۹ مرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۲۹
کد خبر: 82986912
T T
۰ نفر

130 هزار نفرساعت آموزش مهارتي در رفسنجان ارائه شد

۹ مرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۲۹
کد خبر: 82986912
130 هزار نفرساعت آموزش مهارتي در رفسنجان ارائه شد

ايرنا- كرمان- مدير مركز آموزش فني و حرفه اي شهرستان رفسنجان گفت: از ابتداي امسال تاكنون 130 هزار نفر ساعت آموزش در رشته هاي مختلف به متقاضيان ارائه شد.

علي اكبر عبدالكريمي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرگار ايرنا افزود: طرح اتم ( آموزش هاي فني و حرفه اي، توسعه گرا و مشاركت محور ) بمنظور رونق اشتغال از ابتداي امسال در رفسنجان در حال اجرا است كه در قالب اين طرح بنا به نياز سنجي هايي كه انجام شده رشته هاي مورد نياز بازار كار شهرستان آموزش داده مي شود.
وي گفت : اين طرح مختص استان كرمان است و در هر شهرستاني نيازسنجي هايي انجام و سپس آموزشها ارائه مي شود كه در رفسنجان 25 رشته از جمله تأسيسات، ماشين آلات كشاورزي، گياهان دارويي، صنايع دستي، مس، صنايع غذايي، گردشگري، هتل داري، معماري، صنايع خودرو، امور باغي، طلاوجواهرسازي و آشپزي شناسايي شده و در حال انجام آموزشها هستيم.
عبدالكريمي بيان كرد: اين آموزشها در 10 سامانه شامل كارگاههاي جوار دانشگاهي، آموزش در محيط واقعي، پادگان، ثابت شهري، روستايي، زندان، سيار شهري، صنايع اصناف، ضمن كار و معتادين بهبود يافته ارائه مي شود.
** 270 نفر در طرح كارانه اشتغال جوانان رفسنجان شركت كردند
عبدالكريمي تصريح كرد: طرح ديگري را بنام ' كارانه اشتغال جوانان' از سال گذشته دنبال مي كنيم كه دو گروه هدف شامل فارغ التحصيلان دانشگاهي و افراد ديپلم و زير ديپلم مد نظر هستند.
وي گفت: با توجه به اينكه بيشترين تأثير بيكاري بر روي قشر فارغ التحصيلان دانشگاهي است لذا طرح ' كارانه اشتغال جوانان' با همكاري ادارات صنعت، معدن و تجارت ، كار، تعاون و رفاه اجتماعي و بيمه تأمين اجتماعي در حال اجراست و بر اين مبنا واحدهاي پذيرنده و كارورزان در سامانه اشتغال ثبت نام مي كنند و بر اساس نيازها جذب مي شوند .
وي ادامه داد: كارورزان در واجد پذيرنده به مدت 6 ماه مشغول به كار مي شوند و در اين مدت نيز دولت ماهانه به آنها يك سوم حقوق اداره كار را اعطا مي كند ضمن اينكه فني و حرفه اي اين افراد را تحت پوشش بيمه خسارت هم قرار مي دهد.
عبدالكريمي خاطرنشان كرد: پس از 6 ماه به كارورز گواهي مهارت از سوي فني حرفه اي اعطا مي شود كه مي توانند در واحد پذيرنده به مدت دو سال مشغول به كار شوند ضمن اينكه تا دو سال دولت نيز آنها را تحت پوشش بيمه تأمين اجتماعي قرار مي دهد و اين امر مشوقي براي واحدهاي پذيرنده است كه هم نيروي كار دارند هم بيمه را دولت پرداخت مي كند.
مدير مركز آموزش فني و حرفه اي شهرستان رفسجان در مورد جواناني كه مدرك ديپلم يا زير ديپلم دارند نيز گفت: در طرح ياد شده مي توانند شركت كنند و مهارت هاي واقعي را ياد بگيرند .
وي به مزيت هاي اين طرح براي مغازه داران و صاحبان كارگاهها اشاره كرد و افزود: نيرو در محيط كار با بازار كار، نرخ قيمت ها و نحوه برخورد مناسب با مشتريان آشنا مي شود ومغازه داران و صاحبان كارگاهها نيز چون كارآموز از قوانين بيمه اي خارج است به راحتي مي توانند نيرو را به محيط كار خود اضافه كنند و بهره مند شوند.
وي خاطرنشان كرد: اميدواريم كه اصناف و صاحبان مشاغل مختلف از اين طرح استقبال كنند تا اشتغال رفسنجان رونق گيرد.
*** بالاي 65 درصد كارآموزان وارد بازار كار مي شوند
مدير مركز آموزش فني و حرفه اي شهرستان رفسنجان گفت: 90 آموزشگاه دولتي در رشته هاي مختلف در قالب اشتغال پايدار در اين شهرستان فعاليت دارند و بالغ بر 70 درصد كارآموزان اين آموزشگاهها موفق به دريافت گواهينامه پايان دوره مهارت مي شوند.
عبدالكريمي ادامه داد: از اين تعداد بالاي 65 درصد وارد بازار كار و مشغول فعاليت مي شوند.
وي تصريح كرد: تقريبا هر ساله 2 هزار نفر در اين آموزشگاههاي دولتي زير نظر فني و حرفه اي آموزشهاي لازم را فرا مي گيرند .
عبدالكريمي خاطرنشان كرد: علاوه بر اين تعداد، در مجموع سالانه نزديك به 12 هزار نفر در آزمونهاي مهارت شركت مي كنند تا بتوانند از مزاياي اين مدرك كه شامل مشغول به فعاليت شدن و تحت پوشش بيمه تأمين اجتماعي قرار گرفتن و كسب درآمد است بهره مند شود.
وي بيان كرد: افرادي هم هستند كه حرفه هايي مانند پته دوزي، قالي بافي، گليم بافي و گچكاري را بلد هستند كه هر ساله تعدادي در آزمونهاي مهارت شركت و گواهينامه مهارت كسب مي كنند و طبق اين گواهينامه تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي قرار مي گيرند.
رفسنجان با جمعيتي بالاي 311 هزار نفر در 110 كيلومتري كرمان قرار دارد.
7433/ 5054