به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري سانيس ديلي، سلول ها داراي محدوديت در تكثير هستند و بدن قبل از نابودي دي ان اي آنها به دليل آسيب هاي وارد شده در اثر تكثير، توليدمثل سلول ها را در فرآيندي موسوم به پيري متوقف مي كند و در نهايت سيستم ايمني مي تواند چنين ضايعاتي را از بين ببرد.
اما گاهي سلول ها از قوانين تبعيت نمي كنند و خارج از سيستم نظارتي بدن به توليد مثل خود ادامه مي دهند و در اين ميان، سلول هاي سرطاني از مكانيزم توليد مثل اين سلول ها براي تكثير نامحدود خود بهره مي برند.
اكنون محققان تركيباتي را توليد كرده اند كه بدون آسيب زدن به دي ان اي و سلول هاي سالم، فرآيند پيري را در مورد سلول هاي سرطاني مجددا فعال كرده و البته بدون كشتن اين سلول ها، از گسترش آنها جلوگيري مي كنند. اين تركيبات قادرند دو ژن KAT6A و KAT6B را كه كنترل كننده فرآيند تكثير سلولي هستند، از بين ببرند.
در آزمايشات اوليه محققان توانستند از انتشار سرطان در بدن ماهي زبراي مبتلا به سرطان كبد و موش هاي مبتلا به لينفوم جلوگيري كنند.
با وجود اين كه معلوم نيست بعد از توقف توليد مثل سلول هاي سرطاني چه اتفاقي براي آن ها رخ مي دهد، محققان اميدوارند سيستم ايمني بدن بتواند راهكاري براي نابودسازي اين سلول ها بيابد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature منتشر شده است.
علمي (6)**9259*2017
تهران– ايرنا- محققان آمريكايي يك شيوه درماني هدفمند براي سرطان ابداع كردند كه قادر است با جلوگيري از توليدمثل سلول هاي سرطاني، مانع گسترش اين بيماري در بدن شود.