فاروق سخنور روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا بيان كرد: مديريت جامع تالاب ها به عنوان يك فرآيند مشاركتي با رويكرد زيست بومي و با حضور جوامع محلي اطراف اين تالاب برگزار مي شود.
وي گفت: فرآيند تدوين برنامه مديريت جامع تالاب كاني برازان در همين راستا با حضور دست اندركاران دولتي، نمايندگان جوامع محلي و سمن ها در اين شهرستان آغاز شده است.
وي اضافه كرد: در اين فرآيند نظرات كارشناسي و دانش بومي ذينفعان تالاب با برگزاري كارگاه هاي فني، مشورتي و نيز مشاركتي جمع آوري، تحليل و تدوين شده و براي تاييد، تصويب و اجراي اقدامات بعدي به مقام هاي شهرستاني و استاني ارائه مي شود.
سخنور افزود: تاكنون 2 كارگاه آموزشي 2 روزه در همين چارچوب با حضور ارگان هاي مربوطه، جوامع محلي، اعضاي شوراهاي اسلامي و دهياران حاشيه اين تالاب در اين شهرستان با حضور و زير نظر كارشناسان طرح ملي حفاظت از تالاب هاي ايران برگزار شده است .
وي اضافه كرد: كارگاه آموزشي سوم نيز كه در ادامه اين كارگاه ها است روز 21 شهريور ماه در اين شهرستان برگزار مي شود.
رييس اداره حفاظت محيط زيست مهاباد با اشاره به اهميت بالاي تالاب كاني برازان به عنوان اولين سايت پرنده نگري كشور و نقش مهم آن در تامين معيشت پايدار براي جوامع محلي و حفاظت از تنوع زيستي درياچه اروميه ادامه داد: سازمان حفاظت محيط زيست با توجه به الزامات قانوني، مكلف به تدوين و اجراي برنامههاي مديريت جامع (با رويكرد زيست بومي) براي اكوسيستم هاي حساس از جمله تالاب كاني برازان است.
وي ادامه داد: تالاب بين المللي كاني برازان مهاباد يكي از مهم ترين تالاب هاي اقماري جنوب درياچه اروميه و از با ارزش ترين زيستگاه هاي انواع پرندگان آبزي و كنار آبزي مهاجر و بومي درشمال غرب كشور به شمار مي رود.
وي بيان كرد: اقدامات خوبي به منظور حفاظت از محيط زيست تالاب ها انجام شده و احداث لاگن طبيعي براي تصفيه آب تالاب به عنوان يكي ار اين اقدام ها به تشكل هاي زيست محيطي روستاهاي قره داغ و خورخوره واگذار شده است.
به گزارش ايرنا، در حاشيه درياچه اروميه بيش از 10 تالاب اقماري مهم و بينالمللي كه واجد ارزشهاي زيستگاهي بالاست قرار گرفته كه هم اكنون برنامه مديريت جامع تالابهاي قوريگل، قرهقشلاق، نوروزلو و سولدوز نهايي شده و برنامه تالاب كانيبرزان نيز در دست تدوين است.
طرح حفاظت از تالاب هاي ايران با همكاري بين دولت ايران (سازمان حفاظت محيط زيست ايران)، صندوق تسهيلات محيط زيست جهاني (GEF) و برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) از سال 2005 شروع و با هدف كاهش يا حذف دائمي تهديدات و به طور كلي پايداري و بقا اكوسيستم هاي تالابي ايران فعاليت خود را در تالاب هاي منتخب و با اهميت به عنوان سايت هاي نمونه اجرايي كرده است.
شهرستان مهاباد در جنوب آذربايجان غربي و در 115 كيلومتري اروميه مركز آذربايجان غربي واقع شده است.
584/7129/2093
مهاباد- ايرنا- رييس اداره حفاظت محيط زيست مهاباد گفت: فرآيند تدوين برنامه مديريت جامع تالاب كانيبرازان اين شهرستان در چارچوب اجراي طرح حفاظت از تالاب هاي كشور آغاز شد.