عمر كاك خضري روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: تعاوني صيادان مهاباد با هماهنگي مسوولان جهاد كشارزي و امور منابع آب اين شهرستان، هر سال در شهريور ماه صيد ماهي را در اين درياچه آغاز مي كنند.
وي اضافه كرد: عمليات صيادي در درياچه اين سد تا پايان فروردين سال آينده ادامه دارد و در اين مدت ماهي هاي صيد شده در بازار آبزيان مهاباد به فروش مي رسد.
وي بيان كرد: در سال هاي قبل 90 تا 120 تن ماهي از درياچه پشت اين سد صيد مي شد اما با توجه به رها نشدن بچه ماهي در اين سد از چند سال قبل، ميزان ماهي در اين سد كاهش پيدا كرده و پيش بيني صيد امسال 25 تا 30 تن است.
مديرعامل تعاوني صيد و صيادي مهاباد افزود: در درياچه پشت سد مهاباد انواع ماهي هاي بومي و غيربومي شامل زرد ماهي، سفيد رودخانه اي، كپور، آمور، سيم برگ، سوف و فيتوفاك صيد مي شود.
كاك خضري اضافه كرد: در تعاوني صيد و صيادي مهاباد هم اكنون بيش از 40 نفر به طور مستقيم و 200 نفر نيز به صورت غيرمستقيم اشتغال دارند و اعضاي اين تعاوني در فصل هايي كه صيد ماهي صورت نمي گيرد، كار محافظت از درياچه سد و مقابله با صيادان غير مجاز را برعهده دارند.
به گزارش ايرنا، همزمان با فصل صيد ماهي در منابع آبي مهاباد علاوه بر درياچه سد مهاباد در درياچه سد سنجاق و رودخانه اين شهر نيز صيد ماهي صورت مي گيرد.
سد مهاباد داراي 197 ميليون متر مكعب ظرفيت اسمي و 172 ميليون مترمكعب ظرفيت مفيد است كه علاوه بر تامين آب شرب شهر مهاباد، بيش از 12 هزار هكتار از اراضي كشاورزي اين شهرستان را نيز زير پوشش قرار مي دهد.
سد مهاباد كه در ضلع غربي اين شهر احداث شده، تنها يك كيلومتر با شهر فاصله دارد و به همين لحاظ نزديكترين سد به مناطق مسكوني در جهان به شمار مي آيد.
3020/2093
مهاباد- ايرنا- مديرعامل تعاوني صيد و صيادي مهاباد گفت: صيد ماهي هاي گرمابي از درياچه پشت سد مهاباد توسط اعضاي اين تعاوني آغاز شده است.