۲۷ شهریور ۱۳۹۷، ۱۶:۳۶
کد خبر: 83037525
T T
۰ نفر
تلاش دولت هند براي تبديل تهديد طلاي كثيف به فرصت توسعه

دهلي نو-ايرنا- دولت هند براي انگ زدايي از جامعه بسيار مصرف گراي اين كشور كه جميعت يك ميليارد و 300 ميليوني آن در جهان به دليل توليد روزانه هزاران تن زباله و انباشت آنها در كوي و برزن شهرت بدي براي خود دست و پا كرده برنامه ريزي هاي وسيعي آغاز نموده است.

به گزارش ايرنا، اكنون دولت قصد دارد اين تهديد را با بهره برداري صحيح از طلاي كثيف به خصوص از نوع غذايي آن به فرصتي براي توسعه تبديل كند.با سرعت گرفتن روند توسعه در اين كشور در سالهاي اخير و دست يابي به بالاترين رشد اقتصادي در جهان كه همگام با افزايش آگاهي هاي اجتماعي و بهبود رفتارهاي شهروندي پيش نرفته است ، دولت با معضل بزرگ كوههاي زباله در شهرهاي بزرگ مواجه شده است كه نه تنها چهره كشور را بسيار زشت مي كند بلكه هزينه هاي اقتصادي و اجتماعي زيادي روي دست مقامات ذيربط مي گذارد.
توليد زباله در اين كشور با سرعتي باورنكردني انجام مي شود. پاكسازي محيط، حمل ونقل و بازيافت زباله براي دولت هزينه سرسام آوري دارد كه همين دولت را واداشته است تا جنگ محكوم به شكست عليه اين روند را متوقف كرده و به دنبال راههاي خلاقانه و اقتصادي براي غلبه بر اين مشكل برود. انتقال محموله هاي قانوني و غيرقانوني زباله هاي غير خطرناك و خطرناك در اقصي نقاط اين كشور پهناور در يك دهه گذشته افزايش يافته است. كارشناسان براي چاره جويي، به مطالعه وضعيت كشورهاي ديگر پرداخته و به دولت اعلام كردند كه الگوي كشورهاي مختلف نشان مي دهد كه ذهنيت دولت ها، كسب و كارها و مردم در ارتباط با زباله به سرعت از يك مشكل دفع به يك فرصت درآمد زايي در حال تغيير است.
محققان موسسه تحقيقاتي 'آبزور ريسرچ فانديشن' به دولت توصيه كرده اند كه فروش زباله به كشورهاي ديگر را امتحان كند.
آنها مي گويند براي كشورهاي صادر كننده، عوامل اقتصادي مانند هزينه هاي بالاي بازيافت و تصفيه و همچنين ماليات بر ضايعات مهم ترين عوامل روي آوردن به اين تجارت مي باشد در حاليكه براي كشورهاي وارد كننده زباله ، استفاده مجدد از آن و درآمدزايي از حمل و نقل و دفع زباله به كشورهاي خود، دلايل كليدي در اين تجارت است. كشورهايي كه با استفاده از تكنولوژي براي توليد سوخت هاي زيستي از مواد زائد اقدام مي كنند، به منظور استفاده بهينه از تاسيسات دفع زباله خود، از واردات زباله استفاده مي كنند.
در عين حال، كارشناسان محيط زيست هم تاكيد مي كنند كه هر گاه 'زباله به عنوان يك منبع ' بدون در نظر گرفتن تأثيرات اجتماعي و اقتصادي مورد استفاده قرار گرفته است، پيامدهاي منفي بر سلامت، محيط و اقتصاد و يا عموم مردم به وجود آمده است. با اين حال، اگر در تجارت ضايعات به جنبه هاي اجتماعي و توسعه توجه شود، كشورهايي كه در اين تجارت شركت مي كنند مزاياي مستمري به دست مي آورند.
سازمان غذا و كشاورزي سازمان ملل متحد(FAO) مي گويد كه 'زباله هاي مواد غذايي' با 'هدر رفتن غذا' متفاوت است. هدر رفتن غذا در زنجيره توليد اتفاق مي افتد، در حالي كه زباله هاي مواد غذايي مشكلي مربوط به مصرف است. به عنوان مثال زماني كه غذا به بازار مي رسد، ممكن است به دليل رفتار مصرف كننده از بين برود. زباله غذايي همچنين مي تواند زماني اتفاق افتد كه مواد غذايي به علت اضافه توليد يا به علت قوانين بيش از حد و يا زيبايي شناختي عليرغم كيفيت خوب محصول با توجه به طعم و ارزش غذايي، رد شوند.
مشكل اصلي در هند و بسياري از كشورهاي در حال توسعه، 'هدر رفتن غذا' به علت امكانات ضعيف ذخيره سازي، كمبود زيرساخت براي توزيع مواد غذايي و فقدان امكانات پردازش مواد غذايي نزديك به محل توليد است.
آنگونه كه كارشناسان 'آبزور ريسرچ فانديشن' معتقدند هدر رفت مواد غذايي در كشورهاي در حال توسعه حدود 30-40 درصد در مقايسه با 5 تا 25 درصد در كشورهاي پيشرفته است. در كشورهاي با درآمد بالا و متوسط، 'زباله هاي غذايي' در هر دو مرحله برداشت و مرحله خرده فروشي مصرف كننده اتفاق مي افتد.
در اكتبر سال 2017، هارسيمرات كاور بادل، وزير صنايع فرآوري مواد غذايي هند اظهار داشت: 'هند در حال حاضر فقط 10 درصد مواد غذايي خود را پردازش مي كند كه اين امر منجر به توليد گسترده زباله هاي مواد غذايي مي شود.' وي همچنين از طرح هند براي همكاري با صنايع آمريكا جهت استفاده از فن آوري و نوآوري ها براي چرخه توليد به مصرف مواد غذايي اين كشور خبر داد. پيش از اين، در ماه ژانويه 2017، هند و امارات متحده عربي يك نقشه راه براي افزايش همكاري دريايي و گسترش امكانات تداركاتي در هند براي كمك به صادرات مواد غذايي و خوراك فوري به بازارهاي امارات با هزينه هاي پايين را اعلام كردند.هند قصد دارد تا از سرمايه گذاري و تخصص امارات متحده عربي در زمينه توسعه سياست ها، فرآيندها، انبارها، سيستم هاي ديجيتالي و شبكه هاي ذخيره سازي سرد براي مناطق ويژه اقتصادي موسوم به ' از مزرعه به بندر' استفاده كند.
در حال حاضر دولت هند اقدامات جسورانه اي براي كاهش ميزان هدر رفت غذا از طريق افزايش صادرات مستقيم توليد مازاد از مزارع و واحدهاي پردازش مواد غذايي انجام داده است.
توليد مازاد مزارع هند به طور مكرر در مرز بازارهاي صادراتي متوقف مي شوند كه اين امر سبب ايجاد حجم زيادي از زباله هاي غذايي مي شود.
هند در صدد بوده است تا چندين اقدام را براي بهبود كيفيت محصولات كشاوزري خود انجام دهد. از جمله اين اقدامات مي توان به بهبود قانون گذاري، رفع موانع صادراتي، توانمند سازي، افزايش نقش سازمان هاي كنترل كيفيت غذا و همچنين مذاكره با كشورهاي وارد كننده جهت كاهش استاندارد هاي كيفي محصولات كشاورزي مي باشد.
خصوصيات و ميزان ضايعات جامد شهري توابع شهرنشيني و صنعتي شدن است. كشور هاي توسعه يافته در مقايسه با ساير ملت هاي در حال توسعه به شكل موثر تري ضايعات جامد شهري را به انرژي تبديل مي كنند. بعضي از كشورهاي اروپايي حتي براي تامين نياز نيروگاه هاي خود اقدام به واردات زباله كرده اند.
زباله هاي شهري هند آماده صادرات به كشورهاي توسعه يافته نيست. در عين حال، كشورهاي در حال توسعه در آسيا كه براي بازيافت اقدام به واردات زباله مي كنند نيز زباله هند براي آنها مفيد نيست زيرا اين كشورها به دنبال ضايعاتي هستند كه قابل استفاده در بخش هاي صنعتي باشد. هند بايد به دنبال اقدامات داخلي براي مقابله با حجم زيادي از زباله هاي شهري خود با توجه به واقعيت هاي اجتماعي باشد. هند بايد پس از بررسي جامع زباله هاي محلي، با استفاده از فن آوري هايي كه بيشترين الزامات را برآورده مي كنند، امكانات پيشرفته تصفيه را به خدمت بگيرد.
مشاوران دولت هند بر ين باورند كه كشور اين فرصت را دارد كه از يك سيستم موازي مديريت زباله به يك سيستم چرخشي دريافت و بازيافت زباله تغيير مسير دهد. اين كشور مي تواند از تجارب تجارت زباله كشور هاي توسعه يافته و در حال توسعه با هدف كاهش توليد زباله و بهبود مديريت آن استفاده كند.
اما اين كشور در اين حوزه با مشكلات عمده زيرساختي مواجه است بنابراين تا فرا رسيدن آن زمان، بهتر است از زباله هاي داخل كشور استفاده كرده و آنها را بازيافت كند.
آساق**267**1424**1337