استان يزد موقعيت ويژه اي در اتصال استان هاي جنوبي و شرقي ايران به مركز، شمال و غرب كشور دارد و با توجه به موقعيت استان در مسير كريدور شمال - جنوب، بعضا راه هاي آن براي انتقال كالاي قاچاق مورد سوء استفاده قرار مي گيرد.
با توجه به شرايط جغرافيايي يزد و ضرورت مبارزه با قاچاق كالا ميزگردي با حضور احمد ترحمي دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان يزد، سرهنگ محمدرضا حناساب سرپرست پليس آگاهي، سرهنگ منوچهر ترابي رئيس اداره مبارزه با قاچاق كالا و ارز پليس آگاهي استان و سيدعباس رستگاري كارشناس امور بازرگاني دبيرخانه كميسيون مبارزه با كالاي قاچاق استان برگزار شد.
در اين ميزگرد علاوه بر اعلام عملكرد سال 1396 استان در زمينه مبارزه با قاچاق كالا، افزايش همكاري دستگاه هاي مختلف، مشاركت مردم در برنامه ها، انجام فعاليت هاي فرهنگي و اطلاع رساني، خريد كالاي ايراني و ارتقاء كيفيت توليدات داخلي به عنوان مهمترين راهكارهاي مبارزه با كالاي قاچاق مورد تاكيد قرار گرفت.
** مبارزه با قاچاق كالا و ارز مطالبه عمومي است
دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز يزد گفت: با فرهنگ سازي انجام شده در سالهاي اخير، مبارزه با كالاي قاچاق و ارز به يك مطالبه بزرگ عمومي تبديل شده است.
احمد ترحمي با بيان اينكه فرهنگ سازي و پيشگيري از ورود كالاي قاچاق به داخل استان اولويت اين كميسيون است، همكاري همه بخش هاي مرتبط براي تحقق اهداف مورد نظر را ضروري دانست.
وي با تشريح اقدامات انجام شده در سال 1396 گفت: در سال گذشته انواع كالاي قاچاق به ارزش يكهزار و 223 ميليارد ريال در استان كشف و براي اين محموله هاي قاچاق، يكهزار و 158 پرونده تشكيل شد.
ترحمي مهمترين كالاهاي قاچاقي كه در سال گذشته در يزد كشف شد را لوازم يدكي خودرو ، تجهيزات رايانه و بدليجات ذكر كرد و يادآور شد: اين استان در مسير ترانزيت كالاي قاچاق قرار دارد و مقصد بخش قابل توجهي از محموله هاي قاچاق، استان هاي مختلف كشور است كه با پيشگيري،نظارت و برخوردهاي قانوني، براي جلوگيري از انتقال اين كالاها به بازارهاي كشور تلاش مي شود.
دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز يزد، با تاكيد بر خريد كالاي ايراني گفت: اگر مردم خريد كالاي ايراني را در اولويت قرار دهند، تقاضا براي محصولات خارجي كاهش يافته و قطعا ورود كالاي قاچاق نيز به كشور كاهش مي يابد كه اين مهم بايد به فرهنگ تبديل شود.
** چهار پاسگاه انتظامي در استان يزد مبادي ورود كالاي قاچاق را كنترل مي كنند
رئيس اداره مبارزه با قاچاق كالا و ارز پليس آگاهي يزد با تبيين موقعيت استان در چهار راه اصلي كشور گفت: چهار پاسگاه انتظامي در شهرستان هاي مهريز، ابركوه، خاتم و اردكان مبادي ورودي استان را در زمينه كالاي قاچاق كنترل مي كنند.
سرهنگ منوچهر ترابي افزود: در سال 1396 با دقت ماموران انتظامي استان، هشت باند اصلي و حرفه اي قاچاق كالا در استان شناسايي شدند و در اين مدت براي پيشگيري از قاچاق كالا، هفت طرح سراسري و 300 طرح منطقه اي در استان اجرا شد.
وي خاطر نشان كرد: در چهار ماهه امسال نيز در قالب 298 پرونده افزون بر 480 ميليارد ريال كالاي قاچاق در استان كشف شد.
ترابي همچنين از توقيف 70 دستگاه وسيله نقليه و 351 متهم در ارتباط با قاچاق كالا در استان خبرداد و يادآور شد: متهمان با تشكيل پرونده تحويل مقام هاي قضايي استان شدند.
رئيس اداره مبارزه با قاچاق كالا و ارز پليس آگاهي يزد با تشريح اهميت نصب كد شناسه بر روي كالا به عنوان اقدامي پيشگيرانه براي جلوگيري از ورود كالاي قاچاق شتاب بخشي به اجراي اين طرح را ضروري دانست .
ترابي همچنين توليد كالاي با كيفيت ايراني، رقابتي شدن هزينه توليد و فرهنگ سازي براي استفاده از محصولات داخلي را براي مقابله موثر با معضل كالاي قاچاق موثر ارزيابي كرد.
** حمايت از كالاي ايراني، مانع ورود كالاي قاچاق مي شود
سرپرست پليس آگاهي يزد گفت: بهترين و آسان ترين راه وارد نشدن كالاي قاچاق خارجي به داخل كشور، حمايت مردم از كالاي ايراني و ترجيح توليدات داخلي به جاي محصولات خارجي است.
سرهنگ محمدرضا حناساب افزود: براي تحقق اين هدف ابتدا بايد كيفيت كالاي ايراني افزايش يابد و همچنين قيمت محصولات نيز قابليت رقابت با كالاهاي خارجي را داشته باشد.
وي اظهار داشت: دولت نيز بايد از توليدكنندگان داخلي براي توليد كالاي با كيفيت حمايت كند و رسانه هاي گروهي نيز در زمينه استفاده از توليدات داخلي فرهنگ سازي كنند.
حناساب نقش مردم در همكاري با پليس و تعامل آنها در اجراي طرح ها مبارزه با كالاي قاچاق را مهم دانست و بر افزايش تعامل شهروندان با ماموران انتظامي براي كشف و ضبط كالاهاي قاچاق تاكيد كرد.
** راه اندازي كارگروه فرهنگ سازي و تبليغ كالاي ايراني
كارشناس امور بازرگاني دبيرخانه كميسيون مبارزه با كالاي قاچاق يزد گفت: براي نخستين بار بخاطر اهميت موضوع فرهنگ سازي براي خريد كالاي ايراني، در اين كميسيون كارگروهي با حضور متخصصان عرصه رسانه و فرهنگ تشكيل شده است.
سيدعباس رستگاري افزود: در اين كارگروه بر حسب ضرورت و با توجه به نياز جامعه براي حمايت و استفاده از كالاهاي ساخت داخل برنامه ريزي و فرهنگ سازي مي شود.
به گفته وي در اين راستا در گام نخست بسترسازي براي دسترسي به منسوجات و لوازام التحرير ايراني كه در يزد توليد و عرضه براي شهروندان در دستور كار قرار گرفته است.
استان يزد از استان هاي صنعتي و توليدي كشور است كه يك ميليون و 138 هزار نفر جمعيت دارد و موقعيت اين استان در مركز كشور باعث شده تا راه هاي اين استان براي انتقال محموله هاي قاچاق مورد سوء استفاده قرار گيرد.
7536/ 6014/
در ميزگرد ايرنا يزد مطرح شد:
مصرف محصولات ايراني، موثرترين راهكار مبارزه با كالاي قاچاق
۱۳ مرداد ۱۳۹۷، ۷:۴۳
کد خبر:
82990290
![مصرف محصولات ايراني، موثرترين راهكار مبارزه با كالاي قاچاق مصرف محصولات ايراني، موثرترين راهكار مبارزه با كالاي قاچاق](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970513/82990290/N82990290-72472848.jpg)
يزد - ايرنا - ميزگردي با عنوان رويكردهاي مبارزه با قاچاق كالا در خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) مركز يزد برگزار و آخرين وضعيت، اقدامات و برنامه هاي استان براي تحقق اهداف نظام در پيشگيري و مقابله با اين معضل بررسي شد.