۱۲ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۳۵
کد خبر: 83020991
T T
۰ نفر

بهورزان سربازان بي نشان نظام سلامت

۱۲ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۳۵
کد خبر: 83020991
بهورزان سربازان بي نشان  نظام سلامت

كرج - ايرنا- دوازدهم شهريور مصادف با سالروز احداث نخستين خانه بهداشت كشور روز «بهورز» نام گذاري شده، قشري بي نام و نشان كه سلامتي مردم را در دور ترين نقاط ايران رصد مي كند.

به گزارش ايرنا، آنطور كه شواهد نشان مي دهد حرفه بهورزي از مصاديق ايثار و از خودگذشتگي است، انسان هاي فداكاري كه در روستاها و مناطق محروم در كنار مردم هستند تا سلامت آنان به مخاطره نيفتد.
بهورزان را سربازان گمنام عرصه سلامت مي شناسند، افرادي كه بدون كمترين چشمداشت در محروم ترين نقاط به مردم خدمات بهداشتي درماني ارائه مي دهند.
طي چهار سال اخير با اجراي طرح تحول سلامت و افزايش خانه‌هاي بهداشت، خدمات اين قشر دلسوز هم گسترش يافته و اين سربازان گمنام، زحمتي مضاعف را به جان خريدند و همواره در مورد خواسته هاي به حقشان سكوت اختيار كردند.
فعاليت هاي ارزنده سربازان خط مقدم ارائه خدمات بهداشتي و درماني به روستائيان كشور موجب شد تا
در دوازدهم شهريورماه اين قشر مورد تجليل قرار گيرند.
درخشش چشمگير نظام سلامت كشور مرهون تلاش هاي خستگي ناپذير انسان هايي است كه عاشقانه و مخلصانه براي ارائه خدمات پيشگيرانه در دورافتاده ترين مناطق جغرافيايي كشور تلاش مي كنند.
خدمات ارزنده بهورزان در حوزه سلامت نه تنها خطير و گسترده است بلكه در جهت ارتقاء سلامت مردم نقش موثر و ماندگاري دارد.
امروز، روزي براي پاسداشت مقام و منزلت كساني است كه در زمره سربازان خط مقدم نظام سلامت قرار دارند تا به واسطه آنها حداقل امكانات بهداشتي در اختيار مردم روستاها و مناطق محروم كشور قرار گيرد.
شايد در نگاه نخست، اهميت كار بهورزان چندان جلوه گر نباشد ولي بايد اين واقعيت را پذيرفت كه اگر بهورزان نبودند شايد سلامتي بسياري از جمعيت ساكن روستاها و مناطق محروم كشور به مخاطره مي افتاد.

بهورزان براي انتقال آموزه هاي سلامتي در كلاس هاي مختلف آموزشي شركت مي كنند و اغلب آنان نيز از ساكنان بومي همان منطقه هستند.
مدير شبكه بهداشت و درمان شهرستان نظرآباد مي گويد : بهورز همه فعاليت هاي مربوط به مراقبت هاي اوليه شامل واكسيناسيون، بهداشت محيط و كنترل تولد و مرگ را در روستا برعهده دارد.
علي رنجبر اظهارداشت: بهورزان هنگام كار آنچنان مشغول كار مي شوند كه متوجه گذر زمان نمي شوند و حتي در بسياري از اوقات ناچارند مسافت هاي طولاني را براي ارائه خدمات بهداشتي به روستائيان به صورت پياده طي كنند.
وي بيان داشت: بهورزان وظايف مختلفي چون پايش رشد كودك، بهداشت دوران پيش و حين زايمان، بهداشت تنظيم خانواده، بهداشت دهان و دندان، آموزش تغذيه سالم به مردم روستا، مبارزه با بيماري هاي واگير و غيرواگير، واكسيناسيون، پيشگيري و كنترل بيماري هاي شايع و بيماريابي رادر جامعه برعهده دارند.
وي جلب مشاركت و همكاري مردم براي پيشرفت برنامه هاي بهداشتي، بهداشت محيط روستا و مدارس و كمك هاي اوليه را از ديگر وظايف بهورزان در عرصه سلامت عنوان كرد.
وي ادامه داد: بهورزان، پايه و اساس خدمات بهداشتي در روستاها را تشكيل مي دهند و از سرمايه هاي ارزشمند كشور محسوب مي شوند.
رنجبر تصريح كرد: متاسفانه هنوز نقش بهورزان در جامعه شناخته شده نيست و اغلب افراد آنان را با بهياران اشتباه مي گيرند درحالي كه بهياران فقط مسئوليت تزريقات و پانسمان را برعهده دارند اما بهورزان در مناطق محروم، خدمات بيشتر و وظايف سنگين تري را متحمل مي شوند.
وي اضافه كرد: در كشور حدود 18 هزار خانه بهداشت داريم كه بيش از 30 هزار بهورز در آن ها به مردم خدمات سلامت ارائه مي دهند و در ارتقاي نظام سلامت در جامعه ايفاي نقش مي كنند.
وي تاكيد كرد: جايگاه شبكه بهداشت كشورو ارتقاء سطح سلامت ، مرهون زحمات طاقت فرساي بهورزان در كنترل بيماري هاي واگير در جامعه است زيرا اين نيروها قلب بهداشت را تشكيل مي دهند.
*** بهورزان نيروهاي عاشق عرصه سلامت
حميد برودتي رئيس مركز بهداشت كرج نيز در اين زمينه گفت: بهورزان در پايين‌ترين رده شغلي وزارت بهداشت قرار دارند و دردورافتاده‌ترين مناطق كشو ،عاشقانه به رسالتي كه بر دوش دارند براي رفع محروميت و بهبود وضعيت مردم روستاها انجام وطيفه مي كنند در حالي كه آنها از برخي امتيازها محروم‌اند.
وي اظهارداشت: اين قشر نياز به توجه و ارتقاي جايگاه شغلي با هدف بهبود كيفيت خدمت و ايجاد انگيزه دارند.
وي خاطرنشان شد: طبق آمارهاي رسمي بهورزان در ارتباطي صميمي با مادران و تلاشي گسترده، توانسته اند ميزان مرگ و مير مادران را به علت عوارض حاملگي و زايمان در مناطق روستايي و محروم كاهش دهند و همچنين در ارتقاء بهداشت جامعه نقش موثري داشته باشند.
وي ريشه كن شدن بسياري از بيمارها از جمله بيماري فلج اطفال در كشور و بيماري يابي سريع در جامعه را از نتايج تلاش هاي بهورزان دانست، و اضافه كرد: ساكنان روستاها بارها فعاليت و خدمات بهورزان را از نزديك ديده و لمس كرده اند.
وي يادآورشد: امروزه واژه بهورز براي جامعه شهري نام آشنا نيست زيرا عمده خدمات و سال هاي عمر بهورزان صرف خدمات رساني به روستاها مي شود و تاثير حضور بهورزان را بايد از نگاه و زبان روستائيان ديد و شنيد.
وي ادامه داد: به سبب فعاليت اين قشر در روستاها، بايد توجه ويژه اي به اين شغل شود تا كار و نام بهورزان كه براي محروميت‌زدايي و سلامت مردم نقاط روستايي در محروميت باقي نماند.
*** جانفشاني بهورزان قابل ستايش است
رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان البرز ضمن تبريك روز دوازدهم شهريور به همه بهورزان گفت: بهورزان تلاشگران عرصه نظام سلامت در جامعه هستند كه جانفشاني آنان در ارائه خدمات به هموطنان قابل ستايش است.
دكتر حميد درفشي بيان داشت : تلاش بهورزان براي رفع مشكلات و نيازهاي روستائيان مفيد و ستودني است .
وي خاطرنشان شد: لبخند روستائيان بهترين پاداش براي بهورزان عزيز است زيرا اين قشر زحمتكش صداي درد مردم را از نزديك مي شنوند.
درفشي يادآورشد: بهورزان خدمت كردن به مردم را دوست دارند و رفتار مهربانانه آنها با روستائيان نشان از عشق دروني و شغلي اين قشر خدوم در عرصه نظام سلامت جامعه دارد.
وي بيان داشت: بهورزي يك شغل عجين شده با عشق است كه حق و حقوق بهورز با توجه به فعاليتي كه انجام مي دهد بسياركم است.
درفشي اضافه كرد: قرار گرفتن اين شغل در رديف مشاغل سخت و زيان آور از جمله خواسته هاي بهورزان است كه در خانه ملت ، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بايد به آن نگاه ويژه اي داشته باشند.
*** بهورزان خدمات خالصانه ارائه مي دهند
نماينده مردم كرج ، اشتهارد ، فرديس و آسار در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين زمينه گفت : بهورزان در صف اول نظام سلامت كشورقرار دارند كه نقشي محوري و اساسي بر عهده دارند.
محمد جواد كوليوند بيان داشت: نام بهورز همواره يادآور تندرستي دادن، زندگي بخشيدن، خدمت خالصانه ارتقاي سلامت و افتخار نظام سلامت ايران در سطح ملي و بين‌المللي است.
وي يادآورشد: با توجه به بحث سختي كار، بدي آب و هوا و شرايط ويژه شغل بهورزي، اقدام به قرار گرفتن اين شغل در رديف مشاغل سخت و زيان آور درخواست همه سازمان ها و مجموعه ها است.
وي خاطرنشان شد: در اين خصوص مذاكراتي بين دولت و مجلس انجام شد و مقرر شد تا به دليل چندمحوري نشدن موضوع، اين امر توسط 2 وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و تعاون، كار و رفاه اجتماعي مورد مطالعه قرار گيرد و اين مطالعه و بررسي به صورت لايحه به مجلس داده شود.
وي اظهارداشت : مجلس و نمايندگان منتظر نتيجه بررسي اين 2 وزارتخانه هستند كه پس از رسيدن لايحه، اين موضوع در صحن علني مجلس مورد بررسي قرار گيرد.
2819/ 6155