۲۷ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۵۶
کد خبر: 83036983
T T
۰ نفر

طرح نظارت بر ذبح دام در همدان آغاز شد

۲۷ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۵۶
کد خبر: 83036983
طرح نظارت بر ذبح دام در همدان آغاز شد

همدان-ايرنا- مديركل دامپزشكي همدان گفت: همزمان با شبكه هاي دامپزشكي سراسر كشور، طرح ويژه نظارت بر ذبح دام هاي قرباني در روزهاي تاسوعا و عاشوراي حسيني در اين استان آغاز شد.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومي دامپزشكي همدان، محمد رضا رسولي افزود: روزهاي تاسوعا و عاشوراي حسيني با توجه به اجراي سنت حسنه قرباني و ذبح دام از سوي مردم و هيات هاي مذهبي، كارشناسان دامپزشكي و بازرسان بهداشت، بر نحوه ذبح و سلامت دام هاي قرباني نظارت مي كنند.
وي بيان كرد: اين طرح در راستاي جلوگيري از بيماري هاي قابل انتقال از دام به انسان، عرضه گوشت بهداشتي و در نتيجه حفظ سلامت شهروندان صورت مي گيرد.
مديركل دامپزشكي همدان افزود: به منظور حفظ بهداشت عمومي و تامين غذاي سالم و حفظ سلامت مصرف كنندگان و در راستاي اطمينان خاطر نيكوكاراني كه در ايام تاسوعا و عاشوراي حسيني اقدام به ذبح دام و نذورات دام قرباني مي كنند، گروه هاي بازرسي و نظارت بهداشتي در اداره هاي دامپزشكي استان سازماندهي شده اند.
رسولي با بيان اينكه 23 گروه ثابت و 32 اگروه سيار با 87 دكتر دامپزشك، بازرس بهداشتي و همكاري ناظران ذبح شرعي را برعهده دارند از مردم خواست: نسبت به تامين دام زنده نذورات قرباني از ميادين عرضه دام و مراكز تحت نظارت دامپزشكي اقدام كنند.
وي اظهار داشت: شهروندان در صورت نياز به معاينه رايگان دام ها، نذورات و لاشه دام هاي قرباني، مراتب را با شماره تلفن اداره هاي دامپزشكي شهرستان محل اقامت خود و يا با سامانه ارتباطي 1512 اين اداره كل در ميان بگذارند.
مديركل دامپزشكي استان همدان ضمن اشاره به فعاليت 55 گروه دامپزشكي در ايام محرم در سطح استان همدان ادامه داد: همچنين پنج كشتارگاه با حضور دامپزشك، ناظر بهداشتي و ناظر شرعي در روز تاسوعا و عاشورا در سطح استان آماده نظارت بر كشتار دام عزاداران حسيني هستند.
رسولي با اشاره به نظارت سالانه گروه هاي دامپزشكي بر كشتار دام اظهار داشت: در طول دهه نخست محرم اين گروه ها در سطح استان همدان حضور داشته و بر كشتار دام نظارت كامل دارند.
گفتني است؛ سال گذشته نظارت بر سه هزار و 969 راس دام، توسط بازرسان دامپزشكي صورت گرفت، كه سه لاشه دام به مقدار 197 كيلوگرم به سبب مشكلات بهداشتي از چرخه مصرف انساني خارج و همچنين بيش از 399 كيلوگرم گوشت و آلايش دامي شامل جگر، كليه و ريه نيز به سبب مشكل بهداشتي جمع آوري شد.
7523/2087