۲۱ مرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۳۹
کد خبر: 82998760
T T
۰ نفر
واحدهای عرضه كننده سوسیس و كالباس صنفی پلمپ می شوند

اصفهان - ایرنا - مدیر كل استاندارد استان اصفهان گفت: تولید و عرضه سوسیس و كالباس صنفی ممنوع است و واحدهای ارائه كننده این محصولات پلمپ می شوند.

' غلامحسین شفیعی ' روز یكشنبه در گفتگو با ایرنا افزود: در ماه های اخیر روندی در تعدادی از واحدهای صنفی شهرهای دیگر باب شده است كه سوسیس و كالباس را در مراكز عرضه مانند فروشگاه های فرآورده های گوشتی، تولید می كنند و به طور مستقیم به فروش می رسانند كه به آنها ' صنفی' می گویند.
وی با تاكید بر اینكه سوسیس و كالباس فقط باید به صورت صنعتی و با نظارت و مجوز نهادهایی مانند استاندارد و اداره نظارت بر مواد غذایی تولید و عرضه شود، تصریح كرد: اداره كل استاندارد استان اصفهان با جدیت با این موضوع برخورد می كند.
مدیركل استاندارد استان ا صفهان با بیان اینكه تا كنون تقاضاهایی برای اجرای این روش در برخی از واحدهای صنفی اصفهان، دریافت شده است، گفت: ما به هیچ عنوان برای این روش تولید و عرضه، مجوز صادر نمی كنیم.
وی اضافه كرد: از سازمان صنعت، معدن و تجارت، مركز بهداشت و اداره نظارت بر مواد غذایی اصفهان خواسته ایم كه در این زمینه هیچ مجوزی صادر نكنند.
شفیعی خاطرنشان كرد: تولید سوسیس و كالباس به این روش، سلامت مردم را به خطر می اندازد و اداره كل استاندارد استان اصفهان اجازه چنین كاری را نمی دهد.
سوسیس و كالباس بخش اعظم فرآورده‌های گوشتی مصرفی در ایران را تشكیل می‌دهند. مصرف سرانه سوسیس و كالباس در ایران حدود هشت كیلوگرم و در اروپا و آمریكا حدود 60 كیلوگرم اعلام شده است.
از لحاظ فناوری، تفاوت چندانی بین كالباس و سوسیس وجود ندارد و اختلاف آنها به قطر، درصد رطوبت، مقدار و نوع گوشت، چربی، فرمول مواد افزودنی، چاشنی و ادویه برمی‌گردد؛ برای ماندگاری كالباس و سوسیس از نگهدارنده‌ هایی همچون نیتریت سدیم و نمك استفاده می‌شود.
3011/ 2093