۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۵۳
کد خبر: 83028601
T T
۰ نفر
تدابير لازم براي مقابله با آنفلوانزاي پرندگان اتخاذ شده است

زنجان - ايرنا - رئيس اداره نظارت بر امور حيات وحش حفاظت محيط زيست استان زنجان گفت: تدابير لازم براي مقابله با شيوع احتمالي بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان در زنجان از سوي اين اداره كل اتخاذ شده است.

علي قره چه لو روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از ابتداي امسال تاكنون، موردي از بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان در زنجان مشاهده نشده اما با توجه به نزديكي فصول سرد سال (پاييز و زمستان)، ورود پرندگان مهاجر به طبيعت زنجان نزديك مي باشد كه به همين دليل پايش ها در اطراف سدها و آبگيرها نيز آغاز شده است.
وي اظهار داشت: هرسال با آغاز فصل سرما و ورود پرندگان مهاجر به عرصه هاي طبيعي زنجان، اين مناطق بطور مدام و مستمر مورد پايش كارشناسان و محيط بانان قرار مي گيرد تا در صورت وجود آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان، اقدامات لازم به منظور كنترل و جلوگيري از شيوع اين بيماري انجام شود.
قره چه لو با اشاره به اينكه زنجان با داشتن رودخانه هاي دائمي، فصلي، آبگيرها و سدهاي طبيعي و مصنوعي همه ساله به صورت موقت ميزبان تعداد زيادي از پرندگان مهاجر است افزود: تمام اين محل ها، به دقت رصد مي شود و در صورت مشاهده گونه هاي تلف شده و يا مشكوك به اين بيماري بلافاصله موضوع به اداره دامپزشكي گزارش مي شود تا اقدامات لازم ازجمله نمونه برداري و تاييد نوع بيماري انجام شود.
وي يادآور شد: چندي قبل، يك دوره كلاس آموزشي آشنايي با بيماري هاي حيات وحش با حضور 36 محيط بان و كارشناس در زنجان برگزار شد تا شركت كنندگان بتوانند به شكل بهتر و مناسب با علايم اين بيماري هاي آشنا شوند.
رئيس اداره نظارت بر امور حيات وحش حفاظت محيط زيست استان زنجان گفت: در اين فصل از سال كه احتمال شيوع بيماري آنفلوانزاي پرندگان وجود دارد پروانه شكار به شكارچيان داده نمي شود و در زمان حاضر نيز شكار پرندگان در اين استان ممنوع است و در صورت مشاهده با متخلفان برابر قانون و مقررات برخورد خواهد شد.
قره چه لو افزود: از طبيعت گردان انتظار مي رود در صورت مشاهده موارد مشكوك، موضوع را به نزديكترين واحد محيط زيست و يا با تلفن هاي 33554001 و 09392888657 اطلاع دهند.
به گزارش ايرنا، آنفلوانزاي فوق حاد طيور يك بيماري ويروسي پرندگان است، پرندگان وحشي و آبزي مي توانند بدون اينكه خود مبتلا به بيماري شوند، ويروسهاي آنفلوانزاي طيور را با خود جابجا كنند.
مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زينتي، پرندگان وحشي و شترمرغ از پرندگان حساس به اين بيماري مي باشند.
شروع ناگهاني تلفات با روند افزايش در گله، انتشار ناگهاني بيماري در گله، بيحالي شديد، پژمردگي و دور هم جمع شدن گله، افت ناگهاني و شديد تخم گذاري، علايم تنفسي حاد، سياه شدن و خونريزي تاج، ريش و ساق پا از جمله علايم آنفلوانزاي حاد پرندگان است.
6084/6085