۲۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۴۴
کد خبر: 83004538
T T
۰ نفر

قزل آلای زنجان در راه روسیه و عراق

۲۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۴۴
کد خبر: 83004538
قزل آلای زنجان در راه روسیه و عراق

زنجان - ایرنا - استان زنجان تولیدكننده سالانه بیش از 12 هزار تن انواع آبزیان است، باتوجه به چنین ظرفیتی، مسئولان از سال 94 درصدد هموار كردن راه صادرات ماهی قزل آلا به استان چلیابینسگ روسیه و عراق هستند و قدم های مثبتی در این زمینه برداشته شده است.

به گزارش ایرنا، باتوجه به اینكه صادرات محصولات غیرنفتی از اهمیت ویژه ای برای درآمدهای ارزی برخوردار است، انگیزه تولیدكنندگان را تقویت می كند و از سوی دیگر استان زنجان در منطقه شمالغرب كشور در مقایسه با استان های این منطقه كه از منابع آبی چند برابری برخوردار هستند، رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی را به خود اختصاص داده است.
سالانه بیش از هشت هزار تن ماهی قزل آلای استان زنجان به استان های همجوار ارسال می شود و طی سال های گذشته نیز صادرات آن به عراق انجام می شد.
علاوه بر این سالانه 14 میلیون قطعه بچه ماهی نیز در داخل استان زنجان تولید می شود كه این مهم یكی از زنجیره های صادرات آبزیان را تشكیل می دهد.
شهرستان های ماهنشان، زنجان، ایجرود، طارم، خدابنده، ابهر، سلطانیه و خرمدره به ترتیب بیشترین تولید ماهیان سردآبی و گرم آبی استان زنجان را به خود اختصاص داده اند.

** صادرات قزل آلای زنجان باید مستمر باشد
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان گفت: استان روزانه 16 تن ماهی تولیدی را وارد بازار می كند و با این شرایط تولیدی 70 تن در هفته نیز به دیگر استان های آذربایجان شرقی، اردبیل، تهران، قزوین، كرج و دیگر استان ها ارسال می شود.
به گفته منصور حقی راد، جلساتی برای رفع موانع صادرات ماهی قزل آلا از استان زنجان به روسیه و حتی عراق برگزار شده است.
وی با تاكید بر اینكه صادرات این فرآورده باید دائمی باشد، یادآوری كرد: ماهی قزل آلای تولیدی شهرستان ماهنشان كیفیت بالایی دارد، مصرف سموم در آن بسیار پایین و با توجه به شوری آب این شهرستان بیماری های آبزیان در آن نسبت به دیگر مناطق كمتر و با این عوامل ماهنشان بیشترین تولید كننده آبزی را به خود اختصاص داده است.
مدیر امور شیلات وآبزیان استان زنجان، به وزن ماهی تولیدی برای صادرات اشاره كرد و ادامه داد: روسیه متقاضی واردات قزل آلای استان زنجان با وزن بالای 1500 تا 2 هزار گرم است كه در زمان حاضر50 تن در هفته ماهی با وزن یكهزار و 500 گرم تولید می شود.
حقی راد تشكیل زنجیره تولید و عرضه در صادرات را بسیار مهم دانست و افزود: باید نخستین حلقه در این مجموعه تامین نهاده های آبزیان باشد كه در ماهنشان مجوز 2 كارخانه تولید خوراك آبزیان صادر شده است.
وی تولید بچه ماهی و وجود تولیدكنندگان آبزی را از دیگر حلقه های این زنجیره بیان كرد و افزود: بچه ماهی در استان زنجان تولید می شود، پس از این مرحله باید قزل آلای تولیدی توسط آبزی پروران بر اساس كیفیت و وزن پیشنهادی كشور متقاضی باشد.
حقی راد یادآوری كرد: فرآوری و حمل آبزیان از دیگر حلقه های زنجیره به شمار می رود و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده ماهی قزل آلای تولیدی استان زنجان پس از سپری كردن مراحل قبلی از سوی یكی از مراكز بسته بندی استان بسته بندی و توسط بازرگانان به كشورهای هدف صادر خواهد شد.

صادرات آبزیان موجب ثبات قیمت ها می شود
** مدیرعامل اتحادیه آبزیان استان زنجان گفت: باید در استان پایانه فروش راه اندازی شود كه با محقق شدن آن ثابت سازی قیمت آبزیان فراهم و از نوسانات نرخ در بازار و متضرر شدن این قشر جلوگیری می شود.
قادر نورافكن تاكید كرد: تجار و تولیدكنندگان خوراك آبزیان در زنجان همكاری كنند تا زنجیره صادرات قزل آلا به روسیه و دیگر كشورها را راه اندازی كنیم.
به گفته وی، در حال حاضر 30 تا 40 تولید كننده مجرب آبزی استان زنجان آماده همكاری با این زنجیره هستند كه تولید خود را بر اساس شاخص های مورد نیاز كشور متقاضی انجام دهند.
مدیرعامل اتحادیه آبزیان استان زنجان، از همه علاقه مندان برای سرمایه گذاری در زنجیره صادرات قزل آلای زنجان به روسیه خواست تا با این اتحادیه وارد همكاری شوند.
نورافكن، تمدید نشدن مجوز فعالیت پرورش ماهی از سوی محیط زیست و عدم تایید مجوز فعالان این بخش توسط نظام دامپزشكی را از مشكلات پیش روی برخی از آبزی پروران برشمرد.

** 80 درصد از آبزی پروران مجوز اولیه زیست محیطی ندارند
معاون فنی اداره كل محیط زیست استان زنجان اظهار داشت: در حال حاضر 500 واحد پرورش آبزی در استان از این اداره كل مجوز اولیه زیست محیطی اخذ نكرده اند.
تورج باحجب قاسمی افزود: چنانچه آبزی پروری در استان زنجان مجوز اولیه زیست محیطی داشته باشد، برای تمدید پروانه فعالیت آن از سوی محیط زیست مشكلی وجود ندارد.

** فاصله استخر آبزی با واحدهای تولیدی همجوار و حریم جاده باید رعایت شود
مسئول صدور پروانه های ماده 5 اماكن و دام نظام دامپزشكی استان زنجان اعلام كرد: باید فاصله 2 استخر پرورش ماهی از همدیگر، رودخانه و سایر واحدهای تولیدی حداقل 100 متر باشد.
غلامرضا مهرنیا ادامه داد: تعدادی از آبزی پروران نیز به احداث استخرهای غیرمجاز در خارج از كروكی مشخص شده و یا بزرگتر از متراژ تعیین شده اقدام می كنند.
وی تاكید كرد: آبزی پروران استان باید موارد مشخص شده را رعایت كنند تا در تمدید و صدور مجوز با مانعی برخورد نكنند.
9505/ 6085
۰ نفر