۵ شهریور ۱۳۹۷، ۱۴:۲۰
کد خبر: 83013799
T T
۰ نفر

تدوين نقشه جديد از سيستم سروتونين مغز

۵ شهریور ۱۳۹۷، ۱۴:۲۰
کد خبر: 83013799
تدوين نقشه جديد از سيستم سروتونين مغز

تهران – ايرنا - محققان دانشگاه استنفورد دريافتند سيستم سروتونين مغز حداقل از دو سيستم تشكيل شده است كه به طور موازي عمل كرده و به اشكال مختلف و گاه متضاد، مغز را تحت تاثير قرار مي دهند.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، محققان با شناسايي اجزاي خاص سروتونين در مغز و تخصيص آن ها به يك سيستم يكپارچه سروتونين توانستند نقشه دقيقي از سيستم سروتونين مغز تهيه كنند.
محققان اميدوارند با انجام اين كار ديد جامعي از عملكرد سروتونين به دست آورند و با استفاده از آن بتوانند روش هاي جديدي را براي درمان اضطراب و افسردگي بيابند.
در اين تحقيقات تمركز اصلي محققان بر ناحيه اي از مغز بود كه با عنوان dorsal raphe شناخته مي شود و محل تجمع نورون هايي است كه از طريق آزادسازي سروتونين سيگنال ها را مخابره مي كنند.
فيبرهاي عصبي اين نورون ها با نورون هاي بخش هاي حياتي مغز كه كنترل عمليات مختلف از حافظه گرفته تا حالات مختلف ذهني را در اختيار دارند، ارتباط داشته و سيگنال هايي را براي آن ها ارسال مي كنند.
محققان براي ايجاد يك نقشه بصري از اين فيبرها و نورون ها، ويروسي را به فيبرها تزريق كردند كه امكان ردگيري فيبرها را تا نورون هاي ناحيه dorsal raphe فراهم مي كند. بدين ترتيب مشخص شد در اين ناحيه دو گروه از نورون هاي توليدكننده سروتونين وجود دارند كه با قشر بيروني و دروني مغز در ارتباط هستند و قادرند واكنش هاي مختلفي نسبت به محرك ها داشته باشند.
علمي (6)**9259**1440
۰ نفر