۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۴:۲۷
کد خبر: 83028893
T T
۰ نفر

یك بام و دو هوای آمریكا در سوریه

۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۴:۲۷
کد خبر: 83028893
یك بام و دو هوای آمریكا در سوریه

تهران - ایرنا - با توجه به نزدیكی تروریست ها در سوریه به ایستگاه آخر، حامیان غربی - عربی - صهیونیستی آنها به هر طریقی به دنبال راه نجات برای آنها هستند، به نحوی كه نیروهای متجاوز آمریكایی كه پیش از این قصد خروج از سوریه را داشتند، اعلام كرده اند كه در این كشور می مانند.

خبرهای رسیده حكایت از آن دارد كه نیروهای متجاوز آمریكایی در سوریه، قصد خروج از این كشور را ندارند و به راحتی نمی خواهند شكست خود را در سوریه بپذیرند.
روزنامه واشنگتن پست روز جمعه (16 شهریور) به نقل از یك مقام ارشد وزارت خارجه آمریكا نوشت: دونالد ترامپ رییس جمهوری امریكا به منظور حصول اطمینان از خروج ایران از سوریه، با حضور نامحدود نیروهای آمریكایی در سوریه موافقت كرده، اقدامی كه احتمال تقابل با ایران و حتی روسیه را افزایش می دهد.
این روزنامه افزود، این موافقت در راستای اجرای راهبرد جدید آمریكا برای ادامه حضور نظامی و آغاز فعالیت های گسترده دیپلماتیك به منظور تحقق اهداف آمریكا (در سوریه و منطقه) است.
'جیمز جفری' كه به تازگی به عنوان نماینده آمریكا برای سوریه منصوب شده است در همین ارتباط گفت : سیاست جدید (واشنگتن در سوریه) حاكی از آن است كه آمریكا قصد ندارد تا پایان سال جاری از سوریه خارج شود.
بنا بر گزارش واشنگتن پست، اولین آزمون پیش روی نقش تازه آمریكا در سوریه شاید تلاش ارتش این كشور برای بازپس گیری استان ادلب در شمال غرب سوریه باشد؛ این منطقه آخرین محل حضور شورشیان (تروریست ها) است.
سال گذشته بود كه ترامپ در سخنانی مزورانه اعلام كرد كه نیروهای آمریكایی از سوریه خارج می شوند، ادعایی كه چندی بعد معلوم شد برای دوشیدن بیشتر كشورهای عربی اعلام شده و نیروهای متجاوز آمریكایی قصد خروج از سوریه را ندارند؛ پس از سخنان ترامپ آل سعود دستپاچه شده و اعلام كرد كه نیروهای آمریكایی نباید از سوریه خارج شوند كه ترامپ همان موقع اعلام كرد كه در یك صورت نظامیان آمریكایی از سوریه خارج نخواهند شد و آن پرداخت صورت حساب آنها در سوریه است.
پس از سخنان ترامپ، محمد بن سلمان ولیعهد سعودی با استقبال از سخنان وی اعلام كرد كه قطر باید صورتحساب آمریكایی ها در سوریه را بپردازد كه این مساله مناقشه ای دیگر بین دوحه و ریاض ایجاد كرد.
سران واشنگتن از حامیان اصلی گروه‌های تروریستی در سوریه به شمار می روند و آمریكا در حمایت از گروه های تروریستی به طور غیرقانونی 2 هزار و پانصد نظامی خود را در خاك سوریه مستقر كرده است و برخی اخبار حكایت از افزایش آنان در روزهای اخیر است.
سیاست فعلی آمریكا در سوریه نامشخص است، چرا كه تروریست های مورد حمایت واشنگتن در سوریه طی دو سال اخیر شكست های زیادی خورده اند و یانكی ها نگران بازگشت امنیت در این كشور می باشند.
با آغاز بحران سوریه در اواخر اسفند ماه 1389 كه گروه های تروریستی - تكفیری همچون النصره (تحریر الشام فعلی)، داعش و ارتش آزاد و سلفی ها پرچمدار مبارزه با حكومت سوریه شدند، ایالات متحده از انجام هیچگونه كمكی به آنها برای براندازی حكومت سوریه فروگذاری نكرد.
هرچند بحران سوریه با طرح و برنامه انگلیس یا همان روباه پیر آغاز شد، اما هدایت و سركردگی بحران سوریه مستقیما در دست آمریكاست و این كشور از ابزار شورای امنیت و تصویب قطعنامه های ضدسوری گرفته تا اقدامات اطلاعاتی، ارسال سلاح و مهمات (تهیه شده با پول های عربستان و قطر) تروریست ها را در سوریه حمایت می كند.
با توجه به وجود چند پایگاه آمریكا در تركیه و حضور مستشاران آمریكایی و اسراییلی در آن و در اختیار گذاردن چند پایگاه نظامی به مخالفان حكومت سوریه در مرز با تركیه، مستشاران آمریكایی و اسراییلی با همكاری نظامیان تركیه آموزش تروریست های ضد حكومت سوریه و همچنین طراحی برخی عملیات در سوریه را بر عهده دارند.
آمریكا شكست تروریست ها در سوریه را شكست خود تلقی می كند، از این رو واشنگتن نمی خواهد به راحتی دستان خود را در سوریه بالا ببرد.
شكست تروریست ها در سوریه شكست جبهه غربی - عربی صهیونیستی به سركردگی آمریكا در منطقه و در عین حال پیروزی جبهه مقاومت اسلامی به رهبری ایران و ارتش سوریه و روسیه می باشد.
آمریكا در روزها و ماه های اخیر تلاش دیپلماتیك خود را در بحث سوریه افزایش داده تا به هر نحوی در اذهان عمومی جهان به عنوان كشور شكست خورده معرفی نشود و در عین حال دو كشور ایران و روسیه نیز به عنوان پیروز جنگ سوریه اعلام نشوند از این رو به دنبال راهی می گردد كه این امر اتفاق نیفتند.
خبرگزاری 'رویترز' ششم شهریور طی گزارشی مطلب اعلام شده از سوی روزنامه لبنانی الاخبار درباره سفر یك هیأت امنیتی آمریكایی به دمشق را تایید كرد و به نقل از مقام‌های آمریكایی نوشت كه واشنگتن كانال‌هایی برای تماس با دمشق دارد.
روزنامه لبنانی 'الاخبار' یك روز قبل از آن این خبر را اعلام و رویترز نیز با پیگیری این خبر از منابع آمریكایی آن را تایید كرد.
الاخبار به نقل از منابع آگاه نوشته بود، یك هیأت آمریكایی به ریاست یك افسر بلندپایه آمریكایی در یكی از شب‌های هفته پایانی ژوئن گذشته (اوایل تیرماه 97) با یك هواپیمای اماراتی به دمشق سفر كرده است.
به نوشته این روزنامه لبنانی این افسر آمریكایی و هیات همراه با 'علی مملوك' رئیس دفتر امنیت ملی سوریه دیدار و هیأت آمریكایی به دمشق پیشنهاد داده در صورت خروج مستشاران نظامی ایران از سوریه، نیروهای آمریكایی هم سوریه را ترك كنند.
مملوك نیز در پاسخ به این پیشنهاد، آمریكا را 'نیروی اشغالگر' توصیف و بر روابط مستحكم میان دمشق - تهران تأكید كرده است؛ رئیس دفتر امنیت ملی سوریه همچنین پیشنهاد مشاركت آمریكا در طرح‌های اقتصادی شرق سوریه را هم رد و عنوان كرده كه اولویت سوریه همكاری با كشورهای 'دوست و هم‌پیمان' است.
با گذشت ساعاتی از انتشار این گزارش، خبرگزاری رویترز همچنین به نقل از یك مقام ائتلاف حامی 'بشار اسد'، انجام این دیدار را تایید كرده و نوشت كه هیأت آمریكایی شامل مقام‌های امنیتی و اطلاعاتی بوده است.
بنابر اطلاعاتی كه الاخبار به دست آورده، طرف آمریكایی برای طرف سوری پیشنهاد و مطالبات زیر را مطرح كرده است:
- آمریكا آماده است سربازان خود را به صورت كامل از خاك سوریه از جمله پایگاه التنف و منطقه شرق فرات بر اساس مقدمات امنیتی خارج كند كه ارتش سوریه و روسیه بر آن نظارت داشته باشند.
در مقابل، دمشق نیز باید این مطالبات آمریكا را برآورده كند: نخست: خروج كامل ایران از منطقه جنوب سوریه؛ دوم، ضمانت مكتوب برای دریافت سهم شركت های آمریكایی از بخش نفتی مناطق شرق سوریه؛ سوم، ارائه اطلاعات كامل از گروه های تروریستی و اعضای آن توسط طرف سوری به آمریكایی‌ها كه شامل تعداد عناصر كشته شده خارجی این گروه ها و تعداد كسانی باشد كه در قید حیات هستند.
علی مملوك نیز در پاسخ طرف آمریكایی گفته است: 'اولا، شما در سوریه نیروی اشغالگر هستید؛ به زور و بدون اجازه وارد خاك ما شده ‌اید و می‌ توانید به همان صورت خارج شوید؛ تا زمانی كه این مسئله صورت گیرد، ما با شما به عنوان یك نیروی اشغالگر برخورد می‌كنیم؛ ثانیا: سوریه كشور بی‌ریشه‌ای نیست، بلكه بخشی از یك محور گسترده است؛ موضع ما در برابر رابطه ایران مشخص است و اسد در چند سخنرانی و مناسبت آن را تكرار كرده و مضمون آن، این است كه روابط ما با تهران، حزب‌ الله و نیروهای همپیمانی كه در كنار ارتش سوریه با تروریست ها جنگیده‌اند، روابط محكمی است و این پیشنهاد، ائتلاف‌های ثابت ما را تغییر نمی‌دهد؛ ثالثا: اولویت ما پس از جنگ، همكاری با كشورهای دوست و همپیمانی است كه علیه ملت سوریه توطئه نكرده‌اند و نمی‌توانیم به شركت های وابسته به كشورهایی تسهیلات بدهیم كه با ما جنگیده و هنوز می‌جنگند'.
مملوك درباره اطلاعات مربوط به گروه‌های تروریستی نیز تاكید كرد كه سوریه اطلاعات بسیار زیادی از گروه های تروریستی دارد و 'ما به صورت كامل خطر این افراد برای خودمان و شما را درك می‌كنیم و از نیاز شما به این اطلاعات آگاهی داریم... پیشتر اطلاعاتی به اردنی ها و سایر كشورها از جمله امارات دادیم... ولی امروز موضع ما در قبال این مسئله، بستگی به تغییر موضع سیاسی شما در قبال سوریه و نظام و ارتش آن دارد، لذا سوریه پیش از اینكه در روابط سیاسی بین دو كشور ثباتی صورت نگیرد، هیچ همكاری یا هماهنگی امنیتی در این زمینه با شما (آمریكایی‌ها) انجام نخواهد داد'.
آمادگی ارتش سوریه و نیروهای همپیمان دمشق برای حمله به استان ادلب در شمال غرب سوریه به عنوان آخرین پایگاه تروریست های تكفیری مورد حمایت جبهه غربی - عربی - صهیونیستی، موجب نگرانی شدید مقامات واشنگتن شده و یانكی ها به دنبال نجات تروریست ها و به دنبال راه فرار برای آنها می گردند.
در كنار آمریكایی ها، مقامات تركیه نیز مخالف عملیات ارتش سوریه و نیروهای هم پیمان در استان ادلب هستند به حدی كه 'مولود چاووش اوغلو' وزیر امور خارجه تركیه 17 شهریور اعلام كرد كه آنكارا می‌خواهد مانع عملیات نظامی در ادلب شود.
وی در گفت ‌وگو با روزنامه 'خبر ترك' ادعا كرد: 'ما تلاش‌های زیادی برای جدا كردن گروه‌های «میانه رو» مخالفان [دولت سوریه] از گروه‌های تروریستی كرده‌ایم'.
اما علیرغم مخالفت آنكارا و واشنگتن با عملیات ارتش سوریه و نیروهای همپیمان، اهداف این دو كشور در سوریه تا حدودی از هم جدا شده است؛ واشنگتن از كردهای سوری كه مخالف تركیه هستند در كنار تروریست های تكفیری حمایت می كند و تركیه فقط حامی گروه های تروریستی در سوریه می باشد و با كردها مخالف است.
جمهوری اسلامی ایران و روسیه برخلاف سران واشنگتن و آنكارا موافق عملیات نظامی ارتش سوریه علیه گروه های تروریستی - تكفیری در استان ادلب هستند، چرا كه تكفیری های حاضر در این استان اكثرا از عناصری هستند كه پیش از این با قبول شكست در دیگر مناطق سوریه با تحویل سلاح های سنگین و نیمه سنگین خود به استان ادلب رفته اند و به هیچ وجه حاضر به صلح و مذاكره با حكومت دمشق نیستند.
با توجه به نزدیكی آغاز عملیات آزادسازی استان ادلب از سوی ارتش سوریه و خروج شماری از مردم این استان سه میلیون نفری، ولی هنوز شمار زیادی از شهروندان این استان به دلیل ممانعت تروریست ها نتوانسته اند از استان ادلب خارج شوند؛ گروه های تكفیری از مردم استان ادلب به عنوان سپر انسانی در مقابل عملیات ارتش سوریه استفاده می كنند؛ اقدامی كه پیش از این نیز در دیگر نقاط سوریه انجام داده اند.
عملیات بمباران هوایی و گلوله باران مواضع تروریست ها در استان ادلب چند روزی است كه توسط بمب افكن های روسی - سوری و توپخانه ارتش سوریه شروع شده و عملیات زمینی نیز علیرغم مخالفت آمریكا و تركیه طی روزهای آینده آغاز خواهد شد.
خاورم*1275*1436*
۰ نفر