این سناریو این بار قرار است در استان ادلب در شمال غرب سوریه یا همان آخرین پایگاه تروریست ها اجرا شود.
با توجه به این كه تروریست ها نفس های آخر خود را در سوریه می كشند، اما سران غربی - عربی - صهیونیستی آنها نمی خواهند به راحتی دست از حمایت آنها بردارند و قرار است دوباره سناریوی استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط ارتش سوریه توسط غربی ها برای نجات تروریست ها تكرار شود.
ریانووستی روز یكشنبه (چهارم شهریور) به نقل از 'ایگور كوناشنكوف' سخنگوی وزارت دفاع روسیه گزارش داد: تروریست ها قصد دارند در منطقه كفر زیتا در استان ادلب دست به حمله شیمیایی زده و این اقدام را به عهده ارتش سوریه بیندازند.
بنا بر اعلام كوناشنكوف، عناصر تروریست 'هیات تحریر الشام' كه گروه تروریستی 'جبهه النصره' ركن اصلی آن است، در شرف انجام یك اقدام تحریك آمیز برای متهم كردن ارتش سوریه به استفاده از سلاحهای شیمیایی علیه غیرنظامیان در استان ادلب می باشد و می خواهد این اقدام را به گردن ارتش سوریه بیندازد.
وی با استناد به اطلاعات مركز روسی آشتی طرف های درگیر در سوریه خاطر نشان كرد: گروهی از متخصصان انگلیسی زبان برای آموزش استفاده از مهمات حاوی گاز كلر به تروریست ها، به ادلب رفته اند.
كوناشنكوف افزود: تروریست ها قصد دارند منطقه كفر زیتا را مورد حمله شیمیایی قرار دهند كه در شش كیلومتری جنوب منطقه هبیت در استان ادلب قرار دارد.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه خاطر نشان كرد كه پس از صحنه سازی حمله شیمیایی، قرار است اعضای گروه كلاه سفیدها فیلمی را برای انتشار در رسانه های خاورمیانه و انگلیسی زبان تهیه كنند.
وی با بیان این كه پیشتر تروریست ها گروهی از ساكنان سوری را از شمال استان ادلب به این منطقه منتقل كرده و در نظر دارند آنها را در فیلم این حمله شیمیایی نشان دهند، افزود: مطابق برنامه، پس از صحنه سازی حمله شیمیایی، ارتش سوریه به حمله شیمیایی متهم خواهد شد و اعضای كلاه سفیدها تظاهر به كمك به ساكنان محلی آسیب دیده از حمله شیمیایی خواهند كرد.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز شنبه (سوم شهریور) نیز اعلام كرده بود كه كشورهای آمریكا، انگلیس و فرانسه آماده حمله جدیدی به سوریه هستند و برای این منظور ناو یواس.اس سولیوانز و بمب افكن بی-1 آمریكا وارد خلیج فارس و پایگاه هوایی قطری العدید شدند.
وزارت امور خارجه روسیه نیز روز جمعه (دوم شهریور) در بیانیه ای از كشورهای آمریكا، فرانسه و انگلیس به دلیل آنچه فشار بر دمشق به بهانه های واهی از جمله مساله بكارگیری مواد شیمیایی ذكر شده، انتقاد كرد.
خبرگزاری روسی اسپوتنیك روز شنبه طی گزارشی با اشاره به انتقال محموله های شیمیایی به شمال سوریه توسط تروریست ها به نقل از منابعی از داخل ادلب اعلام كرد: گروه كلاه سفیدها با هشت خودرو محموله جدیدی از بشكه های گاز كلر را از كارگاهی در نزدیكی مرزهای تركیه كه به فرآوری این ماده شیمیایی می پردازد به شمال استان ادلب تا اریحا و جسر الشغور منتقل كردند.
این محموله شیمیایی با حفاظت شدید گروه تروریستی تحریر الشام منتقل شده است و نیروهای ذخیره كلاه سفید ها در مناطق مختلف استان ادلب به صورت فوری فراخوان شدهاند.
این منابع اعلام كردند كه استان ادلب در روزهای گذشته شاهد تحركات گسترده گروه تروریستی جبهه النصره و انتقال محموله های مواد شیمیایی و تحویل آن به گروه تروریستی حزب تركستانی با حفاظت شدید به منظور اجرای نمایش شیمیایی دیگری است.
آمریكا و همپیمانانش در سال های اخیر بارها به بهانه های واهی به سوریه حمله كرده اند؛ بهانه هایی كه هرگز ثابت نشده و فقط در ظاهر مجوزی بوده برای سران آمریكا و دیگر كشورهای غربی برای كشتن مردم سوریه.
آمریكا، انگلیس و فرانسه پیش از این دو بار فقط به بهانه واهی حمله شیمیایی ارتش سوریه به مواضع تروریست ها، حملاتی به سوریه انجام دادهاند.
اولین بار، فروردین ماه سال 1396 بود كه آمریكا به بهانه حمله شیمیایی در 'خان شیخون'، به پایگاه هوایی 'الشعیرات' ارتش سوریه حمله كرد.
آمریكا و همپیمانانش سال گذشته به ادعا و بهانه استفاده ارتش سوریه از تسلیحات شیمیایی در خان شیخون اقدام به موشك باران (59 موشك) پایگاه الشعیرات در این استان كردند، ادعایی كه بعدا ثابت شد از اساس دروغ بوده است.
ارتش سوریه سال گذشته یك مقر تروریست ها را در خان شیخون هدف حملات هوایی خود قرار داد؛ مقری كه ارتش سوریه نیز نمی دانست محل ساخت تسلیحات شیمیایی از سوی تروریست هاست؛ انتشار گاز متصاعد شده از این مقر موجب كشته شدن شماری از تروریست ها و در عین حال شهروندان سوری اطراف این مقر شد؛ آمریكا و همپیمانانش برای رسوا نشدن به سرعت شروع به جوسازی علیه حكومت دمشق كردند تا تحویل مواد شیمیایی به تروریست ها از سوی واشنگتن و غربی ها كه برای هدف قرار دادن ارتش و مردم سوریه صورت گرفته بود، افشا نشود و این موضوع را به گردن حكومت دمشق بیندازند.
24 فروردین ماه سال جاری (1397) نیز آمریكا در اقدامی مشترك با انگلیس و فرانسه، به بهانه واهی حمله ارتش سوریه به دوما در غوطه شرقی (در استان ریف دمشق) با 103 فروند موشك و راكت، 10 مركز نظامی و تحقیقاتی سوریه را هدف قرار داد.
پیش از آن در 19 فروردین ماه بود كه رسانه های غربی - عربی - عبری به طور هماهنگ خبر حمله شیمیایی به شهر دوما در غوطه شرقی سوریه را منتشر و از همان ابتدا و بدون ارائه سندی ارتش سوریه را عامل این حمله معرفی كردند؛ اقدامی كه پس از چند روز ثابت شد كه اصلا حمله شیمیایی اتفاق نیفتاده و توطئه ای از سوی غرب و رسانه های غربی بوده كه توسط 'كلاه سفیدها' برای صحنه سازی حمله غرب به سوریه برای نجات ترویست ها اجرا شده است.
در همان زمان 'آنتونیو گوترش' دبیركل سازمان ملل در واكنش به گزارشهای رسانه های غربی - صهیونیستی درباره حمله شیمیایی در 'دوما' و اتهام زنیهای مقامات برخی كشورهای غربی و مخالفان دولت سوریه به دمشق اعلام كرده بود كه قادر به تایید این گزارشها نیست.
** آیا ارتش سوریه تسلیحات شیمیایی دارد
سوریه تا چند سال پیش یكهزار و 300 تن مواد شیمیایی كه در ساخت تسلیحات شیمیایی كاربرد دارد در اختیار داشت، اما طی توافق با سازمان منع سلاح های شیمیایی در چند مرحله كه آخرین مرحله آن دوم تیر ماه 1394 بود، همه آنها را تحویل این سازمان داد.
پس از تحویل همه مواد شیمیایی متعلق به دولت دمشق به سازمان منع سلاح های شیمیایی، 'احمد ازومچو' (Ahmad Uzumcu) رئیس این سازمان اعلام كرد كه وضعیت امنیتی در محل های انبار مواد شیمیایی سوریه اكنون بهبود یافته و این مواد با كامیون به بندر لاذقیه منتقل شدند.
وی افزود كه این مواد در دریا و بر روی یك كشتی ویژه و مجهز آمریكایی نابود خواهند شد كه چند روز بعد این اقدام انجام شد و ارتش سوریه از آن پس دیگر مواد شیمیایی در اختیار ندارد.
در همان زمان 'جان كری' وزیر وقت امور خارجه آمریكا به هیات مشترك سازمان ملل و سازمان منع سلاح شیمیایی برای خارج كردن تمام مواد شیمیایی از سوریه تبریك گفت.
*** نتیجه
طی دو سال گذشته ارتش سوریه با كمك جبهه مقاومت اسلامی و روس ها توانسته پیروزی های چشمگیری در سوریه كسب كند به حدی كه هم اكنون بیش از 90 درصد خاك این كشور از لوث تروریست ها پاكسازی شده و تروریست ها فقط در كمتر از ده درصد خاك سوریه و آنهم در استان ادلب و قسمتی از استان های حماه و حلب استقرار دارند.
البته در بیش از 20 درصد خاك سوریه نیز ارتش سوریه استقرار قوی ندارد و كردهای سوریه در لوای جبهه دموكراتیك مستقر هستند.
در حال حاضر بیش از یكصد هزار تروریست به همراه خانواده های خود در استان ادلب و اطراف آن حضور دارند؛ اكثر این تروریست ها كه دارای تفكرات متضادی با هم هستند طی دو سال گذشته با قبول شكست در مناطق مختلف سوریه و با هماهنگی ارتش سوریه به این استان منتقل شده اند.
استان ادلب و اطراف آن آخرین پایگاه گروه های تروریستی در سوریه می باشد كه از سوی آمریكا، انگلیس، فرانسه، عربستان، قطر و تركیه حمایت همه جانبه می شوند.
ارتش سوریه قرار است به همراه همپیمانان خود در روزها و ماه های آینده عملیات آزادسازی ادلب را كلید بزند؛ عملیاتی كه پیروزی در آن نه تنها شكست تروریست ها را رغم خواهد زد، بلكه شكست سنگینی برای جبهه غربی - غربی - صهیونیستی خواهد بود، جبهه ای كه در طول بیش از هفت سال با تمام توان خود از تروریست ها حمایت كرد، اما حامیان تروریست ها نمی خواهند به این سادگی ها شاهد شكست تروریست های مورد حمایت خود شوند و با سناریو سازی درصد حمله به ارتش سوریه به منظور تضعیف آن و در مقابل تقویت تروریست ها هستند.
البته باید تاكید كرد كه توطئه آمریكا و هم پیمانانش علیه مسلمانان و مردم سوریه تمامی ندارد و هر روز ابعاد جدیدی به خود می گیرد؛ یانكی ها یك روز صدام را علیه جمهوری اسلامی ایران می شورانند، یك روز هواپیمای مسافربری ایران را در حمایت از دیكتاتور عراق می زنند، یك روز به عراق و افغانستان و روز دیگر به سوریه حمله می كنند؛ هدف مقامات واشنگتن از این جنایات فقط كشتار مسلمان برای تامین امنیت رژیم صهیونیستی و فروش سلاح های خود است.
شواهد موجود حكایت از آن دارد كه اقدامات آمریكا، انگلیس و فرانسه علیه مردم، دولت و ارتش سوریه دنباله دار بوده و با شكست های پی در پی تروریست ها كه به مرحله آخر خود نزدیك شده دوباره تكرار خواهد شد، اما در مقابل، نتیجه مقاومت و استقامت مردم، ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی هم روشن است و آن چیزی نیست جز وعده الهی یا همان پیروزی.
خاورم*1275*1436*
تهران - ایرنا - این روزها دوباره سناریوی استفاده ارتش سوریه از تسلیحات شیمیایی علیه تروریست ها توسط جبهه غربی - عربی - صهیونیستی یا همان حامیان تروریست ها در حال تكرار شدن است، سناریویی كه پیش از آن نیز بارها در مناطق مختلف سوریه اجرا شده است.