به گزارش ایرنا، فریدون الهیاری كه روز پنجشنبه در آیین بزرگداشت روز جهانی گردشگری در هتل آسمان اصفهان سخن می گفت به آمار گردشگران خارجی وارد شده به این استان طی مدت یاد شده اشاره ای نكرد.
وی در عین حال میانگین رشد ورود گردشگران خارجی به كشور را 12 درصد اعلام كرد و افزود: میانگین ورود گردشگر خارجی به استان اصفهان بیش از كشور است.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینكه دولت تدبیر و امید اقدامات مهمی در راستای توسعه گردشگری انجام داده است، گفت: خروج صنعت گردشگری از شمول نظام صنفی یكی از اقدام های دولت در این راستا بوده است.
الهیاری با اشاره به ضرورت صنعت گردشگری و سهم و جایگاه آن در اقتصاد دنیا اظهارداشت: براساس اعلام برخی از كارشناسان این صنعت در بین سه صنعت برتر دنیا قرار دارد.
وی گفت: صنعت گردشگری به لحاظ ظرفیت، اشتغال و درآمد از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان بیان كرد: ایران در بین 10 كشور برتر جهان كه از ظرفیت های گردشگری برخوردارند، قرار دارد و در این بین استان اصفهان به لحاظ موقعیت منطقه ای از جایگاه ممتازی برخوردار است.
وی با اشاره به زیرساخت بازارهای گردشگری ادامه داد: مشكلات و محدودیت هایی در حوزه زیر ساخت بازارهای گردشگری وجود دارد كه باید برای برطرف كردن مشكلات آن تلاش كنیم.
الهیاری تصریح كرد: عمده حوزه های گردشگری فعال، فرهنگی و تاریخی، طبیعی و زیارتی است كه سهم عمده گردشگری كشور در این سه بخش جای گرفته است.
وی با اشاره به اینكه كشورمان در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ظرفیت های بزرگی برخوردار است كه باید به آن ها توجه كنیم، اظهارداشت: با توسعه زیر ساخت های این صنعت باید موج گسترده ای از گردشگران دنیا را به اصفهان جذب كنیم.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به اقدامات انجام شده توسط سازمان میراث فرهنگی طی سال های اخیر افزود: ثبت میراث ناملموس مناطق مختلف اصفهان در فهرست آثار ملی یكی از اقدامات مهم در بخش میراث فرهنگی و گردشگری این استان است.
به گفته وی اكنون 115 اثر ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و 15 اثر نیز در مرحله ابلاغ قرار گرفته است.
وی بااشاره به جایگاه گردشگری طبیعت در استان اصفهان تصریح كرد: اصفهان با 300 اقامتگاه بومگردی فعال، رتبه نخست این بخش را به خود اختصاص داده است.
الهیاری بااشاره به تبدیل خانه های تاریخی به هتل و اقامتگاه های سنتی بیان كرد: با این اقدام قصد داریم بومگردی در مناطق روستایی توسعه پیدا كند.
وی بیان كرد: باید تمركز جدی بر بازاریابی گردشگری داشته باشیم و با كشورهای آسیای مركزی، خاورمیانه، قفقاز و شرق آسیا رابطه برقرار كنیم.
استان اصفهان با بیش از 22 هزار اثر تاریخی كه یكهزار و 850 مورد آن به ثبت ملی و هفت اثر آن به نام های میدان نقش جهان، كاخ چهلستون، باغ فین كاشان و مسجد جامع و سه قنات 'وزوان'،'مزدآباد' و 'مون' به ثبت جهانی رسیده، كانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
در این استان بیش از 600 خانه تاریخی نیز وجود دارد كه بیش از نیمی از آنها در شهر اصفهان است.
9913/ 2093
اصفهان- ایرنا- مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: میانگین ورود گردشگران خارجی به این استان از سال 92 تاكنون 30 درصد افزایش یافته است.