حسن رضا ميربلوكي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: خطوط گاز استان به لحاظ حادثه خيز بودن اين منطقه نياز به مقاوم سازي دارد و در اين باره اقداماتي در دست پيگيري است.
وي افزود: از سازمان نقشه برداري درخواست شده تا مسير گسل ها را در اختيار قرار دهد تا خطوط نزديك به گسل در استان مقاوم سازي شود.
مديرعامل شركت گاز خراسان شمالي گفت: با توجه به قديمي بودن شبكه ها و خطوط در برخي نقاط استان، فرسودگي احتمالي لوله هاي گاز رصد مي شود.
وي افزود: در اين باره اولويت با بررسي فرسودگي احتمالي لوله هاي بالاي 15 سال عمر است.
ميربلوكي خاطرنشان كرد: يكي از اقدامات براي تامين و ارتقاي ايمني در حادثه ها، نصب شير قطع اطمينان است.
وي گفت: اين شيرها در زلزله هاي بالاي پنج ريشتر خود به خود جريان گاز را قطع مي كنند.
مديرعامل شركت گاز خراسان شمالي افزود: طول خطوط انتقال گاز در استان از 49 كيلومتر در پيش از تشكيل استان به 215.3 كيلومتر در وضعيت اكنون رسيده است و هفت هزار و 55 كيلومتر شبكه تغذيه و توزيع در استان اجرا و گازدار است.
مهم ترين گسل هاي خراسان شمالي گسل اسفراين است كه اين گسل با درازاي حدود 170 كيلومتر و در شمال غربي - جنوب شرق واقع شده كه از حاشيه شمال شرقي شهر اسفراين گذر مي كند. گسل باغان- گرماب نيز گسلي است با درازاي 55 تا50 كيلومتر و راستاي شمال، شمال غري – جنوب، جنوب شرقي واقع است.
براساس آمارهاي موجود در سده اخير 13 زمين لرزه با قدرت بيش از 5.5 ريشتر در خراسان شمالي رخ داده است. زمين لرزه اي با قدرت 6.2 درجه در مقياس امواج دروني زمين ريشتر بهمن سال 1375 و زلزله 5.7 ريشتري ارديبهشت ماه پارسال خسارات جاني و مالي فراواني به دنبال داشت.
7185/ 6042
بجنورد- ايرنا- مدير عامل شركت گاز خراسان شمالي گفت: از سازمان نقشه برداري درخواست شده تا مسير گسل هاي استان را در اختيار اين شركت قرار دهد تا خطوط گاز نزديك به گسل مقاوم سازي شود.