به گزارش خبرنگار ایرنا، محمداسلامی روز سه شنبه در دیدار با استاندار ولگاگراد روسیه در ساری افزود: گسترش روابط میان ایران و روسیه یك تصمیم ملی است كه توسط روسای جمهوری دو كشور اتخاذ شده و امروز در روابط میان مازندران و ولگوگراد تجلی یافته است.
نماینده عالی دولت در مازندران ' واقع بینی ' را عنصر اصلی برای گسترش روابط میان كشورها دانست و تاكید كرد: خوشبختانه نگاه توسعه ای و پیشرفت دو جانبه بین رهبران جمهوری اسلامی ایران و روسیه وجود دارد و یقین داریم بر این اساس آینده دست ماست.
استاندار مازندران روایط مسكو - تهران را راهبردی توصیف كرد و گفت: امروز رهبران دو كشور دارای راهبردهای همكاری واقع بینانه هستند و در واقع ایران و روسیه در پنج سال اخیر نشان دادند كه با این همكاری راهبردی می توانند نقش تعیین كننده ای در منطقه و جهان داشته باشند.
وی یكی از مزیت های گسترش روابط میان ایران و روسیه را جلوگیری از شكل گیری جهان تك قطبی دانست و تاكید كرد: دنیا باید بداند كه با گسترش همكاری و ارتقای روابط این دو كشور حاشیه دریای خزر به عنوان دریای صلح و دوستی، جریان تك قطبی بودن دنیا از بین می برد.
اسلامی بر اتخاذ روش گام به گام برای گسترش همكاری میان مازندرن و ولگاگراد روسیه تاكید كرد و گفت: ما معتقدیم در زمینه گسترش همكاری ها هم ' سنگ بزرگ علامت نزدن است ' و به همین دلیل گام به گام ولی مستمر حركت می كنیم.
وی توضیح داد: ظرفیت های كشاورزی، آموزش عالی، فناوری های كشاورزی، گردشگری و زیر ساخت های بندری مازندران برای روسیه شناسانده شده است، پس واقع بینانه باید با رفع موانع، روابط اقتصادی را بین ایران و روسیه گسترش بدهیم.
اسلامی از نفت، گاز و پتروشیمی به عنوان یكی دیگر از ظرفیت های حوزه دریای خزر و استان مازندران نام برد و تاكید كرد: بزرگ ترین و پیشرفته ترین پایانه نفتی دریای خزر در شمال ایران و مازندران قرار دارد كه ظرفیت سوآپ نفت تا 500 هزار بشكه در روز را دارد.
وی افزود: این پایانه با توجه به ظرفیت توسعه روابط بین ایران و روسیه ایجاد شده است و آمادگی در این خصوص وجود دارد.
استاندار مازندران وجود بنادر پیشرفته در این استان و ولگاگراد را هم ظرفیت بی بدیلی برای توسعه روابط اقتصادی دانست و گفت: زمینه برای سرمایه گذاری انفرادی و مشترك در این بنادر برای ایجاد انبارهای نگهداری محصولات صادراتی و وارداتی وجود دارد.
وی با بیان این كه تسهیلات ویژه دولتی نیز برای سرمایه گذاری در بنادر مازندران داده می شود، افزود: وجود اسكله رو رو كه قابلیت جا به جایی بار با كانتینرهای یخچال دار را در بندر امیرآباد دارد، یك ظرفیت مهم در توسعه روابط اقتصادی بین ایران و روسیه به شمار می رود.
اسلامی گفت: شروع واقع بینانه در این است كه قطار روابط را هر چه زودتر راه بیندازیم هر چند كه بار این قطار اندك باشد.
استاندار مازندران كه خود یكی از اعضای كمیسیون مشترك اقتصادی ایران و روسیه است، افزود: فضای كاری بین المللی و شرایط امروز ایران و روسیه در بهترین وضعیت برای همكاری است، پس باید با عملیاتی كردن پروتكل های امضاء شده سطح روابط اقتصادی را افزایش دهیم.
**دیدار دو استاندار ملی است
' اندری ایوانوویچ بوچاروف 'استاندار ولگاگراد روسیه هم گفت: دیدار امروز ما یك دیدار ملی محسوب می شود چرا كه روسای جمهوری اسلامی ایران و روسیه دستور لازم را برای حل مشكلات توسعه روابط اقتصادی صاد كردند.
وی با تاكید بر این كه طرف روسی هم به واقع بینی در روابط به عنوان شرط ماندگاری و توسعه آن اعتقاد دارد، افزود: ظرفیت های دو استان مازندران و ولگاگراد در گسترش روابط تجاری بین ایران و روسیه در حاشیه دریای خزر تعیین كننده و محوری است.
بوچاروف با اعلام این كه دو طرف ایجاد و گسترش همكاری های خود را بر اساس اولویت ها مشخص و تفاهم می كنند، گفت: باید گام به گام طرح های مشترك را برای توسعه روابط تجاری اجرایی كنیم.
وی افزود: ما علاقه مند به همكاری بر اساس موضوعات مطرح شده با استان مازندران هستیم و در واقع مازندران را یك استان ملی در حوزه دریای خزر تلقی می كنیم.
استاندار ولگاگراد پایه روابط اقتصادی مازندران و ولگاگراد را بنادر پیشرفته این دو استان دانست و گفت: بندر امیرآباد و ولگاگراد دارای ظرفیت های پیشرفته تجاری هستند كه باید از این فرصت استفاده كنیم و هر كاری كه از دستمان بر می آید برای توسعه روابط اقتصادی انجام دهیم.
وی با بیان این كه در تركیب هیات 40 نفره ولگاگراد به مازندران بیشترین نقش به تجار و بازرگانان داده شده، گفت: ما پیش از سفر رسمی به مازندران تمام ظرفیت های دو استان را مورد بررسی قرار دادیم و پیشنهاد ما این است كه برای حركت گام به گام برای توسعه روابط با یكدیگر به توافق برسیم.
بوچاروف با اعلام این كه هم اكنون هفت درصد بار بندرامیر آباد مازندران مربوط به استان ولگاگراد است، افزود: تولیدات كشاورزی مازندران از جمله كیوی، مركبات، گل و گیاه و آبزیان فرصت مهمی برای روسیه است، صمن این كه بخش گردشگری، آموزش عالی و علمی هم بستر خوبی برای گسترش روابط دو كشور ایران و روسیه محسوب می شود.
وی بر ضرورت تصمیم گیری در زمینه تامین مالی برای توسعه زیر ساخت های بین دو استان مازندران و ولگا گراد تاكید كرد و گفت: آمادگی داریم تا پیشنهادات طرف ایرانی را در زمینه تامین مالی بخش دولتی برای ایجاد زیر ساخت های بندری دو استان بشنویم .
بوچاروف كه خود را عضو كمیسیون دوستی ایران و روسیه معرفی كرد،گفت: باید شاهد گسترش روابط بازرگانان ایران و روسیه پس از حل همه مسایل زیر ساختی باشیم.
وی از برگزاری نشست روسای پارلمان ایران و روسیه در اواخر سپتامبر سال جاری در ولگاگراد خبر داد و افزود: در این دیدار كه اعضای فدراسیون دولت روسیه و ایران شركت می كنند مسایل و مشكلات مربوط به گسترش روابط میان استان مازندران و ولگاگراد مطرح و بررسی خواهد شد.
هیات 40 نفره ای از ولگاگراد روسیه به سرپرستی استاندار این منطقه صبح امروز سه شنبه وارد مازندران شد.
مهم ترین هدف سفر یك روزه این هیات امضای تفاهمنامه همكاری میان دو استان است كه از سال پیش در دستور كار قرار گرفت و در سطح وزارت خارجه دو كشور تایید شد.
سفر این هیات ولگاگرادی، دومین سفر مسئولان و تجار این منطقه به مازندران در سال جاری است.
تجار مازندرانی مرداد ماه سال پیش در ولگاگراد نمایشگاه توانمندی های اقتصادی برپا كردند كه نتیجه آن آماده كردن پیش نویس تفاهمنامه برای گسترش همكاری های اقتصادی بود.
6990/1654
ساری- ایرنا- استاندار مازندران گفت: مازندران، كانون تجلی اراده ملی مسئولان ایران و روسیه برای توسعه همه جانبه روابط بویژه در زمینه های اقتصادی است.