۱۴ شهریور ۱۳۹۷، ۸:۰۴
کد خبر: 83023162
T T
۰ نفر

ورزشكاران نابینای یزد در انتظار حامیان مالی هستند

۱۴ شهریور ۱۳۹۷، ۸:۰۴
کد خبر: 83023162
ورزشكاران نابینای یزد در انتظار حامیان مالی هستند

یزد - ایرنا - جمعی از ورزشكاران نابینا و كم بینای استان یزد، نبود حامیان مالی و سالن اختصاصی را مهمترین مشكل خود در انجام فعالیت های ورزشی عنوان كردند و بر پیگیری این موارد از سوی مسئولان، همراهی بخش خصوصی و افراد خیر تاكید كردند.

به گزارش ایرنا، تعداد از ورزشكاران استان را افراد نابینا و كم بینا مرد و زن تشكیل می دهند كه در رشته های مختلف در 10 شهرستان فعالیت دارند.
آنها روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مركز یزد با اشاره به تعداد علاقه مندان زیاد در جامعه هدف نسبت به فعالیت های ورزشی، نبود امكانات، تجهیزات مناسب و بالابودن هزینه ها برای برگزاری رقابت ها و اعزام به رقابت های ملی را از دیگر مشكلات برشمردند.
این گروه از ورزشكاران با بیان اینكه نابینایان و كم بینایان همانند سایر شهروندان و ورزشكاران برای سلامتی و نشاط اجتماعی به امكانات ورزشی و رفاهی كافی نیاز دارند، خواهان حمایت مادی و معنوی از سوی مسئولان و دست اندركاران امر شدند.
حامد علمدار ورزشكار رشته گلبال یزد كه تاكنون بارها به اردوهای تیم ملی دعوت شد و قهرمان كشوری را در پرونده خود دارد ، مهمترین مشكل سد راه فعالان این رشته را نبود حامی مالی برای حضور در رقابت های كشوری عنوان كرد.
وی با اشاره به اینكه در جامعه نابینای یزد ورزشكاران توانمند و علاقه مندان زیادی فعالیت دارند، اظهار داشت: حضور در رقابت های لیگ گلبال قهرمانی كشور هزینه بر است، اگر فكر اساسی برای تامین آن نشود، قطعا تیم استان نمی تواند در این رقابت ها شركت كند.
وی ضعف تبلیغات و اطلاع رسانی نسبت به فعالیت های ورزش نابینایان و كم بینایان را از دیگر مشكلات دانست و یادآور شد: انتشار اخبار و گزارش ورزشی این قشر در مقایسه با سایر هیات ها در رسانه های گروهی خیلی محدود است.
به گفته علمدار، انعكاس مستمر فعالیت های ورزشی نابینایان و كم بینایان در رسانه های مختلف نقش مهمی در اطلاع رسانی، فرهنگ سازی، جلب و جذب حامیان مالی، ایجاد انگیزه و رقابت سازنده در جامعه هدف دارد.
یكی از بانوان ورزشكار نابینای یزد با قدردانی از فعالیت هیات و اداره كل ورزش و جوانان برای تقویت ورزش در این قشر و به خصوص بانوان، حامی مالی و فراهم كردن امكانات و تجهیزات مورد نیاز را مهمترین مطالبه خود بیان كرد.
سمیه قمریان افزود: ایاب و ذهاب ورزشكاران نابینا و كم بینا تا محل تمرین و برگزاری مسابقه به دلیل وضعیت جسمی كه دارند با شرایط سختی روبروست، قطعا بیشتر آنها توانایی تامین و پرداخت هزینه ها را ندارند و پیشنهاد كرد در این ارتباط مسئولان ذی ربط فكری اساسی بكنند.
این عضو تیم گلبال بانوان یزد، ادامه داد: خیلی از مردم، مسئولان و حتی خانواده ها به رغم توانایی و موفقیت ورزشكاران نابینا و كم بینای استان در رقابت های كشوری هنوز خبر جامعی از وضعیت آنها ندارند.
این فعال عرصه ورزش بانوان نابینا و كم بینای استان پیشنهاد كرد: رسانه های گروهی نسبت به فرهنگ سازی و اطلاع رسانی ورزش این قشر همانند سایر هیات های ورزشی در انعكاس اخبار و عملكرد ورزشكاران رسالت و مسئولیت های تاریخی دارند كه باید انجام دهند.
قمریان اظهار داشت: ظرفیت های بالقوه خوبی در ورزش نابینایان و كم بینایان استان وجود دارد كه با اندكی حمایت و سرمایه گذاری می توان در رقابت های ملی به موفقیت های بزرگ رسید و سلامت و نشاط جامعه هدف را تامین كرد.
همچنین رئیس هیات نابینایان و كم بینایان یزد ضمن تایید اظهارات افراد یادشده می گوید: نبود حامی مالی برای برگزاری مسابقات ملی و اعزام تیم ها به رقابت های خارج از استان و سالن اختصاصی مشكل اصلی این نهاد ورزشی است .
حسین دشتی افزود: هم اكنون این گروه از ورزشكاران برای تمرین از سالن های مشترك چند منظوره استفاده می كنند و باید برای تقویت ورزش این قشر بخش خصوصی و خیران بیشتر هیات را همراهی كنند.
وی با اشاره به اینكه اعزام تیم ها به مسابقات و برگزاری رقابت های كشوری هزینه بر است بر همكاری بخش صنعت برای حمایت از هیات یادشده تاكید كرد.
این فعال ورزشی از فعالیت 80 ورزشكار نابینا و كم بینای رشته های گلبال ، شنا ، شطرنج ، پرس سینه ، دو و میدانی در استان خبر داد.
دشتی با اشاره اینكه 300 نفر عضو جامعه نابینایان و كم بینایان یزد هستند بر جذب همه آنها به فعالیت های ورزشی تاكید كرد.
به گفته وی هم اكنون سه نفر از ورزشكاران عضو تیم های ملی گلبال و شنای كشور هستند كه تاكنون در مسابقات حضور فعالی داشته اند.
رئیس هیات نابینایان و كم بینایان یزد ، اولویت مهم این تشكل در سال 1397 را برگزاری دوره های آموزشی و فرهنگی و حضور فعال در قابت های ملی ذكر كرد.
دشتی به اهمیت همكاری ادارات ورزش و جوانان شهرستان ها با هیات برای جذب جامعه هدف و گسترش رشته های مختلف ورزشی در میان آنها خبر داد .
وی همكاری مسوولان ورزشی و اجرایی با مشاركت خیران در تقویت ورزش نابینایان و كم بینایان استان را ضروری دانست .
پیشتر، معاون امور توانبخشی اداره كل بهزیستی یزد، معلولان استان را 48 هزار نفر بیان كرده بود كه هفت هزار و 200 نفر معادل 15.5 درصد را افراد نابینا و كم بینا تشكیل می دهند.
محمد حسین غنیمت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این عدد در كشور 12.5 درصد است و آمار افراد نابینا و كم بینا در استان بیشتر از میانگین كشوری است.
وی علت این امر را بالا بودن تعداد افراد مبتلا به بیماری های دیابت ، فشارخون، عفونی و ازدواج های فامیلی بیان كرد و افزود: همچنین عوامل ژنتیكی و مادرزادی هم در بروز معلولیت ها دخیل هستند.
غنیمت با بیان اینكه 60 درصد علت نابینایی ها قابل درمان و 20 در صد آنها قابل پیشگیری است، تصریح كرد: هزینه تربیت یك فرزند نابینا چهار برابر فرد بیناست، خانواده هایی كه فرزندانشان مشكل كم بینایی و نابینایی دارند، برای درمان هرچه زودتر اقدام كنند.
معاون امور توانبخشی اداره كل بهزیستی یزد دوران طلایی درمان نابینایی را زیر 2 سال برشمرد
به گفته وی از مجموع هفت هزار و 200 معلول نابینا و كم بینای استان چهار هزار نفر در بهزیستی پرونده دارند و از خدمات این نهاد مستقیما بهره مند هستند.
200 نابینا و كم بینا در 15 رشته ورزشی یزد فعالیت دارند.
استان یزد با یك میلیون و 138 هزار نفر جمعیت 47 هیات ورزشی و 65 هزار ورزشكار زیر پوشش بیمه دارد.
7536/ 2047/