز نيز باقيمانده اين معبد تپه مانند با معماري هلنيستي يونان به وضوح در اين منطقه باستاني ديده مي شود.
در اين شهر همچنين معابد هندو يافت شده است كه نشان دهنده زندگي مسالمت آميز اديان مختلف در اين شهر بوده است.
در شهر سيركاپ معابد مختلف ساخته شده بود كه ويرانه هاي يكي از اين معابد، قديمي ترين معبد در شبه قاره هند تصور مي شود.
آساق**6125**1663**