به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ايرنا، علي خاكي صديق روز جمعه در آيين جشن دانش آموختگي 650 دانشجوي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در سالن همايش هاي برج ميلاد، اظهار داشت كه اين دانشگاه دانشگاه هاي كشورهاي روسيه، هلند، كره جنوبي، فرانسه، آلمان، كانادا و سوئد در زمينه تبادل دانشجو و برگزاري دوره هاي مشترك همكاري دارد.
وي با اشاره به پيشينه 90 ساله اين دانشگاه درباره روند شكل گيري آن گزارشي ارايه كرد و درباره راهبردهاي كلان دانشگاه گفت: يك مساله اصلي در دانشگاه محوريت اخلاق مداري حرفه اي است و انتظار مي رود دانشجويان اين برند را همراه داشته باشند و با آن شهره باشيم.
خاكي صديق ارتقاي كيفي و كمي فعاليت هاي آموزشي و ورود به عرصه هاي بين المللي و رتبه بندي هاي بين المللي و حركت در عرصه هاي ملي و بين المللي را راهبردهاي كلان دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي برشمرد و افزود: اين دانشگاه، جزو 13 دانشگاه سطح يك كشور است كه دو سال پيش بر اساس ارزيابي وزارت علوم اين انتخاب انجام شد.
رييس دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي همچنين با اشاره به انتخاب اين دانشگاه از سوي وزارت علوم در سال گذشته به عنوان يكي از 15 دانشگاه كشور براي ورود به عرصه هاي بين المللي گفت: بر اساس اين انتخاب، يكي از ماموريت هاي دانشگاه به عنوان دانشگاه بين المللي قرار داده شد.
وي رتبه بين المللي دانشگاه را 601 تا 800 جهان اعلام كرد كه با سه دانشگاه ديگر اين رتبه را به خود اختصاص داده است.
خاكي صديق گفت: با احتساب دانشگاه هاي جامع، دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي رتبه 9 كشور و 945 جهان را دارد.
وي افزود: يكي از اهداف دانشگاه ورود در عرصه هاي جديد مانند فناوري فرهنگي است.
**گشايش نخستين مدرسه كسب و كار دانشگاه هاي كشور
در مراسم امروز همچنين نخستين مدرسه كسب و كار دانشگاه هاي كشور رونمايي شد.
موسس مدرسه كسب و كار دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي، هدف اصلي از ايجاد اين مركز را برقراري ارتباط بين دانشگاه و صنعت و تربيت دانش آموختگان دانشگاهي كارآمد، مدير، متخصص و كارآفرين به جامعه صنعتي عنوان كرد.
ميثم عليرضايي با اشاره به ايجاد نخستين مدرسه كسب و كار دانشگاهي در دانشگاه هاروارد، به خبرنگاران گفت: دانشگاه هاي بزرگ به اين سمت رفته اند كه به جاي پرورش كارشناس، كارشناس ارشد و دكتري در رشته هاي مختلف، جايگاه خود را داشته باشند.
وي افزود: به همين سبب نياز است مركزي به طور مشخص نيروهاي متخصص، كارآمد، مدير و كار آفرين پرورش بدهد كه نياز جدي جامعه هستند.
عليرضايي يكي از اهداف اصلي ايجاد اين مركز را حمايت از دانش آموختگان دانشگاهي تا رسيدن به موفقيت كامل عنوان و اظهار كرد: در اين چارچوب، سامانه اي به نام 'توسعه صنايع و كسب و كارهاي ايران' با همنكاري دانشگاه و سازمان هاي مختلف اعم از كرسي محيط زيست يونسكو ايجاد شده كه هدف از اين كار كمك به توسعه واحدهاي صنعتي است.
وي از پرداخت يارانه در اين ارتباط به واحدهاي صنعتي خبر داد و گفت: اين واحدها در صورتي كه بخواهند تمام نيروهاي خود را در اين سيستم آموزش دهند با 30 درصد هزينه اين كار را انجام مي دهند.
**رونمايي از تمبر 90سالگي دانشگاه
در اين آيين، همچنين از تمبر 90سالگي تاسيس دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي رونمايي شد.
به گزارش ايرنا، هسته اوليه دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي دانشكده مخابرات است كه در سال 1307در محل فعلي دانشكده مهندسي برق دانشگاه تاسيس و در سال 1318 اساسنامه آن به تصويب مجلس شوراي ملي وقت رسيده است.
دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي با ساختار فعلي، در سال 1359 و به دنبال تصويب ستاد انقلاب فرهنگي در ادغام 9 مركز آموزش عالي با عنوان مجتمع فني و مهندسي، بنياد نهاده شد و سپس در سال 1362 نام آن به «دانشگاه فني و مهندسي» تغيير يافت.
تغيير نهايي نام دانشگاه به عنوان فعلي، به سال 1367 برميگردد كه در آن سال، دانشگاه به نام دانشمند ايراني، حكيم خواجه نصيرالدين طوسي، مزين شد.
هماكنون دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي با 11 دانشكده شامل مهندسي برق، مهندسي مكانيك، مهندسي عمران، مهندسي هوافضا، مهندسي صنايع، مهندسي نقشهبرداري، مهندسي كامپيوتر، مهندسي و علم مواد، رياضي، فيزيك، شيمي، به فعاليتهاي آموزشي خود ادامه مي دهد.
دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در زمان حاضر، پنج قطب علمي، 75 آزمايشگاه پژوهشي، 6 گروه و مركز پژوهشي و 5 پژوهشكده دارد كه در زمينههاي تخصصي دانشگاه فعاليت ميكنند.
**6984**2017
تهران - ايرنا - رييس دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي از همكاري اين دانشگاه با دانشگاه هاي معتبر 7 كشور جهان خبر داد.