۲۰ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۳۳
کد خبر: 82997573
T T
۰ نفر

دست هاي رو به آسمان گندمكاران

۲۰ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۳۳
کد خبر: 82997573
دست هاي رو به آسمان گندمكاران

اروميه- ايرنا- اين روزها دست هاي رو به آسمان گندمكاران در آذربايجان غربي قامت آنان را صاف تر كرده و اين جهادگران عرصه امنيت غذايي را به ميمنت افزايش توليد و ارتقا كيفيت محصول به شكرگذاري واداشته است.

به گزارش ايرنا در سال گذشته با توجه به كاهش بارندگي و پراكنش نامناسب و همچنين خشكسالي هاي بهاري، ميزان برداشت گندم در آذربايجان غربي به 420 هزار تن رسيد كه 375 هزار و 500 تن آن به صورت تضميني خريداري شد اما امسال اوضاع گندمكاران استان كمي متفاوت تر بوده و توليد 748 هزار تن از اين محصول پيش بيني شده است.
اين روزها راننده كمباين در ميان خوشه هاي طلايي وقتي به «حاج ايثار» مي گويد كه «حاجي امسال خوب باريد. دانه ها درشت است. خوش بحالت!»، گويي وي نتيجه رنج يك ساله اش را يكجا درو مي كند.
چون به ياد دارد كه كمبود بارش ها در زمستان قلب اش را به درد آورده و نگراني اش به اعضاي خانواده اش هم سرايت كرده بود؛ فصل طغيان سن گندم را به ياد مي آورد كه براي مبارزه با آن چه زحمت ها كشيد.
خون دلها خورده بود تا خوشه هاي طلايي نعمت در زمين پربركت حاج ايثار و ديگر زارعان به بار نشيند و حالا فصل برداشت است؛ دستانش را به آسمان دراز مي كند و مي گويد «خدايا هميشه شكرت!». به راستي چه رازي در اين دست ها نهفته است؟
اما در كنار همه تلاش هاي زارعان كه دست هاي تلاشگرشان چرخه توليد و تأمين امنيت غذايي را مي چرخاند، پشتيباناني هستند كه با هدف حمايت به كارزار توليد مي پيوندند.
كارشناسان و مسوولان بخش كشاورزي استان دست در دست توليدكنندگان در عرصه توليد گام مي گذارند تا محصولي عاري از بيماري و آفت را به سفره هاي مردم رهنمون سازند.
معاون مدير زراعت سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي در سال زراعي جاري برداشت 748 هزار تن گندم از مزارع ديم و آبي گندم استان را پيش بيني مي كند.
صولت قليزاده اضافه كرد: 95 هزار و 495 هكتار از اراضي استان زير كشت گندم آبي و 272 هزار و 383 هكتار زير كشت گندم ديم بوده و خريد تضميني گندم مازاد بر نياز كشاورزان در حدود 620 هزار تن قابل پيش بيني است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي هم گفت: براي برداشت محصول با حداكثر كيفيت و كمترين درجه سن زدگي و آفت در سال زراعي جاري، در سطح 33 هزار و 760 هكتار از مزارع گندم استان با آفت مبارزه شد كه 14 هزار و 878 هكتار مربوط به مبارزه با سن مادر و 18 هزار و 882 هكتار آن مربوط به مبارزه با سن پوره بود.
جعفر وحدت اضافه كرد: در اين مدت در سطح 162 هزار و 457 هكتار از اراضي زيركشت گندم استان با علف هاي هرز، در سطح هفت هزار و 939 هكتار با بيماري هاي گندم و در سطح 2 هزار و 615 هكتار با ساير آفت هاي گندم (به استثناي سن) مبارزه شد.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي نيز با اشاره به فعاليت 920 دستگاه كمباين موجود در داخل استان و 200 دستگاه كمباين مهاجر از ساير استان ها براي برداشت گندم، بيان كرد: براي برداشت مزارع گندم آبي و ديم در سطح استان يكهزار و 120 دستگاه كمباين و چهار هزار و 200 دستگاه دروگر فعاليت مي كند.
عبداله فتح اله زاده ادامه داد: امسال 37 نفر از كارشناسان شهرستان هاي استان به عنوان عاملان تشخيص و ذيحساب با مراكز خريد متولي و مباشر در امر خريد گندم همكاري دارند.
وي از فعاليت 32 كارشناس ناظر بخش خصوصي جهت كنترل ضايعات و نظارت بر برداشت توسط كمباين ها خبر داد و اضافه كرد: 85 گروه از همكاران شهرستاني و ستادي جهت كنترل ضايعات برداشت گندم استان فعاليت دارند.
وي اظهار داشت: گندم در سال جاري تنها از كشاورزاني خريداري مي شود كه اطلاعات آنان در سامانه جامع پهنه بندي شهرستان ها ثبت شده باشد.
رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي نيز با اعلام اينكه 435 هزار و 500 تن گندم تا پايان روز جمعه، 19 مرداد ماه به صورت تضميني خريداري شده است، به خريد گندم توليدي كشاورزان توسط 57 مركز شركت غله و خدمات بازرگاني و تعاون روستايي اشاره و اضافه كرد: تاكنون 27 مركز خريد شركت غله و خدمات بازرگاني 343 هزار و 500 تن گندم و 30 مركز تعاون روستايي 92 هزار تن گندم از كشاورزان استان خريداري كرده اند.
اسمعيل كريم زاده با اعلام اينكه تاكنون محصول 40 هزار هكتار از اراضي زير كشت گندم آبي و 180 هزار هكتار از اراضي زير كشت گندم ديم برداشت شده است، اظهار داشت: تا امروز 177 ميليارد تومان برابر اعلام شركت غله به كشاورزان پرداخت و مقرر شده است تا 50 درصد از بهاي محصول به محض تحويل و بقيه مبلغ در بازه زماني 45 تا 60 روزه به حساب كشاورزان گندم كار واريز شود.
كريم زاده از خريد بذري گندم آبي و ديم توسط 6 شركت خبر داد و بيان كرد: تاكنون 25 هزار تن گندم از طبقات مختلف گواهي شده، پرورشي و مادري بذري توسط شركت هاي فرآوري و توليدي بذر بخش خصوصي از پيمانكاران طرف قرارداد خريداري شده است.
به گزارش ايرنا افزايش توانمندي در برقراري امنيت غذايي با توليد غذاي سالم، خودكفايي در محصولات اساسي و توسعه صادرات، بهره‎مندي از منابع انساني، رقابت‎پذيري با تكيه بر استانداردهاي جهاني و مشاركت حداكثري بخش خصوصي تنها چند مورد از مواردي به شمار مي رود كه در چشم انداز بخش كشاورزي كشور /افق 1404/ پيش بيني شده است.
7132/3072