۵ شهریور ۱۳۹۷، ۱۴:۱۳
کد خبر: 83013779
T T
۰ نفر
اعطاي تسهيلات به شركت هاي دانش بنيان و فناور سرعت گرفت

تهران- ايرنا- مديرعامل صندوق حمايت از تحقيقات و توسعه صنايع الكترونيك (صحا) گفت: تسهيلات مالي اعطايي به شركت‌هاي دانش بنيان و فناور صنايع الكترونيك كشور در سه سال اخير از 130 درصد مجموع تسهيلات قبلي طي 16 سال فعاليت صندوق، پيشي گرفته است.

«علي وحدت» امروز (دوشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود: فقط پارسال، از 167 شركت فعال صنايع الكترونيك كشور، نزديك به هزار ميليارد ريال حمايت صورت گرفته است.
وحدت خاطرنشان كرد: با وجود رشد گردش مالي به بيش از سه برابر سال‌هاي گذشته (بازپرداخت ساليانه بيش از 600 ميليارد ريال) نسبت مطالبات واخواستي با روند نزولي به كمتر از سه درصد رسيده است.

** اعطاي تسهيلات با نرخ 5 تا 15 درصد
به گفته اين مقام مسئول، تسهيلات مالي قابل ارائه به شركت‌هاي دانش بنيان و فناور مي‌تواند در قالب حمايت از طرح‌هاي تحقيقاتي، نمونه ‌سازي آزمايشگاهي، نمونه‌ سازي نيمه ‌صنعتي و صنعتي، تجهيز، بهينه‌ سازي، اخذ تاييديه، توليد نيمه‌ صنعتي و انبوه، انتقال فناوري، تامين كسري نقدينگي اجراي قرارداد و شركت در نمايشگاه و همايش‌ ها باشد.
وي ادامه داد: نرخ سود تسهيلات صحا بسته به سطح فناوري و نوع فعاليت (سقف، سه درصد كمتر از شبكه بانكي و كف، يك سوم سود شبكه بانكي) اكنون پنج تا 15 درصد بوده و به طور قابل توجهي كمتر از نرخ تسهيلات شبكه بانكي كشور است.
وحدت بيان داشت: ميانگين دوره بازپرداخت تسهيلات سه سال است كه با يك دوره استراحت، بر اساس ماهيت و شرايط طرح و نيز عواملي چون دوره بازگشت سرمايه تعيين مي شود.
وي گفت: تضمين هايي براي ارائه خدمات مالي و اعتباري به متقاضيان با ديد حمايتي بر اساس ماهيت طرح، اعتبارسنجي توانمندي‌هاي متقاضي از جنبه‌هاي مالي، علمي و فني، بازار، سوابق قبلي و ساير عوامل مرتبط با ريسك طرح تعيين مي شود.

** صدور 620 ميليارد ريال ضمانت‌نامه براي شركت‌هاي دانش‌بنيان و فناور
مديرعامل صحا اظهار داشت: در بخش ضمانت‌ نامه، صحا پارسال موفق به صدور 156 فقره ضمانت‌نامه به ارزش 620 ميليارد ريال شده است كه اين ميزان امكان گرفتن بيش از 4700 ميليارد ريال قرارداد را توسط شركت‌هاي صنايع الكترونيك كشور ميسر كرده كه اين عدد براي سه سال اخير 9500 ميليارد ريال است.
وي گفت: ضمانت ‌نامه‌هاي صادر شده صحا در سه سال اخير بيش از پنج برابر ضمانت‌نامه‌هاي صادر شده 16 سال پيش از آن بوده و بيش از 40 درصد متقاضيان دريافت ضمانت‌نامه در سال 1396 براي نخستين بار از اين خدمت صحا بهره برده و تعيين سقف اعتباري شده اند.
وحدت خاطرنشان كرد: رشد چشمگير تعداد ضمانت‌نامه‌هاي صادر شده در كنار رشد مبلغ آنها نشان‌ دهنده فراگير شدن مرجعيت صحا در امر ضمانت‌نامه‌هاي مورد نياز فعالان صنايع الكترونيك است.
وي يادآور شد: فرآيند روبه رشد حوزه‌هاي مختلف صنعت الكترونيك طي سال‌هاي اخير، صحا را بر آن داشته تا همه منابع موجود خود را براي تامين مالي حداكثري اين صنعت به كار گيرد كه در اين راه علاوه بر تخصيص حداكثري سرمايه صحا، از توانمندي اهرمي براي ارتقاي ظرفيت و افزايش توان صندوق در حمايت از پروژه‌ها استفاده شده است.
مديرعامل صحا ادامه داد: توانمندي‌ صحا در ارزيابي طرح‌هاي اقتصادي حوزه الكترونيك از نظر توان فني و كارشناسي نيز تخصيص تسهيلات در زمان كوتاه به متقاضيان را موجب شده است.

** افزايش ماموريت‌هاي حمايتي صحا به صنايع پيشرفته
وي در ادامه بيان داشت: صنايع الكترونيك در دهه 70 مهمترين بخش از صنايع پيشرفته محسوب مي‌ شد و دولت به ‌درستي با درك اين موضوع اقدام به تشكيل صحا كرد. از طرفي در سال‌هاي گذشته صنايع پيشرفته ارتقاي بسياري داشته‌اند و رشته‌هاي جديدي به آن اضافه شده است و متناسب با اين تغييرات فعاليت صندوق نيز رو به گسترش بوده است.
وحدت ادامه داد: بر همين مبنا و با احساس اين نياز، دولت در احكام دائمي برنامه ششم توسعه كشور پيش بيني كرد كه حوزه فعاليت صندوق به صنايع پيشرفته گسترش پيدا كند و پس از تصويب در مجلس شوراي اسلامي، اساسنامه جديد در حال تصويب در هيات وزيران است.
وي خاطرنشان كرد: فعاليت‌هاي صندوق از آغاز تاسيس سيري منطقي را دنبال كرده و توانسته نقش قابل توجهي را در حمايت از صنايع پيشرفته كشور داشته باشد و اميد است طي دوره جديد فعاليت خود بتواند اثربخشي جدي در توسعه صنايع پيشرفته و همچنين توسعه فناوري در صنايع موجود كشور داشته باشد.
به گزارش ايرنا، صندوق حمايت از تحقيقات و توسعه صنايع الكترونيك(صحا)، شركتي دولتي و مادر تخصصي وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است كه به حمايت از تحقيقات و توسعه صنايع الكترونيك در بخش‌هاي خصوصي و تعاوني مي‌پردازد. قانون تاسيس صحا در سال 1375 به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد و اساسنامه آن در سال 1376 مورد موافقت هيات وزيران قرار گرفت.
خدمات صندوق حمايت از صنايع الكترونيك شامل اعطاي تسهيلات با نرخ ترجيحي (پنج تا 15 درصد) و صدور ضمانت‌نامه به شركت‌هاي فعال صنايع الكترونيك است.
در اساسنامه صحا، صنايع الكترونيك شامل صنايع ارتباطي، رايانه‌اي، اتوماسيون، الكترونيك نوري، قطعات الكترونيك، الكترونيك كاربردي تعريف شده است و تمامي اين صنايع در بخش‌هاي مختلف اعم از سخت‌افزار و نرم‌افزار توسط صندوق حمايت از تحقيقات و توسعه صنايع الكترونيك مورد حمايت قرار مي‌گيرند.
اقتصام*3065*2025