۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۵:۳۲
کد خبر: 83029013
T T
۰ نفر

استاندار:

آذربایجان غربی به 11 هزار كلاس درس نیاز دارد

۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۵:۳۲
کد خبر: 83029013
آذربایجان غربی به 11 هزار كلاس درس نیاز دارد

ارومیه- ایرنا- استاندار آذربایجان غربی گفت: این استان با مشكل فرسودگی كلاس های درس و نبود راه روستایی مناسب مواجه است و برای رسیدن به استانداردهای لازم به 11 هزار كلاس درس و پنج هزار كیلومتر راه روستایی نیاز دارد.

به گزارش ایرنا محمدمهدی شهریاری روز دوشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه آذربایجان غربی كه با حضور اعضای كمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افزود: از 11 هزار كلاس درس مورد نیاز استان، پنج هزار كلاس باید احداث و 6 هزار كلاس درس نیز تخریب و بازسازی شود.
وی اضافه كرد: علاوه بر آن بسیاری از روستاهای این استان از وضعیت دسترسی مناسبی برخوردار نیست و برای رسیدن به استانداردهای كشوری در این خصوص باید زمینه احداث پنج هزار كیلومتر راه روستایی به ویژه در مناطق محروم استان فراهم شود.
شهریاری بیان كرد: به علت وجود مشكل تردد در راه های روستایی آذربایجان غربی، روستاییان در زمان بارش باران و برف با محدودیت های جدی مواجه می شوند و اقدام سریع در این خصوص الزامی است.
استاندار آذربایجان غربی از تقاضای 50 مورد سرمایه گذاری بزرگ در استان خبر داد و گفت: سه مورد سرمایه گذاری بزرگ در این خصوص نهایی شده كه یكی از آنها سرمایه گذاری شركت دوهلر آلمان در حوزه آبمیوه است.
شهریاری تاكید كرد: مشكلات پیش روی سرمایه گذاران به ویژه در حوزه انتقال پول به كشور باید با همراهی نهادهای كشوری و استانی حل شود تا رغبت برای سرمایه گذاری افزایش یابد.
وی آذربایجان غربی را استانی غنی با ظرفیت های معدنی، مرزی و كشاورزی خاص عنوان كرد و ادامه داد: با وجود 967 كیلومتر مرز مشترك با سه كشور، این استان از جمله پنج استان امن كشور به شمار می رود و مستعد جذب سرمایه گذاری های قابل توجه است.
شهریاری ارائه اختیارات به استان ها به ویژه آذربایجان غربی در خصوص درآمد و هزینه را خواستار شد و افزود: این امر می تواند در شكوفا كردن ظرفیت های استانی بسیار موثر باشد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به شاخص های نامناسب توسعه استان، بیان كرد: پایین بودن نرخ باسوادی به ویژه باسوادی زنان روستایی، بالا بودن نرخ بیكاری، پایین بودن سهم استان از تولید ناخالص ملی، پایین بودن سرانه تخت های بیمارستانی و درآمد از جمله مهمترین شاخص های نامناسب استان به شمار می رود.
ناصر حضرتی با اشاره به نگاه ویژه دولت تدبیر و امید به آذربایجان غربی در حوزه اختصاص اعتبارات مناسب اضافه كرد: در حالی كه بودجه عمرانی این استان در سال 1392 حدود 2 هزار و 500 میلیارد ریال بود، این رقم در سال 1396 نزدیك به 6 برابر شد و به بیش از 16 هزار میلیارد ریال افزایش یافت.
وی ادامه داد: با وجود اختصاص این اعتبار، به علت عقب ماندگی های تاریخی آذربایجان غربی به ویژه در دوران دفاع مقدس و پس از آن، شكاف بسیار زیادی در حوزه های عمرانی و توسعه ای بین این استان با استان های برخوردار وجود دارد كه باید برای پركردن این شكاف، اعتبار ویژه ای به صورت سالانه تخصیص یابد.
حضرتی گفت: طبق ماده 112 برنامه ششم توسعه، اختصاص اعتبار ویژه برای جبران عقب ماندگی های استان تصریح شده اما هنوز به اجرا درنیامده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی تفویض اختیار هزینه و درآمد استانی به مدیریت استان و همچنین اختصاص درآمدهای مرزی و گمركی را از جمله مهمترین درخواست ها برای توسعه استان دانست و افزود: با اجرای این موارد می توان زمینه برداشتن گام های بلند برای توسعه را در آذربایجان غربی فراهم كرد.
به گزارش ایرنا، اعضای كمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در راستای بررسی وضعیت استان، امروز و فردا میهمان مردم و مسوولان آذربایجان غربی هستند.
2093/3072
۰ نفر