۱۳ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۲۲
کد خبر: 83022412
T T
۰ نفر

روابط بندري ايران و آذربايجان گسترش مي يابد

۱۳ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۲۲
کد خبر: 83022412
روابط بندري ايران و آذربايجان گسترش مي يابد

ساري-ايرنا- معاون وزير و مديرعامل بنادر و دريانوردي كشور آذربايجان گفت: براساس تفاهمنامه بين دو كشور ايران و آذربايجان روابط تجاري از طريق بنادر به خصوص بنادر شمال ايران افزايش خواهد يافت.

به گزارش خبرنگار ايرنا، طالح زيادف روز سه شنبه پس از بازديد از بندر اميرآباد بهشتر در شرق مازندران در نشستي با مديران اين مجموعه افزود كه كشورش آمادگي گسترش روابط تجاري دو جانبه را به خصوص از طريق بنادر دارد و ظرفيت هاي دو كشور در امور بندري براي توسعه مبادلات فراهم است.
وي گفت كه آذربايجان با توسعه بندر باكو در حاشيه خزر در سال 2018 گام موثري را براي افزايش ميزان مبادلات تجاري دريايي انجام داده است و در بنادر شمالي ايران به خصوص بندراميرآباد نيز ظرفيت هاي تجهيزاتي براي اين كار فراهم شده است.
زيادف با اشاره به توافق روساي جمهوري ايران و آذربايجان براي برقراري شبكه ريلي بين آذربايجان و آستارا، اظهار داشت: گسترش شبكه ريلي زمينه زياد رشد چشمگير رونق تجارت دريايي و بندر در بين استان هاي شمالي ايران را در پي خواهد داشت.
وي اضافه كرد: بندر اميرآباد نيز با تجهيز اسكله ريلي رورو تجهيزات لازم را براي گسترش روابط دريايي و ريلي برداشت و آذربايجان آماده همكاري با بندر اميرآباد براي تسريع در ساخت اسكله رورو است.
مديرعامل بنادر و دريانوردي آذربايجان گفت كه كشورش بستر خوبي براي سرمايه گذاري خارجي دارد و از سرمايه گذاران ايراني براي اين كار بيشتر استقبال مي شود.
زيادف از سرمايه گذاران ايراني خواست تا در امور بندري و تجارت دريايي در كشورش سرمايه گذاري كنند.
مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر اميرآباد هم در اين نشست گفت: در شرايط فعلي ميزان گسترش مبادلات دريايي و بندري بين دو كشور ايران و آذربايجان به خصوص از مسير بندر اميرآباد ناچيز است.
سياوش رضواني دليل پايين بودن اين مبادلات را ناشي از كمبود امكانات بنادري در آذربايجان اعلام كرد و افزود: در هشت ماهه سال جاري ميزان مبادلات تجاري بين آذربايجان با اميرآباد حدود 2 درصد از حدود 2 ميليون ستن ترانزيت كالا را شامل مي شود.
او ادامه داد: بيشترين مبادلات تجاري از بنادر آذربايجان را مواد خوراكي و غلات تشكيل مي دهد.
مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر اميرآباد گفت: در سال جاري هشت هزار تن گندم روسيه از آذربايجان وارد بندراميرآباد به عنوان مركز غلات بنادر استان هاي شمالي كشور شده است.
رضواني ابراز اميدواري كرد تا با سفر مديرعامل بنادر آذربايجان به بنادر و دريانوردي اميرآباد و برقراري تفاهمنامه ميزان روابط بندري گسترش يابد.
وي ظرفيت بارگيري و تخليه را در بندراميرآباد با برخورداري از 15 اسكله فعال حدود 7.5 ميليون تن اعلام كرده كه در 6 ماهه سال جاري ميزان بارگيري و تخليه به حدود 2 ميليون تن رسيده است.
به گفته وي 15 درصد از اين تخليه و بارگيري مربوط به صادرات كالا از بندر اميرآباد به كشورهاي آسياي ميانه بود.
بندراميرآباد بندرگاهي است در شرق مازندران كه حدود يك هزار هكتار زمين دارد و تاكنون حدود 20 هزار ميليارد ريال سرمايه گذاري در اين بندر انجام شده است كه 80 درصد از اين سرمايه گذاري ها مربوط به بخش خصوصي است.
طالح زيادف مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي آذربايجان روز گذشته به مازندران سفر كرد و از بنادر و دريانوردي نوشهر و اميرآباد در غرب و شرق مازندران بازديد كرد.
اين دومين سفر مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي آذربايجان به مازندران در سه سال اخير است.
6982/1654