به گزارش ایرنا ، ادعای تقلب در انتخابات پاكستان در حالی از سوی احزاب معترض مطرح شده است كه «مایكل گیلر» رئیس هیات اعزامی بازرسان اتحادیه اروپا ناظر بر انتخابات سراسری پاكستان، پس از برگزاری انتخابات در این كشور در نشست خبری با رسانه ها در اسلام آباد اعلام كرد كه نحوه برگزاری انتخابات در این كشور رضایت بخش بوده و از نگاه بازرسان، انتخابات به صورت شفاف برگزار شد.
وی اضافه كرد: در مجموع، عملكرد كمیته ناظر بر انتخابات پاكستان در مقایسه با سال 2013 بهتر است و بازرسان اعزامی، تعرفههای انتخابات را نیز كنترل كردند و در آن، مشكلی مشاهده نشد.
اعضای این چند حزب مخالف ، از جمله حزب مسلم لیگ نواز (PML-N)، حزب مردم پاكستان، احزاب موتلفه متحده مجلس عمل (MMA) و حزب ملی عوامی (ANP) با حضور روبروی كمیسیون نظارت بر انتخابات این كشور، به آنچه تقلب در انتخابات می خواندند، اعتراض كردند.
اعضای حاضر در این اعتراض اعلام كردند كه اعتراضات خود را تا رسیدن به نتیجه و رسیدگی كمیسیون نظارت بر انتخابات به شكایت های ارسالی آنان، پیگیری می كنند.
در این اجتماع، احسن اقبال، مریم اورنگزیب، مشاهد حسین سید از اعضای حزب مسلیم لیگ شاخه نواز، یوسف رضا گیلانی و راجا پرویز اشرف از اعضای حزب مردم و فضل الرحمان رهبر حزب جمعیت علمای اسلام و از اعضای ارشد حزب موتلفه مجلس متحده عمل حضور داشتند.
نشست مشترك برخی احزاب سیاسی پاكستان شامل حزب مسلم لیگ نواز، حزب مردم، حزب مؤتلفه مجلس متحده عمل و حزب ملی عوامی در تاریخ یازدهم مردادماه و چند روز پس از اعلام رسمی نتیجه انتخابات برگزار شد و رهبران ارشد این احزاب اعلام كردند كه آنان در مقابل حزب تحریك انصاف، نامزدهای مشترك برای تصدی مسئولیت های نخست وزیری و ریاست پارلمان ملی معرفی می كنند.
برخی احزاب سیاسی پاكستان از جمله حزب مسلم لیگ شاخه نواز و حزب مردم كه علیه نتایج انتخابات اخیر این كشور موضع گیری كرده اند، در آن نشست مشترك تصمیم گرفتند كه با حضور در دور جدید پارلمان علیه دولت حزب تحریك انصاف، سرسختانه مقاومت كنند و دست از اعتراض بر ندارند.
با وجود ادعاهای مطرح شده در خصوص تقلب در انتخابات پاكستان، بر اساس نظر تحلیل گران سیاسی، اختلاف قابل توجه و زیاد رای عمران خان با دیگر احزاب، شگفتی ساز شده است.
انتخابات سراسری پاكستان در حالی برگزار شد كه در تاریخ بیش از 70ساله این كشور، دولت غیر نظامی مسلم لیگ شاخه نواز توانست دوره خود را به طور كامل و بدون مداخله نظامیان به پایان برساند.
حزب تحریك انصاف پاكستان (جنبش عدالت) نیز دوشنبه هفته جاری به صورت رسمی 'عمران خان' را به عنوان نامزد این حزب برای تصدی پست نخست وزیری دولت آتی این كشور معرفی كرد.
نشست كمیته پارلمانی حزب تحریك انصاف امروز با حضور اعضای منتخب این حزب در هتل 'ماریوت' شهر اسلام آباد برگزار شد و اعضای منتخب كمیته پارلمانی حزب تحریك انصاف، در نشست خود به صورت رسمی 'عمران خان' را به عنوان نامزد حزب تحریك برای پست نخست وزیری دولت آتی معرفی كردند.
پس از آنكه حزب پیروز انتخابات پاكستان (تحریك انصاف)، 'عمران خان' را به عنوان كاندیدای خود برای تصدی پست نخست وزیری دولت آتی معرفی كرد، حزب مسلم لیگ-نواز نیز 'شهباز شریف' رییس این حزب را به عنوان كاندیدای خود برای این مسئولیت معرفی كرد.
'شهباز شریف' برادر نواز شریف نخست وزیر بركنار شده پاكستان و رهبر حزب «مسلم لیگ-شاخه نواز» است كه در نشست انتخاباتی روز گذشته این حزب به عنوان نامزد حزب برای تصدی پست نخست وزیری انتخاب شده است.
بر اساس نتایج اعلام شده از سوی منابع رسمی، حزب «تحریك انصاف» به رهبری عمران خان توانست 115 كرسی پارلمان ملی را كسب كند و احزاب «مسلم لیگ شاخه نواز» و «مردم» نیز به ترتیب ۶۳ و ۴۳ كرسی این مجلس را از آن خود كردند.
پیروزی عمران خان در انتخابات اخیر، این اطمینان را به حزب تحریك انصاف پاكستان داده كه میتواند دولت خود را در ایالتهای پنجاب و خیبرپختونخواه و همچنین پایتخت پاكستان تشكیل دهد.
انتظار میرود عمران خان با به دست آوردن 115 كرسی مجمع ملی و جلب حمایت احزاب كوچك تر و نامزدهای مستقل به عنوان نخست وزیر آتی پاكستان انتخاب شود.
آساق**6125**1859
برغم تایید كمیسیون انتخابات پاكستان وناظران بین المللی؛
احزاب شكست خورده پاكستان به نتیجه انتخابات اعتراض كردند
۱۷ مرداد ۱۳۹۷، ۲۲:۲۶
کد خبر:
82995722
اسلام آباد - ایرنا - با وجود تایید شفافیت برگزاری انتخابات اخیر پاكستان از سوی كمیسیون انتخابات این كشور و هیات اعزامی بازرسان اتحادیه اروپا ناظر بر انتخابات سراسری پاكستان، احزاب مخالف حزب پیروز امروز چهارشنبه با برگزاری تجمع، به روند برگزاری انتخابات اعتراض كردند.