۲۶ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۴۹
کد خبر: 83036081
T T
۰ نفر

يك مدرسه شبانه روزي و 2روايت از آماده سازي آن

۲۶ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۴۹
کد خبر: 83036081
يك مدرسه شبانه روزي و 2روايت از آماده سازي آن

قزوين - ايرنا- بازگشايي دبيرستان شبانه روزي روستاي حصار طارم سفلي در شرايطي در دستور كار قرار گرفته كه آموزش و پرورش اين منطقه معتقد است در كمتر از يك هفته به آغاز سال تحصيلي، اين مدرسه آن طور كه بايد آماده سازي نشده ولي نوسازي مدارس خلاف اين نظر را دارد.

به گزارش ايرنا اول مهر ماه سال گذشته بود كه تصويري از دانش آموزان روستاي حصار در دهستان چوقور طارم سفلي در فضاي مجازي منتشر شد كه نشان مي داد اين دانش آموزان در اعتراض به داير نبودن دبيرستان روستاي خود از رفتن به مدرسه در روستاي سياهپوش امتناع كرده و خواستار بازگشايي آن شدند.
مدرسه شبانه روزي امام محمد باقر(ع) روستاي حصار چندين سال است كه به دليل آنچه كه مسئولان آموزش و پرورش از آن به حد نصاب نرسيدن تعداد دانش آموز ياد مي كنند تعطيل بود و دانش آموزان آن مجبور بودند كه مسير سخت و صعب العبور از دهستان چوقور را كه يكي از محروم ترين مناطق روستايي استان قزوين است به سمت دبيرستان شبانه روزي روستاي سياهپوش است را طي كرده و ادامه تحصيل دهند.
بلافاصله پس از انتشار اين خبر در خبرگزاري ايرنا و ساير رسانه هاي قزوين، اين موضوع مورد واكنش برخي مسئولان از جمله سيده حميده زرآبادي نماينده مردم قزوين در مجلس شوراي اسلامي قرار گرفت.
با پيگيري اين موضوع بالاخره قرار شد آموزش و پرورش استان قزوين با تامين زيرساخت هاي مورد نياز نسبت به داير كردن اين مدرسه از سال تحصيلي جديد اقدام كند.
با وجود قول مساعد آموزش و پرورش مبني بر بازگشايي اين مدرسه مسئولان طارم سفلي معتقدند تجهيزات مورد نياز اين مدرسه هنوز فراهم نشده است.
رييس آموزش و پرورش بخش طارم سفلي در اين زمينه به خبرنگار ايرنا گفت: دبيرستان شبانه روزي حصار مدت پنج سال به علت به حد نصاب نرسيدن تعداد دانش آموزان تعطيل بود و آنان در مدرسه روستاي سياهپوش تحصيل مي كردند.
جعفر سپهيريان افزود:سال گذشته با اعتراض خانواده هاي دانش آموزان، اين موضوع مورد پيگيري قرار گرفته و قرار شد دانش آموزان سال تحصيلي 97-96 را به مدرسه سياهپوش رفته و پس از تمهيدات لازم از سال تحصيلي 98-97 در مدرسه خود ادامه تحصيل دهند.
وي اضافه كرد:در اين خصوص آنچه براي امكانات اين مدرسه از جمله تامين نيروي انساني بود از سوي آموزش و پرورش انجام شده و 10نيروي اجرايي اعم از مدير، سرپرست ، معلم و خدمتكار براي اين مدرسه با 30دانش آموز تخصيص يافته است.
سپهريان ادامه داد: با وجود اين اقدامات، اداره كل نوسازي مدارس به طور 100درصد به وظايف خود درباره اين مدرسه عمل نكرده و نمي توان رنگ آميزي ديوار مدرسه را به معناي آماده سازي كامل آن دانست.
وي گفت: تجهيزات اين مدرسه با توجه به تعطيلي چند ساله آن هم اكنون فرسوده شده و امكانات براي آشپزخانه، خوابگاه و كلاس هاي درس كامل نيست.
سپهريان ادامه داد: يكي از دلايل مقاومت ما نسبت به بازگشايي اين مدرسه در سال گذشته همين پيش بيني عدم آماده سازي امكانات براي آن بود وگرنه آموزش و پرورش، شرايط سخت اين منطقه را درك كرده و از امكان تحصيل دانش آموزان در منطقه خودشان استقبال و حمايت مي كند.
وي با بيان اينكه منطقه چوقور در بخش طارم سفلي به شدت دچار محروميت است گفت: در فصل پاييز و زمستان، رفت و آمد در جاده هاي اين منطقه بسيار دشوار است تا جايي كه سال گذشته 2 تن از دانش آموزان در راه بازگشت از مدرسه به منزل راه را گم كرده و وارد گردنه خطرناك و برفگير اردك شده بودند كه اگر لودر آنجا نبود حتما كشته شده بودند.

***هزار و 450دانش آموز در طارم سفلي تحصيل مي كنند
رييس آموزش و پرورش طارم سفلي گفت: جمعيت دانش آموزي منطقه طارم سفلي هزار و 450نفر بوده كه به تنهايي بيش از تعداد دانش آموزان الموت هاي شرقي و غربي است.
سپهريان خاطرنشان كرد: بخش طارم سفلي با احتساب دبيرستان شبانه روزي امام محمد باقر(ع) داراي 6مدرسه شبانه روزي شامل سه مدرسه دخترانه در نيارك، كوهگير و ماهين و سه مدرسه پسرانه در سياهپوش، كلج و حصار و همچنين 71مدرسه روزانه است.
رييس آموزش و پرورش طارم سفلي با بيان اينكه سامانه گرمايشي مدارس طارم سفلي نيز در برخي روستاها دچار مشكل است گفت: با وجود گازكشي در برخي از روستاهاي اين منطقه از جمله آلتين كش، هنوز مدارس مجهز به بخاري گازي نيستند.
سپهريان افزود: حتي با وجود تمايل خانواده ها به گازكشي مدرسه، مسئولان اجازه اين كار را نمي دهند و آن را مشروط به ورود پيمانكار مي كنند.

***350ميليون ريال براي آماده سازي دبيرستان حصار هزينه شد
مديركل نوسازي و تجهيز مدارس قزوين در واكنش به اظهارات رئيس آموزش و پرورش طارم سفلي مبني بر تامين نشدن امكانات مورد نياز مدرسه حصار گفت: در سال جاري اين اداره كل بيش از 350ميليون ريال براي اين مدرسه هزينه كرد و آنچه لازم است انجام شود تا براي دانش آموزان مشكل ايجاد نكند، انجام شده است.
عسگر علي جوانبخت افزود: كل اعتبارات سالانه اين اداره كل براي تعميرات و بازسازي مدارس در حد سه ميليارد و 700ميليون ريال است كه در تمام مناطق چهارده گانه آموزش و پرورش هزينه شده است.
وي اضافه كرد: با اين مبالغ ناچار بايد آنچه نيازهاي فوري مناطق را برطرف مي كند انجام دهيم و در مدرسه حصار و حتي روستاي دهنج در نزديكي آن، تعميرات خوبي داشته ايم.
مديركل نوسازي و تجهيز مدارس قزوين در خصوص استانداردسازي سامانه گرمايشي مدارس نيز گفت:در سال جاري اعتبارات استانداردسازي سامانه گرمايشي تخصيص نيافته و به محض تزريق اعتبارات به ترتيب و با اولويت مدارس روستايي اقدام لازم انجام خواهد شد.
جوانبخت گفت: هم اكنون نيز سامانه گرمايشي اين مدارس بخاري كاربراتوري است كه استانداردهاي لازم را دارند.
طارم سفلي به مركزيت شهر سيردان يكي از بخش‌هاي شهرستان قزوين است كه 15هزار و 800 نفر جمعيت دارد.
دبيرستان شبانه روزي پسرانه روستاي حصار پس از پنج سال تعطيلي در سال تحصيلي جديد با 30دانش آموز فعاليت خود را آغاز مي كند.
7388/6012