۱۴ شهریور ۱۳۹۷، ۹:۲۷
کد خبر: 83023257
T T
۰ نفر
هنوز رشد گروه ها و صنایع بورسی كامل نشده است

تهران- ایرنا- یك كارشناس بازار سرمایه تاكید كرد هنوز گروه ها و صنایع مختلف بورسی رشد خود را كامل نكرده اند و روند صعودی بورس كه از خردادماه پارسال آغاز شد در حال تكمیل و جایگزینی صنایع جدید در سبد سهام سرمایه گذاران است.

به گزارش ایرنا، پس از ركوردشكنی بورس و رسیدن به كانال 140 هزار واحدی، شاخص روندی معكوس در پیش گرفت.
در هفته های اخیر، شاخص بورس نوسان های شدیدی را تجربه كرده است، به طوری كه در برخی روزها شاهد افت بیش از 2 هزار واحدی نیز بوده ایم.
در مواجهه با این وضعیت، كارشناسان نظرات مختلفی را مطرح می كنند، شماری از آنها معتقدند دوره صعود بورس به پایان رسیده است و بزودی وارد مرحله كاهش شاخص خواهیم شد.
به نظر گروهی دیگر، اكنون شاخص در مرحله استراحت به سر می برد و بزودی روند صعودی را از سر می گیرد.
گروه دیگری از كارشناسان نیز می گویند شاخص بورس اكنون در وضعیت خنثی به سر می برد و مسیر حركت آینده آن (صعود یا افت) بر اساس تحولات و اخبار اقتصادی و سیاسی مشخص می شود.

**روند صعودی شاخص بورس هنوز كامل نشده است
یك كارشناس بازار سرمایه امروز درباره آخرین وضعیت بازار سرمایه به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: روند صعودی بورس كه از خرداد ماه سال گذشته آغاز شد، هنوز به پایان نرسیده است كه البته باید توجه داشت كه رشد اصلی تحقق یافته و در ماه های آینده میزان رشد از شدت كمتری برخوردار خواهد بود.
«حسن امیری» با بیان این كه اكنون شاخص بورس در مرحله خنثی و اصلاح قرار داشته و به همین دلیل دارای نوسان زیادی است، اضافه كرد: گذشت زمان، مسیر حركت شاخص بورس را مشخص خواهد كرد،كه آیا شاخص، مسیر رشد خود را ادامه داده و یا اینكه كاهش می یابد.
وی یادآور شد: اكنون شواهدی از ریزش شاخص بورس وجود ندارد و روند حركت به تحولات و اخبار سیاسی و اقتصادی داخلی و بین المللی بستگی دارد.

** رشد بورس، منطقی و غیر حبابی است
این كارشناس بازار سرمایه درباره ادعای حبابی شدن شاخص بورس نیز گفت: گاهی از حركت سریع و تند شاخص بورس به عنوان حباب نام می‌برند، اما اینگونه نیست؛ زمانی باید رشد شاخص را حبابی بدانیم كه علت منطقی برای آن وجود نداشته باشد.
امیری اضافه كرد: رشد قیمت كامودیتی ها (مواد پایه و معدنی) در جهان از عوامل اصلی رشد بورس در ماه های گذشته بوده است، بنابراین مشاهده می‌كنیم كه افزایش شاخص بورس دارای یك دلیل منطقی اقتصادی است.
وی ادامه داد: همچنین علت دیگر رشد شاخص بورس در ماه های اخیر، افزایش بهای ارز بود كه رشد سودآوری شركت ها را به دنبال داشت.
این كارشناس بازار سرمایه با بیان اینكه اكنون هیچ دلیل غیرمنطقی در رشد شاخص بورس وجود ندارد اضافه كرد: تا زمانی كه رشد نرخ دلار و كامودیتی ها ادامه داشته باشد باید شاهد رشد شاخص بورس باشیم.

** احتمال چرخش بازار به سوی صنایع جدید
این كارشناس بازار سرمایه افزود: هنوز گروه ها و صنایع مختلف بورسی رشد خود را كامل نكرده اند و بنابراین باید شاهد جایگزینی صنایع جدید در سبد سهام سرمایه گذاران باشیم.
وی با بیان اینكه صنایع پیشتازی كه در ماه‌های اخیر رشد شاخص را بر دوش كشیده اند همچنان جذابیت دارند، اضافه كرد: همچنین گروه های خودرو، مواد غذایی و آنهایی كه صادرات و فروش داخلی زیادی دارند در آینده با استقبال مواجه خواهد شد.
این كارشناس بازار سرمایه با یادآوری این كه حباب در بورس زمانی شكل می‌گیرد كه قیمت سهام به صورت غیر منطقی رشد پیدا كند، ادامه داد: تاكنون شركت های بزرگ مانند پالایشی ها، پتروشیمی ها، فلزی ها و غیره چندین بار اقدام به سود سازی كرده و احتمالاً در آینده نیز این روند را ادامه خواهند داد كه به معنای تداوم جذابیت بازار سرمایه است.
امیری تصریح كرد: اكنون بازار بورس دارای ریسك زیادی نیست اما باید توجه داشت كه در دوران گذار قرار داریم، بنابراین امكان دارد قیمت ها در صنایع و شركت هایی كه تاكنون رشد زیادی را تجربه نكرده‌اند افزایش یابد

** چشم انداز مثبت شركت ها در گزارش های 6 ماهه
این كارشناس بازار سرمایه درباره احتمال رشد سود بانكی و تاثیر آن بر بازار سهام گفت: باید توجه داشت كه سرمایه گذاری در بورس با بازار طلا، ارز و شبكه بانكی تفاوت دارد و معمولا افرادی كه در بورس سرمایه‌گذاری می‌كنند تلاش دارند در همین بازار به سرمایه‌گذاری خود ادامه دهد و بعید است كه حجم زیادی از پول به بازارهای موازی منتقل شود
امیری اضافه كرد: بیش از 500 شركت در بازار سرمایه حضور دارند كه همه آنها رشد قیمت را تجربه نكرده اند و انتظار می رود كه در آینده آنها نیز با افزایش قیمت مواجه شوند.
وی افزود هنوز بسیاری از شركت‌ها سودآوری خود را در گزارش‌های مالی منعكس نكرده اند به همین دلیل در گزارش های 6 ماهه كه در مهر ماه منتشر می شود باید منتظر اعلام تعدیل های مثبت جدید باشیم.

اقتصام*2022*1961*
۰ نفر