به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «رضا اردكانیان» امروز (شنبه) در نشست خبری هفته دولت كه در محل نیروگاه پرند ( واقع در 33 كیلومتری جنوب غرب تهران در مسیر اتوبان تهران - ساوه ) برگزار شد، در زمینه صادرات برق افزود: ایران اكنون به تعهدات خود در مبادلات انرژی با كشورهای همسایه می پردازد.
وزیر نیرو در مورد مطالبات از عراق اضافه كرد: رقم قابل ملاحظه ای مطالبات انباشت شده وجود دارد، درعین حال طرف عراقی پرداخت مطالبات برقی ایران را شروع كرده است و امیدواریم این امر سرعت پیدا كند.
وی اضافه كرد: علاوه بر صادرات، هم اكنون امكان واردات برق از تركمنستان و ارمنستان در مواقعی كه نیاز باشد، فراهم است.
اردكانیان در پاسخ به سوال دیگری در مورد خروج شركت زیمنس گفت: تعهداتی كه این شركت داشته در حال انجام است و از جمله كلاس اف نیروگاه های گازی انجام می شود و به تعهدات خود نیز پایبندی دارند.
** مذاكره با روسیه برای ساخت سه هزار مگاوات نیروگاه هسته ای
وزیر نیرو در ادامه یادآورشد: اكنون یك نیروگاه هسته ای به ظرفیت یك هزار مگاوات داریم كه نقش موثری در زمان پیك بار دارد.
وی افزود: برای سه هزار مگاوات نیروگاه جدید هستهای با روسیه در حال مذاكره ایم كه در مراحل شروع به كار قرار دارد.
به گزارش ایرنا، علی اكبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران آذرماه سال گذشته بود كه در حاشیه آغاز عملیات گودبرداری فونداسیون ساختمان واحد 2 نیروگاه اتمی بوشهر گفت: هر نیروگاه یكهزار مگاواتی سالیانه از انتشار هفت میلیون تن گازهای آلاینده جلوگیری میكند.
به گفته وی، با توجه به اینكه ایران كشوری خشك است باید به سمت احداث نیروگاه های هسته ای كوچك حركت كنیم.
وی همچنین اظهارداشت كه مجلس شورای اسلامی دولت را مكلف كرده ظرفیت تولید برق هستهای در جمهوری اسلامی ایران را به 20 هزار مگاوات افزایش دهد.
صالحی یادآور شد: با توجه به اینكه هزینه ساخت نیروگاه هستهای یك هزار مگاواتی پنج هزار میلیارد دلار است برای ساخت نیروگاه های هستهای با ظرفیت تولید 20 هزار مگاوات برق، نیازمند 100 هزار میلیارد دلار سرمایهگذاری هستیم.
** برنامه دولت برای كاهش 10 تا 12 درصدی مصرف آب و برق
وزیر نیرو در ادامه گفت: ایران در پیك (اوج مصرف) سال 98 به میزان 60 تا 61 هزار مگاوات برق نیاز خواهد داشت و با توجه به ظرفیت فعلی، بیش از هشت هزار مگاوات ظرفیت جدید نیاز داریم كه چهار هزار مگاوات از آن را با راه اندازی 25 نیروگاه جدید تامین خواهد شد.
اردكانیان ضرورت مدیریت مصرف آب و برق را مورد تاكید قرار داد و افزود: براساس پیش بینی 12 برنامه در مدیریت مصرف در نظر گرفته شده كه شامل بخش های مختلف صنعت، كشاورزی و خانگی می شود و دراین برنامه تلاش می شود به سمت اصلاح تجهیزات مصرفی برویم و از تجهیزات كاهنده استفاده كنیم.
وی خاطرنشان ساخت: تعرفه پرمصرف ها را تغییر خواهیم داد و یك دسته بندی سه گانه در بخش مصرف درنظر گرفته شده كه یك گروه شامل مردمی می شود كه صرفه جویی می كنند، قرار است در بخش آب و برق سیستم تشویقی برای این مشتركان در نظر گرفته شود.
وزیر نیرو اضافه كرد: دسته دوم، مشتركان خوش مصرف كه سعی می شود بر تعداد این گروه اضافه كنیم، گروه سوم هم بد مصرف ها محسوب می شوند.
به گفته وی، گروه سوم تعدادشان كم، اما مصرفشان بالاست و وزارت نیرو درصدد است تا تعرفه را اصلاح كند، هرچند كه به عنوان شیوه تامین منابع مالی دیده نشوند، بلكه عامل مثبتی برای حركت بدمصرف ها به خوش مصرفی باشد.
وزیر نیرو افزود: این برنامه در نوبت بررسی دولت قرار دارد و براساس تعرفه های پیشنهادی در زمینه آب و برق، با توجه به مطالعات اقتصادی، هدفگذاری به این شكل است كه با این تعرفه های جدید 10 درصد در بخش برق و 12 درصد در بخش آب میزان مصرف كاهش پیدا كند.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود در ارتباط با آب های مرزی، با تاكید بر اینكه زندگی در حوضه آبریز مشترك مثل زندگی در یك خانواده است، گفت: توسعه در یك حوضه آبریز مشترك نمی تواند یك توسعه به هم پیوسته نباشد.
اردكانیان اظهار داشت: راه های متعددی برای تحكیم روابط وجود دارد و این راه ها را به كار خواهیم گرفت و روابط آبی با كشورهای همسایه را توسعه خواهیم داد.
وی اضافه كرد: حدود هفت هزار مگاوات در بخش بخار نیروگاه ها با سرمایه گذاران بخش خصوصی و دولتی امضا شده كه قرار است از محل صرفه جویی سوخت، پرداخت شود.
وزیر نیرو در ارتباط با آب های ژرف افزود: سرفصلی تحت عنوان آب های نامتعارف وجود دارد كه شامل باروری ابرها، شیرین كردن آب دریا و استفاده از بخار آب می شود.
وی گفت: مطالعات آب های ژرف را وزارت نیرو از چندی قبل شروع كرد و در این زمینه باید با كمك كارشناسان بخش ، آب های ژرف كشور را پهنه بندی كنیم .
به گفته اردكانیان، تاكنون تصمیم گرفته شده كه در منطقه سیستان یك چاه حفر شود و توسعه یافتن آن یا توقف، باید تصمیم گیری شود.
وی اظهار داشت: بر اساس قراردادی كه در این زمینه به امضا رسید، باید چاهی به عمق 2 هزار متر حفر شود كه این كار صورت گرفته و نمونه هایی برداشته شده كه 2 نوع آزمایش كیفی و ایزوتوپی روی این نمونه ها صورت می گیرد.
وزیر نیرو گفت: امروز در خوزستان چندصد میلیون متر مكعب فاضلاب به پهنه های آبی می ریزد؛ هر یك متر مكعب فاضلاب خام می تواند تا 40 متر مكعب آب سالم را به ناسالم تبدیل كند.
وی اضافه كرد: علاوه بر این، باید الگوی كشت مناسب شود؛ وزارت نیرو در این اندیشه است كه با شیرین سازی آب دریا مشكل بخش هایی از شمال و جنوب را برطرف كند.
اقتصام**9189 ** 9186 **1559
مذاكره با روسیه برای ساخت سه هزار مگاوات نیروگاه هسته ای؛
صادرات برق به عراق، پاكستان و افغانستان ازسرگرفته شد
۳ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۲۸
کد خبر:
83011144
تهران- ایرنا- وزیر نیرو گفت: صادرات برق ایران پس از برطرف شدن مشكل خاموشی ها، به كشورهای همسایه عراق، افغانستان و پاكستان آغاز شد و در عین حال در مواقع نیاز، امكان واردات برق نیز وجود دارد.