۳۰ شهریور ۱۳۹۷، ۸:۵۵
کد خبر: 83038757
T T
۰ نفر
تبيين فرهنگ دفاع مقدس از نگاه هنر گوياتر است

رشت - ايرنا - مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي گيلان و دبير شوراي فرهنگ عمومي استان بيان كرد: امروز تبيين فرهنگ دفاع مقدس از نگاه هنر، براي جوانان گوياتر و قابل درك تر است.

فيروز فاضلي روز جمعه با تسليت ايام سوگواري سرور و سالار شهيدان (ع) در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: جوانان با ابزار هنر بهتر مي‌توانند فرهنگ دفاع مقدس را درك كنند و به همين منظور 70 برنامه فرهنگي و هنري در گراميداشت هفته دفاع مقدس در استان برنامه ريزي شده است.
وي اظهار داشت: هنر آن زمان كه در بطن جامعه وارد شود، پذيرفته و اجرايي مي‌شود.
وي با تاكيد بر بهره گيري از ابزار هنر براي انتقال فرهنگ دفاع مقدس اضافه كرد: برگزاري عصري با شعر و خاطره رزمندگان دفاع مقدس، اجراي نمايش خياباني، اكران فيلم‌هاي دفاع مقدس، برگزاري مسابقات فرهنگي با موضوع دفاع مقدس از جمله اين برنامه‌هاست.
دبير شوراي فرهنگ عمومي استان گيلان در بخش ديگري از سخنان خود، تاسوعا و عاشورا را تعيُّن واقعي فرهنگ عمومي دانست و افزود: فرهنگ عمومي داراي سه مرحله انديشه، گفتار و كردار است.
فاضلي تصريح كرد: در مرحله نخست انسان به مقوله‌اي مي‌انديشد و اين انديشه برايش دروني مي‌شود، در ادامه از آنجا كه زبان، تجسم انديشه است؛ به زبان مي‌آورد و در مرحله سوم اين گفتار به كردار مبدّل مي‌شود.
وي ادامه داد: عاشورا از مقولاتي است كه در جامعه ما دروني شده و مردم يك عمر با آن زندگي كرده‌اند؛ با آن‌كه اين مقولات از نهاد دين برخواسته‌اند ولي بر همه نهادها از جمله اقتصاد، سياست و... تأثير گذاشته‌اند.
به گفته فاضلي؛ براي نمونه در تأثير بر نهاد اقتصاد مي‌بينيم ميلياردها تومان در اين ايام هزينه مي‌شود بدون اين‌كه متولي مشخصي داشته باشد، در نهاد سياست مي‌بينيم زبان همدلي و همگرايي است؛ وقتي بحث عاشوراست، همه قوميت‌ها و حتي مليت‌ها رنگ مي‌بازد و ملت واحد شكل مي‌گيرد.
دبير شوراي فرهنگ عمومي استان گيلان با تأكيد بر اين‌كه عاشورا مفهومي عام است و هيچ‌كس نمي‌تواند آن‌را مختص خود بداند، افزود: عبارت «ما رأيتُ الّا جَميلا» فرهنگ عمومي عاشوراست كه حضرت زينب(س) براي هميشه تاريخ، الگويي مناسب براي همه ما كه دغدغه فرهنگ داريم، قرار داد.
سي و يكم شهريورماه تا هفتم مهرماه، هفته گراميداشت دفاع مقدس نامگذاري شده است.
1881/2007