به گزارش ایرنا، بحران سوریه در اسفند 1389 در استان درعا در جنوب این كشور آغاز شد و با توجه به حمایت های برخی كشورهای عربی و غربی از آن بسرعت به دیگر شهرهای سوریه نیز سرایت كرد و بخش های زیادی از خاك این كشور به اشغال تروریست ها در آمد.
ارتش سوریه از همان سال با هجوم گسترده تروریست های تكفیری در جای جای این كشور مواجه شده بود به طوری كه تعدادی از نیروهای آن به تروریست ها پیوسته و شماری نیز خانه نشین شدند.
در سال های 1391 و 1392 هجری شمسی دیگر اداره و كنترل حدود 80 درصد خاك سوریه در دست حاكمیت دمشق قرار نداشت تا اینكه حكومت سوریه از ستاد كل نیروهای مسلح ایران برای اعزام مستشاران نظامی به این كشور دعوت كرد و از آن به بعد اثرات این حضور برای همگان نمایان شد.
با كمك های مستشاران ایرانی و جبهه مقاومت اسلامی، حكومت سوریه از شكست حتمی نجات یافت، اما شرایط در همان زمان و پس از آن بسیار پیچیده شد.
بعد از این تاریخ شرایط میدانی در سوریه تا حد زیادی به نفع نیروهای مقاومت اسلامی و ارتش این كشور تغییر كرد، اما كمك های جبهه غربی - عربی - صهیونیستی بازهم به كمك تروریست ها آمد و در ابتدای فروردین 1394 با ورود 14 هزار تروریست تازه نفس و مجهز از تركیه به سوریه و تصرف استان ادلب و چند روز بعد با ورود چهار هزار تروریست دیگر بازهم از كشور همسایه شمالی سوریه و تصرف تدمر (پالمیرا) در استان حمص، شرایط میدانی در این كشور تغییر كرد.
با گذشت چند ماه تصرفات گروه های تروریستی در سوریه كه از سوی كشورهای غربی - عربی، تركیه و رژیم صهیونیستی تجهیز و حمایت می شدند، افزایش یافت، اما از هشتم مهرماه 1394، جلوی پیشروی گروه های تروریستی گرفته شد؛ در این روز نیروی هوایی روسیه عملیات هوایی خود را در كنار حملات نظامی جبهه مقاومت اسلامی و ارتش سوریه در این كشور آغاز كرد و دوباره شرایط جبهه در این كشور علیه تروریست های تكفیری تغییر كرد.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد روز گذشته اعلام كرد كه ارتش سوریه هم اینك كنترل 96 درصد از خاك این كشور را در اختیار دارد و این موضوع بازگشت حدود یك میلیون و 500 هزار آواره سوری به مناطق مسكونی خود را فراهم كرده است.
حضور نیروی هوایی روسیه با كمك های مستشاران ایرانی و جبهه مقاومت اسلامی سبب شد تا امنیت به سوریه بازگردد و این امر باعث نگرانی رژیم صهیونیستی شد.
**حضور بلند پایه ترین مقام نظامی ایران در سوریه
پایبندی جمهوری اسلامی به عهد خود با ملت و دولت سوریه برای حمایت از آنها در مقابل تروریسم همچنان با قوت ادامه دارد و این امر با سفر رسمی وزیر دفاع ایران مستمر و پا برجا می ماند.
سفر وزیر دفاع ایران به سوریه بعد از هشت سال جنگ در شرایطی انجام می شود كه تروریسم در این كشور در حال نابودی است و این امر نشان می دهد كه جمهوری اسلامی هنوز به عهدی كه با ملت و دولت این كشور بسته پایبند است.
سال گذشته نیز سرلشكر محمد حسین باقری رئیس ستاد كل نیروهای مسلح ایران به دمشق سفر و با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه دیدار و گفت و گو كرد.
ارتباط مستشاری ایران و سوریه در حقیقت تاكیدی بر همبستگی و اتحاد ناگسستنی بین دو كشور در مقابل تروریستها و حامیان متجاوز آنهاست.
سفر رسمی وزیر دفاع ایران برای سران رژیم صهیونیستی قطعا خوشایند نخواهد بود زیرا در ماه های اخیر آنان موضع گیری های خود را برای خروج مستشاران ایرانی از سوریه شدت بخشیدند.
حضور مستشاران ایرانی در سوریه برای اسرائیل خیلی نگران كننده است و به همین دلیل هر روز علیه ایران توطئه می كند.
رژیم صهیونیستی كه حضور نظامی ایران را خطری بزرگ برای خود می داند به صورت رسمی و غیر رسمی با سران برخی كشورهای غربی در این زمینه گفت و گو و هر بار مسئولان سوری از جمله بشار اسد رئیس جمهوری سوریه به شدت با خروج مستشاران ایرانی مخالفت كرده است.
**رابطه راهبردی ایران و سوریه
رئیس جمهوری سوریه ماه گذشته در گفت و گو با شبكه العالم از رابطه این كشور با ایران به عنوان یك ' رابطه راهبردی ' نام برد كه 'قابل معامله نیست و با حال و آینده منطقه در ارتباط است'.
بشار اسد تاكید كرد: ایران و سوریه این رابطه را در بازار سیاسی بین المللی عرضه نكرده اند تا بتوان بر سر آن با دیگران معامله و سازش كرد.
وی تصریح كرد: هدف اسراییل از تبلیغات علیه ایران آن است كه جمهوری اسلامی را تحریك كرده و در تنگنا قرار دهد كه در راستای تبلیغات علیه ایران در ارتباط با پرونده هسته ای است.
رییس جمهوری سوریه بیان كرد: آنها می خواهند علیه ایران یك موج بین المللی راه بیاندازند و در ارتباط با سرزمین سوریه تصمیم گیری صرفا سوری است و ما درگیر یك نبرد واحد هستیم و اگر تصمیمی در مورد ایران داشته باشیم فقط با ایرانیان درباره آن سخن خواهیم گفت و با هیچ طرف دیگری گفت وگو نخواهیم كرد.
**ائتلاف پایدار بین ایران و سوریه
رئیس جمهوری سوریه در مورد ماهیت ائتلاف موجود میان كشورش با روسیه و ایران گفت: این یك ائتلاف ثابت و استوار است و تاریخچه 40 ساله دارد و به همین دلیل نیازی نیست از آن به عنوان یك ائتلاف گذرا نام ببریم.
اسد بیان كرد: این ائتلاف با توجه به منافع مشترك و واقعیت های موجود درحال قدرت گرفتن است و تا زمانی كه محور مقابل ما از تروریسم حمایت می كند، سوریه به همراه ایران و روسیه به طور مشترك نگران خطر تروریست باقی خواهند ماند زیرا خطر تروریسم یك خطر فراگیر برای همه جهان است.
**اصطلاح مستشار نظامی معنی گسترده ای دارد
وی در ارتباط با ماهیت حضور ایران در سوریه گفت: ما مستشار نظامی ایرانی داریم و این اصطلاح گاهی معنی گسترده ای دارد زیرا ما براساس رابطه قدیمی كه با ایران داریم حتی قبل از جنگ نیز مستشار نظامی ایرانی داشتیم زیرا رابطه نظامی دو كشور محكم و استوار است.
رییس جمهوری سوریه افزود: وقتی این تشكیلات نظامی وارد مرحله جنگ می شود، این مستشار به رزمنده تبدیل می شود پس اصطلاح مستشار دارای ابعاد متعددی است. ما به طور حتم مستشار ایرانی در سوریه داریم و گروهی از نیروهای داوطلب ایرانی برای جنگ به سوریه آمده اند كه توسط افسران ایرانی هدایت می شوند.
وی تصریح كرد: ایرانی ها بخاطر ملت سوریه جنگیده و دفاع كرده و خون خود را نثار كرده است، به همین دلیل وقتی می گوییم مستشار این یك نامگذاری عمومی است.
وی ادامه داد: البته این بدان معنا نیست كه ما از حضور ایران اگر شكل رسمی داشت، شرمنده می شدیم اما از كلمه مستشار استفاده می كنیم زیرا تشكیلات نظامی ایرانی در هیچ یك از اشكال آن را در حال جنگ در سوریه نداریم و اگر داشتیم نمی توانستیم آن را مخفی كنیم و همچنین چرا باید از بیان آن شرمنده باشیم؟ وقتی به طور رسمی و قانونی از روسیه برای حضور در سوریه دعوت كردیم خجالت نكشیدیم.
رییس جمهوری سوریه تاكید كرد: اگر تشكیلات نظامی ایرانی در سوریه داشته باشیم ما آن را اعلام خواهیم كرد، این روابط نیازمند انعقاد توافق نامه هایی میان دو دولت است كه باید از مسیر پارلمان ها گذر كند و نمی توان چنین روابطی را پنهان نگه داشت.
سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران امروز (یكشنبه) برای انجام سفری دو روزه وارد دمشق پایتخت سوریه شد.
امیر حاتمی در بدو ورود در فرودگاه بین المللی دمشق مورد استقبال مقامات وزارت دفاع سوریه،سردار علی نژاد وابسته نظامی و جواد تركابادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه قرار گرفت.
شماری دیگر از مقام های كشوری و لشكری جمهوری اسلامی ایران و سوریه با حضور در فرودگاه بین المللی دمشق از سرتیپ حاتمی استقبال كردند.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران امروز بعد از استقبال رسمی از سوی همتای سوری اش قرار است با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه دیدار و گفت و گو كند.
خاورم**8005*1436*
دمشق- ایرنا- سفر رسمی امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به دمشق پایتخت سوریه شكست سنگینی بر تلاش رژیم صهیونیستی برای به راه انداختن هیاهوی بین المللی برای كاهش حضور مستشاران ایرانی در این كشور است.