به گزارش ايرنا، شبكه تلويزيوني «اي اس پي ان» روز چهارشنبه نوشت: رقابت هاي جام جهاني 2018 كه تابستان سال جاري در روسيه برگزار شد و با قهرماني فرانسه به پايان رسيد، تغيير و تحول هاي زيادي را در كادر فني و بازيكنان تيم هاي اروپا و جهان ايجاد كرد، تحولاتي كه گاها عجيب هم به نظر مي رسد.
در اين گزارش به تعدادي از برجسته ترين تغيير و تحولات صورت گرفته در كادر فني باشگاه هاي بزرگ اروپا و دردسرهاي كادر فني جديد اشاره شده است.
* رئال مادريد: يولن لوپتگي
«گذر از حواشي تيم ملي اسپانيا و جدايي دردناك «كريستيانو رونالدو»
گاهي وقت ها يك تصوير گوياي حرف هاي زيادي است، حالت چهره «فلورنتينو پرز» رييس باشگاه رئال مادريد به هنگام شنيدن خبر جدايي
«زين الدين زيدان» سرمربي سابق اين تيم كه سه قهرماني پياپي جام باشگاه هاي اروپا را براي كهكشاني ها به ارمغان آورد، تمام آنچه شما بايد در مورد اضطراب و نگراني هاي او بدانيد، پديدار مي كرد.
پرز كه شهرت او در اخراج كردن سرمربي هاي تيمش، از شهرت رياست باشگاه بزرگي مثل رئال پيشي مي گيرد، در نهايت به اهميتِ يافتن سرمربي مناسب براي نيمكت كهكشاني ها پي برد و پس از ناكام ماندن در جذب «ماسيميليانو آلگري»، براي به خدمت گرفتن لوپتگي كه تيم ملي اسپانيا را به جام جهاني رسانده بود، دست به كار شد.
اما اوضاع خوب پيش نرفت و لوپتگي در فاصله 36 ساعت مانده تا آغاز جام جهاني 2018 از سمت خود بركنار شد، اتفاقي كه عملا انتظار احترام و افتخار از سوي هواداران رئال و رسانه ها را براي او به توقعي عبث تبديل كرد، فروش رونالدو فوق ستاره پرتغالي و عدم جذب مهاجمي در سطح و اندازه هاي او هم، كار سخت لوپتگي در رئال را سخت تر و مشقت بار تر از قبل كرد.
* پاري سن ژرمن: توماس توخل
«تبديل كردن ستاره ها به تيمي با قابليت قهرماني در ليگ قهرمانان»
تيم هاي توخل هميشه مدرن ترين نوع بازي ها را روي سياره زمين ارائه مي دهد. سرمربي آلماني همواره از تازه ترين متدها و روش هاي نوين فوتبال آگاهي داشته و جلسات پيچيده و طاقت فرساي او كه آمادگي ذهني زيادي مي طلبد، در ابتداي كار تنها نيازمند كمي ايمان و اعتقاد است.
از زمان رفتن لئوناردو مدير ورزشي اسبق پاري سن ژرمن، ساختار مديريتي اين تيم به ندرت نشانه هايي از قدرت را در حمايت از سرمربي خود بروز داده و به سختي توانسته تعادل را بين ستاره هاي گرانقيمت خود برقرار كند.
توخل بايد ثابت كند كه از اشتباهات خود روي نيمكت دورتموند درس گرفته و اين چيزي فراتر از نگه داشتن بازيكنان در داخل زمين است، در واقع او مي بايست مدير بهتري باشد و از فاصله گرفتن از بازيكنان تعيين كننده اي مثل «نيمار» اجتناب كند و در صورت وجود اتحاد، هيچ دليلي وجود ندارد كه پي اس جي نتواند طلسم ناتواني در گذر از مرحله يك چهارم نهايي ليگ قهرمانان را بشكند و قابليت هاي خود را به نمايش بگذارد.
* بايرن مونيخ: نيكو كواچ
«فتح دو گانه براي قهرمان بلامنازع و هميشگي بوندسليگا
كواچ بعد از نجات دادن «آينتراخت فرانكفورت» از سقوط به دسته پايين تر و تبديل كردن آن ها به يكي از مدعيان رسيدن به ليگ قهرمانان اروپا، فرصت هدايت بايرن مونيخ را به دست آورد. اگرچه شكست دادن تيم تحت هدايت كنونيش وجهه او را نزد هواداران بايرن خراب نكرد، اما سرمربي 46 ساله تازه وارد بايرني ها، مثل ساير سرمربيان قبلي اين تيم سابقه بردن جام قهرمانان اروپا را نداشته و زماني كه حرف جانشين «يوپ هاينكس» افسانه اي به ميان مي آيد، به هيچ عنوان جز گزينه هاي اول محسوب نمي شود.
* ناپولي: كارلو آنجلوتي
«پايان دادن به ناكامي دراز مدت آن ها در فتح اسكودتو»
آنجلوتي پس از سپري كردن يك دهه در ثروتمندترين باشگاه هاي فوتبال جهان و در اختيار داشتن بهترين بازيكنان، هدايت تيمي تشنه موفقيت و محدود از حيث بودجه را بر عهده گرفته است.
در واقع پس از نوشتن كتاب «رهبري آرام»، اينگونه به نظر مي رسد كه آنجلوتي قصد دارد تا نشان دهد كه در سبك مديريتي او چيزي بيشتر از ماساژ ذهني ابرستاره ها، آرام نگه داشتن آن ها تحت فشار و بهترين عموي دنيا بودن، وجود دارد؛ چيزي بزرگ مثل تبديل كردن يك تيم نه چندان محبوب به مدعي سري آ و شايد ليگ قهرمانان اروپا..
* چلسي: مائوريتسيو ساري
«بازگرداندن نظم و كمي هم عنوان و افتخار به آشفته بازار آبي ها»
ساري سال آينده 60 ساله مي شود و در چهار فصل اخير در بالاترين سطح فوتبال فعاليت كرده است، اما هميشه در نوآوري حرف اول را مي زند؛ در واقع خلاقيت هاي او در نگاه و سبك فوتبالي، شهرت و تحسين هاي بي شماري را در سطح عالي اين ورزش پر طرفدار براي او به ارمغان آورده است.
بعد از درخشش در ناپولي، سيگاري قهار كنار زمين هاي بزرگ، با سبك منحصر به فرد خود كه خيال را به پرواز در آورده و لبخندهايي از سر بي خيالي را موجب مي شود، قصد دارد بازيكنان و هواداران را در استمفورد بريج سر ذوق بياورد.
در واقع ساري، با تجربه سال ها كار كردن در تيم هايي با بودجه محدود، به يك مغز متفكر در پيدا كردن راه حل هايي از درون تيم تحت هدايتش تبديل شده است، سرمربي باهوش كه به جاي جست وجو در بازار نقل و انتقالات، دارايي هاي موجود تيمش را ارتقاء مي دهد.
* آرسنال: اوناي امري
«فقط شبيه 'ديويد مويس' نباش!»
وضعيت كنوني آرسنال را مي توان به شرايط پنج سال پيش منچستر يونايتد تشبيه كرد، با اين تفاوت كه همزمان با تمام شدن دوران طلايي حضور آرسن ونگر افسانه اي روي نيمكت توپچي ها و با توجه به اينكه امري تيمي مدعي را تحويل نگرفته است، توپچي ها چند سال اخير را صرف جمع آوري هيات مديره و مجموعه اي كار بلد كرده اند كه منچستري ها در روزهاي پاياني حضور «سر الكس فرگوسن» افسانه اي از انجام آن غفلت كرده و «ديويد مويس» خام را به عنوان مرد شماره يك نيمكت بزرگ شياطين سرخ معرفي كردند.
با اين حال، تفكر غالب اين روزهاي آرسنال اين است كه شرايط اين تيم بدتر از وضعيت فعلي نخواهد شد و اگرچه قرار گرفتن در جمع چهار تيم نخست جدول كار سختي به نظر مي رسد، اما سابقه امري در «ليگ اروپا» مويد اين حقيقت است كه با هدايت مرد اسپانيايي، رسيدن به ليگ قهرمانان اروپا از مسير ديگري امكان پذير است، به عبارت ديگر امري راه ميانبر رسيدن به ليگ قهرمانان اروپا را بهتر از همه مي داند.
ورزشي**3991**1368
تهران- ايرنا- فوتبال اروپا تابستان امسال ميزبان جمعي از سرمربيان تراز اول جهان است، سرمربياني كه برخي با انتخاب خود و برخي به اجبار هدايت تيم ها را بر عهده گرفتند و در اين راه كم و بيش با دردسرها و چالش هايي روبه رو هستند.