هوشنگ عطاپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اميد به آينده، احساس امنيت رواني، ايجاد نشاط، اميد به بهبود شرايط و گذر از مشكلات از جمله شاخصه هاي مثبت افزايش تاب آوري اجتماعي است.
وي ادامه داد: ايجاد ياس و نااميدي در جامعه، به وجود آمدن بحران ها و چالش هاي اقتصادي، چالش بين جناح هاي سياسي و افزايش آسيب هاي اجتماعي مانند طلاق، اعتياد، قاچاق، حاشيه نشيني، زنان خياباني و كودكان خياباني نيز از جمله پارامترهاي منفي است كه تاب آوري اجتماعي را تحت تاثير قرار مي دهد و موجب نگراني مردم از آينده مي شود.
مديركل سابق امور اجتماعي و فرهنگي استانداري آذربايجان غربي افزود: اگر در جامعه مبارزه با فساد در اولويت قرار گيرد و مردم مشاهده كنند كه منافع عمومي بر منافع فردي ترجيح داده مي شود، در اين صورت تاب آوري اجتماعي افزايش مي يابد و فرصتي براي سوء استفاده فرصت طلبان فراهم نمي شود.
عطاپور بيان كرد: اعتماد مردم به نظام و مجموعه حاكميت و دولت يك سرمايه اجتماعي بزرگ است و اين سرمايه اجتماعي براي در امان ماندن از كيد دشمنان نيازمند اميد و نشاط آفريني نسبت به آينده و خودداري از تخريب مسوولان دلسوز است.
كارشناس مسايل اجتماعي بيان كرد: مردم به عنوان يك قاضي عملكرد مسوولان را رصد مي كنند بنابراين اگر شاهد عملكرد موفق آنان باشند، به آينده اميدوار مي شوند و اگراحساس كنند كه مسوولان توجهي به مشكلات نمي كنند نااميدي بر آنان حاكم مي شود و اين وضعيت ميزان تاب آوري اجتماعي را پايين مي آورد.
وي افزود: مهاجرت، خروج سرمايه هاي انساني و مالي از كشور، فروخته شدن كارخانجات و واحدهاي توليدي بزرگ از جمله نتايج كاهش ميزان تاب آوري اجتماعي است.
اين كارشناس مسايل اجتماعي با بيان اينكه تاب آوري اجتماعي به معناي اين است وقتي شوكي به جامعه وارد مي شود جامعه بتواند خود را نگه دارد، گفت: در دوران جنگ تحميلي با وجود شرايط سخت تاب آوري اجتماعي در حد بسيار بالايي بود؛ مردم اعتقاد داشتند كه در جنگ پيروز خواهند شد و امام راحل نويد پيروزي و شكست دشمن را مي داد و همين اميدواري و باور باعث شده بود تا حتي يك پيرزن نيز تنها دارايي خود را به جبهه هاي جنگ ارسال كند.
وي افزود: هرچه قدر همبستگي بين افراد و حاكميت و مردم افزايش يابد به همان ميزان تاب آوري اجتماعي نيز بالاتر مي رود.
به گزارش ايرنا، منظور از تاب آوري اجتماعي اين است جامعه به قدري تقويت شود تا در مقابل تهديدها، ساختار اجتماعي خود را حفظ كند و اگر اتفاقي افتاد تك تك افراد جامعه احساس امنيت رواني و اجتماعي كنند.
8135/3072
كارشناس مسايل اجتماعي:
افزايش اميد به آينده، تاب آوري اجتماعي را تقويت مي كند
۳۱ شهریور ۱۳۹۷، ۲۱:۱۰
کد خبر:
83040389
اروميه- ايرنا- كارشناس مسايل اجتماعي گفت: تقويت اميد به آينده تاب آوري جامعه را در برابر تهديدهاي خارجي افزايش مي دهد و سرزندگي را به ارمغان مي آورد.