به گزارش جمعه ايرنا، اردوغان كه براي ديداري رسمي به آلمان سفر كرده، پس از مذاكره با مركل در نشست خبري مشترك گفت: در اين ديدار مبارزه موثر با گروه هاي تروريستي و مطالبات ما در اين زمينه از آلمان را مورد گفت وگو قرار داديم.
رييس جمهوري تركيه بيان كرد: هزاران عضو گروه تروريستي پ.ك.ك به صورت پراكنده در نقاط مختلف آلمان حضور دارند.
وي تاكيد كرد: تركيه در بخش اقتصاد نيز همانند ساير زمينه ها آماده مقابله با تهديدات احتمالي است و قدرت لازم براي دفع اين تهديدات را نيز دارد.
اردوغان در اين نشست خبري همچنين از توافق براي فعال سازي مجدد برخي از شرايط همكاري دوجانبه خبر داد و گفت: در اين زمينه 6 ماده اصلي لغو رواديد براي شهروندان تركيه به منظور سفر به كشورهاي اتحاديه اروپا را در اسرع وقت اجرايي خواهيم كرد.
وي با بيان اين كه همكاري تركيه با آلمان در روزهاي آينده به طور روزافزون ادامه خواهد يافت، اظهار كرد: تركيه و آلمان در دوره سخت بحران پناه جويان، مسئوليت هايي را به عهده گرفته و با فداكاري خدمات مهمي به پناه جويان ارائه كردند.
وي اضافه كرد: تركيه مسئوليت هاي بسيار جدي درباره مسايل منطقه به خصوص بحران سوريه متقبل شده است و خواستار حمايت در اين زمينه است.
رئيس جمهوري تركيه با تاكيد بر اهميت روابط اقتصادي كشورش با آلمان گفت: رويكرد دولت آلمان و پيام عملي در اين باره براي تركيه ارزشمند است و اين موضوع در ديدار شوراي روابط تجاري دو كشور كه قرار است فردا برگزار شود، توسعه مناسبات اقتصادي بين دو كشور در دستور كار قرار خواهد گرفت.
وي اجراي تعهدات مربوط به استرداد مجرمان براي آرامش و امنيت دو كشور را بسيار حائز اهميت دانست و تاكيد كرد: درخواست استرداد 'جان دوندار' سردبير روزنامه جمهوريت تركيه از آلمان كه به علت افشاي اسناد محرمانه به پنج سال و 10 ماه حبس محكوم شده، حق مسلم تركيه است.
آنگلا مركل صدراعظم آلمان نيز در اين نشست بيان كرد: مي خواهيم همكاري با تركيه در زمينه مبارزه با تروريسم را افزايش دهيم.
وي با محكوم كردن دوباره كودتاي 15 جولاي 2016 تركيه افزود: اين اقدام به هيچ وجه پذيرفتني نيست.
مركل خواستار ارائه اطلاعات مستند از سوي دولت تركيه براي تعقيب اعضاي گولن به عنوان يك گروه تروريستي همانند پ.ك.ك شد.
صدراعظم آلمان همچنين از تلاش براي برگزاري نشست چهارجانبه سران تركيه، آلمان، روسيه و فرانسه درباره سوريه در ماه نوامبر (10 مهر تا 11 آبان) خبر داد.
وي همچنين با تاكيد بر حمايت آلمان از ثبات و رشد پايدار اقتصاد تركيه گفت: براي ارتقاي روابط اقتصادي و تجاري دو كشور تلاش خواهيم كرد.
به گزارش ايرنا، اردوغان امروز در جريان سفر رسمي خود به آلمان در شهر برلين از سوي فرانك والتر اشتاين ماير رييس جمهوري آلمان مورد استقبال قرار گرفت و دو طرف درخصوص روابط دوجانبه و موضوعات منطقه اي و بين المللي مذاكره كردند.
روابط دو كشور تركيه و آلمان بر سر اختلاف در برخي امور از جمله حضور اعضاي گروه گولن در آلمان، پناهنده شدن شمار زيادي از متهمان كودتاي دو سال پيش تركيه به آلمان، ادعاي حمايت آلمان از گروه تروريستي پ.ك.ك، جلوگيري آلمان از برگزاري تجمع انتخاباتي ترك هاي مقيم آلمان با حضور اردوغان و وزير خارجه تركيه و چند موضوع ديگر تيره شده است.
سفر اخير اردوغان به آلمان در اوج بحران اقتصادي تركيه و افت ارزش پول ملي اين كشور حايز اهميت زيادي است و پيش بيني مي شود با توجه به آغاز تنش در روابط آمريكا و تركيه، مقامات آنكارا روابط سرد خود با كشورهاي اروپا و به خصوص آلمان را ترميم كنند.
شبك**خاورم/1905**1392
آنكارا- ايرنا- 'رجب طيب اردوغان' رييس جمهوري تركيه و 'آنگلا مركل' صدراعظم آلمان طي ديداري در برلين، بر مبارزه مشترك با تروريسم تاكيد كردند.