به گزارش ايرنا، هيات چهار نفره اين انجمن (GFB co.Ltd) عصر جمعه در نشست با فرماندار حاجي آباد با ابراز خرسندي از وجود منابع سرشار سرمايه گذاري در اين منطقه هم چنين خواستار برنامه ريزي براي حضور نمايندگان اتاق بازرگاني كشور تايلند در منطقه حاجي آباد استان هرمزگان شده و با تاييد كيفيت و قيمت مناسب خرماي پيارم بر لزوم ارتباط مستمر در راستاي بهره برداري مناسب از منابع كشاورزي منطقه تاكيد كردند.
در اين ديدار فرماندار حاجي آباد ضمن اعلام آمادگي حمايت از سرمايه گذاران، صادركنندگان و خريداران خرماي پيارم اظهار داشت: خرماي پيارم حاجي آباد از بهترين و شاخص ترين محصولات كشاورزي هرمزگان به شمار مي رود.
حميد جهانگيري افزود: هماهنگي هاي لازم با دفتر جذب و حمايت از سرمايه گذاري استانداري انجام شده و شرايط در شهرستان حاجي آباد به گونه اي طراحي شده كه تمام امور مربوط به سرمايه گذاري در زمينه هاي مختلف ظرف 48 ساعت با همكاري تمام ادارات مربوطه انجام شود و هيچ خللي براي پيشبرد كار وجود نخواهد داشت.
وي وجود صنايع تبديلي، فرآوري خرما، بازار فروش و برند سازي را از مهم ترين دغدغه هاي نخل داران خرما در اين شهرستان عنوان كرد.
فرماندار حاجي آباد افزود: علاوه بر كشاورزي، ظرفيت هاي بسيار نادري در زمينه هاي گردشگري وجود دارد كه مي طلبد برنامه ريزي مدوني در اين خصوص انجام و شرايط مناسب براي جذب گردشگر با حمايت از بخش خصوصي انجام گيرد.
جهانگيري واگذاري زمين كشاورزي و آب مورد نياز در كوتاه ترين زمان ممكن را از ديگر سياست هاي كلان اين شهرستان براي حمايت از متقاضيان به امر سرمايه گذاري به ويژه كشت انواع خرما برشمرد.
وي ابزار داشت: سعي مي شود كيفيت خدمات خود را به نحوي بالا ببريم تا علاوه بر سرمايه گذاران داخلي، توجه سرمايه گذاران خارجي را نيز در اين خصوص جلب كنيم.
جهانگيري به وجود توانمندي هاي مناسب در بخش مركبات در منطقه حاجي آباد اشاره كرد و ادامه داد: محصولاتي مانند نارنگي بخوان و فارغان از كيفيت بسيار مناسبي برخوردار بوده و به عنوان يك محصول استثنايي از قابليت ارايه در بازارهاي جهاني برخوردارند كه توجه ويژه سرمايه گذاران و صادركنندگان را طلب مي كند.
فرماندار حاجي آباد نگاه دولت به امر سرمايه گذاري را بسيار مثبت ارزيابي كرد و قرار گرفتن اين شهرستان در مسير جاده ترانزيتي كشور به عنوان دروازه ورودي استان هرمزگان را يك موقعيت مناسب دانست.
وي در پايان از تمام سرمايه گذاران و صادر كنندگان داخلي و خارجي دعوت كرد در جشنواره خرماي حاجي آباد كه در نيمه دوم سال جاري برگزار مي شود شركت كنند و ظرفيت هاي موجود را مورد بررسي قرار دهند.
**بيش از 24 هزار تن خرما در حاجي آباد توليد مي شود
رييس جهاد كشاورزي حاجي آباد نيز در اين نشست سطح زير كشت خرما را در اين شهرستان پنج هزار و 450 هكتار عنوان كرد و گفت: خرماي پيارم حاجي آباد در جهان منحصر به فرد است به گونه اي كه سالانه بيش از 24 هزار تن خرما توليد و در بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي شود.
مهدي عباسپور ادامه داد: حاجي آباد با دارا بودن بيش از 2 هزار و 500 هكتار از زمين باغي و زراعي، بيش از 52 هكتار كشت گلخانهاي، توليد خرماي پيارم با شهرت ملي و جهاني، توليد 85 درصد محصولات استراتژيك گندم و ذرت همواره مورد توجه مسوولان قرار دارد.
وي از خرماي خاصويي كشت شده در بخش احمدي نيز بعد از خرماي پيارم به عنوان دومين محصول حائز اهميت در بازارهاي داخلي و خاجي نام برد.
به گفته وي، سالانه به طور متوسط بين 250 تا 300 هكتار به اراضي سطح زير كشت خرما در اين شهرستان اضافه مي شود كه اين امر كمك شاياني به امر اشتغال و درآمد زايي مردم منطقه و استان خواهد كرد.
رييس جهاد كشاورزي حاجي آباد از واگذاري زمين هاي كشاورزي با قيمت پايين به متقاضيان سرمايه گذاري بخش كشاورزي خبر داد و نبود حامي مالي معتبر در بازارهاي خارجي را از جمله دغدغه هاي خرماداران حاجي آباد عنوان كرد.
9887 /6048
![تايلند خريدار خرماي پيارم حاجي آباد هرمزگان شد تايلند خريدار خرماي پيارم حاجي آباد هرمزگان شد](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970526/83003976/N83003976-72496581.jpg)
بندرعباس - ايرنا- نمايندگان انجمن خرماي تايلند در بررسي ميداني از توامندي هاي بخش كشاورزي حاجي آباد هرمزگان، خواستار بررسي بيشتر در راستاي سرمايه گذاري و خريد محصولات كشاورزي از جمله خرماي پيارم اين منطقه شدند.