۱۶ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۲۷
کد خبر: 82994073
T T
۰ نفر
14هزارسمن در كشور تاسیس شده است

تهران - ایرنا - معاون مشاركت های مردمی سازمان اجتماعی گفت: 14هزار سازمان مردم ‌نهاد در كشور تاسیس شده كه بیش از ٨٠درصد آنها هم اكنون در كشور فعال هستند.

«كمال اكبری» در نشست خبری امروز - سه شنبه - افزود: از میان 14هزار تشكل حدود 20درصد سمن ها یا فعال نیستند و یا فعالیت چشم گیری ندارند .
معاون مشاركت های مردمی سازمان اجتماعی كشور با قدردانی از همكاری مركز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه افزود: بیش از 60 سازمان مردم نهاد بین المللی در قالب انجمن دوستی با كشورهای مختلف در ایران ثبت شده و مجوز گرفته و فعالیت می كنند.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت انجمن های دوستی در تقویت روابط فرهنگی ملت ها گفت: این سازمان ها می توانند پذیرای هیات ها و گروه های مردمی از كشورهای خارجی به ایران باشند.
اكبری گفت: حدود هشتصد سمن در حوزه میراث فرهنگی با هدف معرفی جاذبه های فرهنگی و تمدنی ایرانی تشكیل شده اند كه این سمن ها با فعالیت و تبلیغات فرهنگی می توانند منجر به افزایش جذب گردشگران به كشور شوند.
معاون مشاركت های مردمی سازمان اجتماعی افزود: حدود شصت سمن ایرانی دارای مقام مشورتی در سازمان های معتبر بین المللی مانند سازمان ملل و یا سازمان های تخصصی هستند.
وی ابراز امیدواری كرد سمن ها بتوانند علاوه بر تمركز فعالیت در موضوعات داخلی، در حوزه های مختلف اجتماعی و فرهنگی، در حوزه انجمن های دوستی و روابط فرهنگی با كشورهای مختف جهان نیز فعال ترعمل كنند تا بتوانند ظرفیت های فرهنگی، اجتماعی و تاریخی و دستاوردهای كشور را به مردم جهان منعكس كنند.
اكبری گفت: در حال حاضر بیش از یك میلیون نفر از شهروندان در سازمان های مردم نهاد عضو هستند و فعالیت می كنند، امیدوارم جوانان در عضویت و فعالیت در سمن ها مشاركت اجتماعی و فرهنگی در كشور فعال تر باشند.
معاون مشاركت های مردمی سازمان اجتماعی كشور با تاكید بر اینكه سمن ها نباید به همان تعداد محدود عضویت اولیه خود محدود باشند، گفت: سازمان های مردم نهاد با اجرای برنامه های عضو پذیری تعداد اعضای خود را افزایش دهند، تبلیغ كنند و فراخوان بدهند و از عموم مردم دعوت كنند تا با عضویت در تشكل ها سطح مشاركت اجتماعی را در موضوع های مختلف به ویژه در مقابله و كنترل آسیب های اجتماعی افزایش دهند.
وی با اعلام این كه «نظام رتبه بندی و سامانه ارزیابی سمن ها طراحی شده است» افزود: سازمان های مردم نهاد در فرایند ارزیابی و پایش عملكرد سازمان های مردم نهاد ، وزارت كشور را یاری كنند.
اكبری تاكید كرد: موضوع و اهداف یك سازمان مردم نهاد باید تخصصی و معطوف به یك حوزه مشخص باشد و سمن ها بر روی هدف تخصصی خود بر اساس دانش و تجربه خود متمركز شوند و فعالیت كنند.

** سمن ها و خبرنگاران چشمان بیدار جامعه هستند
معاون مشاركت های مردمی سازمان امور اجتماعی در این نشست خبر با تبریك روز خبرنگار گفت: خبرنگاران مانند سازمان های مردم نهاد چشمان بیدار جامعه و وجدان های پاك جامعه هستند.
اكبری با اشاره به آغاز هفته مشاركت های اجتماعی و روز تشكلهای مردمی افزود: خبرنگاران و سمن ها در حوزه مشاركت های اجتماعی یك اشتراك جدی دارند، خبرنگاران كمك كننده همه اقشار جامعه هستند و در كنار سازمان های مردم نهاد آگاه ترین و پویاترین بخش جامعه هستند.
وی اظهار داشت: مشاركت اجتماعی یكی از مهمترین و محوری ترین نیاز هر جامعه است و توسعه اجتماعی مستلزم حضور مردم و استفاده از ظرفیت های اجتماعی در كشور است؛ سمن ها بهترین قالب برای مشاركت های اجتماعی هستند.
اكبری گفت: یكی از مهمترین اقدامات انجام شده در سازمان امور اجتماعی آموزش و توانمندسازی سازمان‌های مردم‌نهاد بود كه این سازمان ها از حقوق و وظایف تخصصی خود آگاه شوند، بیش از 3000 سازمان مردم نهاد آموزش دیدند كه امیدواریم این برنامه در سال جاری هم ادامه پیدا كند؛ البته نیازمندیم سازمان های مردم نهاد در شروع كار تحت آموزش قرار گیرند و برخی از سمن ها با رویكرد آموزشی و توانمندسازی در كشور ایجاد شود.

** از 600 طرح و پروژه سمن ها حمایت كردیم
اكبری اضافه كرد: كار دیگری كه از ابتدای سال 97 انجام شد توسعه حضور سازمان‌های مردم نهاد در تأمین حقوق شهروندی است و بر اساس توافق‌نامه‌ای كه سازمان امور اجتماعی كشور با سازمان اداری استخدامی انجام داده سمن ها بر چگونگی تامین حقوق شهروندی در دستگاه‌های اداری نظارت می‌كنند كه شیوه نامه اجرایی آن نیز ابلاغ شده است؛ همچنین انتخابات نمایندگان سازمان های مردم نهاد نیز اواخر سال 1397 انجام می‌شود.
وی در ادامه اظهار كرد: توسعه و حمایت از حضور سمن ها در مداخلات اجتماعی از دیگر برنامه های سازمان امور اجتماعی است ، تلاش كردیم سمن ها در حوزه اجتماعی ورود كنند و به در حوزه نشاط و امید و كاهش و كنترل آسیب‌های اجتماعی فعالیت كنند.
معاون سازمان اجتماعی كشور افزود: از 600 طرح و پروژه سمن ها در قالب كاهش كنترل آسیب‌های اجتماعی حمایت كردیم البته طبق قانون هیچ كمكی مادی به عنوان كمك به سمن ها وجود ندارد و حمایت‌های ما در قالب انجام پروژه های مشترك با سازمان های مردم نهاد بوده است.

** پیش نویس لایحه قانون سمن ها در انتظار تایید دولت
معاون مشاركت های مردمی سازمان امور اجتماعی گفت: یكی از مطالبات سمن ها و یكی از اقدامات انجام شده، داشتن قانون جامع و فراگیر بود تا این قانون بتواند همه حوزه‌های سمن ها را شامل شود، در این راستا پیش‌نویس لایحه قانون فعالیت سازمان های مردم نهاد را با كمك سمن ها تدوین و بعد ازانجام كارهای كارشناسی پیش‌نویس آن به هیات دولت ارائه شد.
وی ابراز امیدواری كرد بعد از تصویب پیش نویس قانون سمن ها در هیات دولت، بلافاصله این پیش نویس به مجلس شورای اسلامی ارائه و به سرعت نیز بررسی شود تا به خواسته و مطالبه اصلی و مهم سازمان‌های مردم‌نهاد پاسخ خوبی داده باشیم.

** تدوین شیوه نامه اجرایی مجمع گفت و گوی سمن ها با دولت تا پایان سال
اكبری همچنین در مورد تشكیل «مجمع گفت و گوی سمن ها با دولت» گفت: به دنبال ایجاد یك نظام گفت و گو هستیم كه سمن با حضورمسئولان دولتی با مشاركت همدیگر كاری را پیش ببرند؛ از الگوی نشست مشترك كه هم نمایندگان سمن و هم نمایندگان 12 دستگاه های اجرایی كشوری و استانی كه با مشاركت اجتماعی مرتبط هستند استفاده كردیم.
در این مدل نشست سمن ها در موضوعات حوزه فعالیت خود سوالاتی را از مدیران دولتی می پرسند و پاسخ ها دریافت می شود وزارت كشور نیز به عنوان تسهیلگراین گفت و گوی مشترك طرفی عمل كرده و جمع بندی می كند.
وی گفت: امیدواریم تا پایان سال به یك دستورالعمل و یا شیوه نامه برای این مجمع گفت و گو برسیم تا به عنوان یك پل ارتباطی بیم سمن ها و مسئولان دولتی باشد اگر بتوانیم این ارتباط ایجاد شود بسیاری از سوالات در سطح جامعه به عنوان اعتراض و یا پرسش بدون جواب وجود دارد، پاسخ داده می شود.
اكبری افزود: مجمع گفت و گوی سمن ها و دولت در چارچوب موضوعات اجتماعی و فرهنگی بین سازمان های مردم نهاد فعال در این حوزه و دستگاه های اجرایی مرتبط با آن تشكیل خواهد شد.

** سمن ها نباید ابزار سیاسی شوند
معاون مشاركت های مردمی سازمان امور اجتماعی درباره حمایت های از سازمان های مردم نهاد اجتماعی گفت: از سازمان مردم نهادی كه بر اساس قانون شكل گرفته اند و موضوع فعالیت آن ها ذیل فعالیت های شورای اجتماعی كشور قرار دارد با قدرت تمام دفاع می كنیم و اعلام كردیم كه اگر مشكلی برای فعالیت آنها پیش آمده به ما منتقل كنند تا پی گیری كنیم.
اكبری افزود: در فعالیت سمن ها در حوزه اجتماعی خط قرمز هایی نیز وجود دارد، یكی اینكه سمن ها اصلا نباید ابزار سیاسی شوند، قرار نیست سمن ها در حوزه سیاسی حضور پیدا كنند، فعالیت سیاسی به حوزه دیگری مرتبط است.
وی بیان كرد: در قانونی كه برای حمایت از فعالیت سازمان های مردم نهاد مد نظر قرار می دهیم، تضمین مشاركت های اجتماعی درواقع تضمین كمك كننده به حمایت از سمن ها است؛ مهمترین ویژگی این قانون حمایت از فعالیت سمن ها است.
معاون مشاركت های مردمی سازمان امور اجتماعی خاطرنشان كرد: در حال حاضر هم در چهارچوب آیین نامه های مصوب و موجود از سمن ها حمایت می كنیم منهای خود این سازمان ها نیز باید هماهنگ باشند ، مطلع باشند اشكالات قانونی نداشته باشند و به موقع مجوزهای خود را تمدید و در حوزه اختیارات خود فعالیت كنند
وی با تاكید كرد: سمن ها اگر در حوزه حمایت از كودكان مجوز گرفته اند نباید در حوزه غیر تخصصی مثلا محیط زیست یا حوزه های غیر تخصصی و غیر حرفه ای فعالیت كنند.
اكبری اضافه كرد: چنانچه یك سازمان مردم نهاد با مشكلی نیز مواجه شود اگر مستندات و مدارك قانونی مستدل ارائه كنند ما مسائل مربوط به آنها را پی گیری و از آنها حمایت نیز می كنیم.
وی با بیان این كه نگاه وزارت كشور و دولت و سازمان امور اجتماعی به فعالیت سمن ها غیر سیاسی است گفت: در حوزه فعالیت اجتماعی حتی اگر از علمكرد ما اننتقاد كنند می پذیریم ، ما هیچ خط كشی جناحی و سیاسی در فعالیت سازمان های مردمی حوزه فعالیت اجتماعی نداریم.
سیام**3070**1553