«بروس گاگنن» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره طرح تاسیس «نیروی فضایی» ارتش آمریكا افزود: ایجاد یك بازوی نظامی فضایی در راستای منافع شركت های تولید جنگ افزار در آمریكاست كه نه ضرورتی دارد و نه در راستای امنیت مردم آمریكا خواهد بود.
وی ادامه داد: این شركت های صنعتی نظامی، دولت ما را كنترل می كنند. آنها به دنبال تنش و ایجاد بحران و جنگ هستند تا سود خود را بالا ببرند. دلیل ایجاد چنین بازوی فضایی برای ارتش آمریكا، منافع این شركت های تسلیحاتی است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا هفته گذشته به وزارت دفاع این كشور (پنتاگون) دستور داد كه «نیروی فضایی» را به عنوان ششمین شاخه نیروهای مسلح آمریكا تاسیس كند.
** تهدید فضایی از سوی آمریكاست نه دیگران
ایرنا از این صاحبنظر آمریكایی پرسید تا چه اندازه ادعای مقام های پنتاگون كه تهدید روسیه و چین در فضا بسیار جدی و فوری است، واقعیت دارد؟
وی با بی پایه و اساس خواندن این ادعا گفت: در واقع چین و روسیه بارها موضوع غیرنظامی كردن فضا را در سازمان ملل متحد مطرح كرده و خواستار پیمانی شده اند كه فضا را عاری از جنگ افزار اعلام كند.
دبیر «شبكه جهانی مبارزه با جنگ افزار و توان هسته ای در فضا» یادآور شد: آمریكا و اسرائیل با هر گونه بحث جدی درباره چنین پیمانی در سازمان ملل متحد مخالفت كرده اند. در واقع آمریكا گفته است كه هیچ جنگ افزاری در فضا وجود ندارد و نیازی به چنین پیمانی نیست.
گاگنن تصریح كرد: صنایع نظامی در ایالات متحده اساسا مخالف تصویب چنین پیمانی بوده اند كه می تواند مانع از توسعه اهداف آنها در فضا شود. از 1997 پنتاگون طرحی با عنوان چشم انداز 2020 داشته است كه بر اساس آن ایالات متحده بر فضا چیره شده و از كنترل آن از سوی دیگر كشورها جلوگیری خواهد كرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، چین و روسیه در زمینه فضایی بسیار عقب تر از ایالات متحده هستند اما با تحول اخیر، آنها نیز بیكار نخواهند نشست و ما به زودی شاهد واكنش آنها خواهیم بود. چون آنها نمی خواهند از این ناحیه از سوی ایالات متحده دچار تهدید باشند. در واقع باید گفت كه آمریكا عمدا مسابقه تسلیحاتی را در فضا كلید زده است.
این فعال ضد جنگ آمریكایی تاكید كرد: ایالات متحده بزرگترین تهدید نظامی در فضا و زمین است. همه فعالیت های نظامی آمریكا روی زمین با ماهواره های آن در فضا هدایت و هماهنگ می شود. ایالات متحده درباره تهدید دیگران در فضا دروغ می گوید اما واقعیت این است كه آمریكا همیشه برای پیشبرد برنامه هایش دورغ گفته و بهانه تراشی كرده است.
**پیامدهای نظامی كردن فضا
گاگنن با اشاره به پیامدهای مالی چنین جاه طلبی هایی از سوی واشنگتن افزود: شركت های فضایی و نظامی آمریكا برای سال ها گفته اند كه پروژه جنگ ستارگان، پرهزینه ترین برنامه صنعتی تاریخ جهان است. تحقق آن پول هنگفتی نیاز دارد.
وی با طرح این پرسش «كلیدی» كه «ایالات متحده پول این برنامه جنگ ستارگان را از كجا باید بیاورد»، اظهار كرد: یك راه این است كه متحدان آمریكا پول بیشتری پرداخت كنند. برای همین هم واشنگتن مرتب از متحدان خود در ناتو خواسته است كه سهم پرداخت خود را افزایش بدهند. راه دوم هم از جیب مالیات دهندگان آمریكایی است كه هم مالیات بیشتری دهند و هم از بودجه بخش های دیگر همچون بهداشت كاسته شود.
فعال ضد جنگ آمریكایی با تاكید بر اینكه مسابقه تسلیحاتی در فضا دارای پیامد منفی برای نظام ارتباطات بین المللی است، گفت: این مساله می تواند به تولید انبوهی از زباله های فضایی بینجامد كه برای ماهواره ها، اعم از نظامی و غیرنظامی، خطرساز شود.
گاگنن افزود: آنها به این ماهواره ها برخورد می كنند و ماهوره های متلاشی شده خود تبدیل به زباله های تازه ای می شوند. این روند با هم افزایی تولید زباله، پهنه وسیعی را آلوده خواهد كرد كه هم پرتاب راكت را به فضا مختل خواهد كرد و هم ارتباطات ماهواره ای را دچار آسیب می كند.
وی تصریح كرد: این یعنی اختلال در ارتباطات ما در زمین، اعم از ارتباطات تلفنی، رایانه ای، وای فای و بانكی كه وابسته به ماهواره ها هستند. این چشم انداز خطرناكی است كه كمتر به آن توجه شده است.
دبیر «شبكه جهانی مبارزه با جنگ افزار و توان هسته ای در فضا» در پاسخ به این پرسش كه نظر قانونگذاران آمریكایی درباره مسابقه تسلیحاتی در فضا و عواقب آنها چیست، گفت: به نظر من بیشتر اعضای كنگره از لحاظ مالی وابسته به شركت های نظامی هستند.
گاگنن افزود: حتی جناح مترقی دمكرات ها در زمینه نظامی همان حرفی را می زنند كه راست ترین جمهوریخواهان می گویند. البته نیروی هوایی با آن مخالف است، زیرا این نیرو اكنون مسئولیت دفاع فضایی را بر عهده دارد و نمی خواهد این مسئولیت به یك شاخه مجزا واگذار شود.
ایرنا از این فعال ضد جنگ پرسید تا چه اندازه پیاده كردن طرح های پر هزینه ای همچون جنگ ستارگان در راستای وعده ترامپ درباره «اول آمریكا» است؟
این فعال ضد جنگ آمریكایی با تاكید بر تناقض این طرح های نظامی با شعارهای انتخاباتی ترامپ گفت: وی از هزینه هایی نظامی گری آمریكا در خاورمیانه انتقاد كرده و این امید را ایجاد كرده بود كه وضعیت را عوض خواهد كرد اما به نظر می رسد «دولت پنهان» توانسته بالهای او را بچیند.
گاگنن خاطرنشان كرد: دفاع وی از بازوی نظامی در فضا، نشان دهنده تبعیت رئیس جمهوری آمریكا از صنایع نظامی و ساخت جنگ افزار است.
اروپا**م.ع**1429
فعال ضد جنگ آمریكایی:
واشنگتن مسابقه تسلیحاتی را به فضا كشانده است
۲۳ مرداد ۱۳۹۷، ۷:۰۸
کد خبر:
83000397
نیویورك– ایرنا– دبیر «شبكه جهانی مبارزه با جنگ افزار و توان هسته ای در فضا»، دولت آمریكا را متهم به راه انداختن مسابقه تسلیحاتی در فضا كرد و گفت تنها سود ایجاد یك بازوی نظامی – فضایی در ارتش آمریكا برای شركت های اسلحه سازی و نه امنیت مردم این كشور است.