۷ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۴۳
کد خبر: 83048257
T T
۰ نفر

هند و عمان توافق امنيت دريايي امضا كردند

۷ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۴۳
کد خبر: 83048257
هند و عمان توافق امنيت دريايي امضا كردند

دهلي نو - ايرنا - هند در راستاي گسترش همكاري هاي راهبردي با عمان به عنوان يك كشور خاورميانه اي كه در ورودي اقيانوس هند قرار دارد چند توافقنامه امنيت دريايي و صنعت دفاعي جهت ارتقاي روابط دفاعي دوجانبه امضا كرد.

به گزارش ايرنا در روز شنبه به نقل از 'روزنامه 'اكونوميك تايمز'، گزارش ايرنا در روز شنبه به نقل از روزنامه 'فيننشال اكسپرس'، اين توافقنامه ها در جريان ديدار هفته جاري بدر بن سعود بن حارب البوسعيدي وزير دفاع عمان امضا شد.
وي به دعوت رسمي نيرمالا سيتارامان وزير دفاع هند در دهلي نو بسر ميبرد دو طرف بررسي جامعي از همكاري هاي دوجانبه دفاعي را انجام دادند و اقداماتي را براي افزايش مبادلات دو جانبه مورد بحث قرار دادند.سعي خواهد كرد همكاري راهبردي خود با اين كشور را گسترش دهد و براي عملياتي سازي هر چه سريع تر بندر الدقم براي نيروي دريايي خود و آموزش پرسنل نظامي عمان در هند به عنوان بخشي از استراتژي هند و اقيانوسيه خود با عمان مذاكره خواهد كرد.
اين دو وزير همچنين به تبادل نظر درباره مورد تحولات اخير مربوط به امنيت پرداختند.
عمان براي هند از لحاظ جغرافيايي و تاريخي يك شريك استراتژيك محسوب مي شود. نماينده سلطان عمان استفاده نظامي و پشتيباني لجستيكي از بندر كليدي دوقم درعمان را براي هند فراهم كرد.
بندر دوقم و اسكله براي تامين نگهداري كشتي هاي دريايي هند در دسترس خواهند بود. اين به هند اجازه مي دهد تا حضور خود را در منطقه اقيانوس هند گسترش دهد. عمان نخستين عضو شوراي همكاري خليج فارس است كه رسما روابط دفاعي با هند را در عمليات نظامي مشترك و همكاري در زمينه مبارزه با دزدي دريايي و امنيت برخوردار است.
مقامات هندي اعلام كردند ديدار وزير دفاع عمان از هند به برنامه فضايي اين كشور و افزايش رزمايش هاي نظامي دو جانبه كمك خواهد كرد. عمان به دنبال استفاده از تجربه و تخصص هند در بخش فضايي براي توسعه سازمان هوا و فضاي خود است.
دست يابي به بندر الدقم يكي از بزرگ ترين دستاورد هاي سفر ماه فوريه نارندرا مودي نخست وزير هند به عمان محسوب مي شود. وي در طول دو روز سفر به عمان( 11 و 12 فوريه) با سلطان قابوس اين كشور ديدار كرد.
در ميان هشت تفاهم نامه اي كه ميان هند و عمان در طول ديدار مودي امضا شده است، تفاهم بندر الدقم است كه بر اساس اين تفاهم كشتي ها و هواپيما هاي نيروي دريايي هند خواهند توانست در اين بندر براي تعمير و سوخت گيري پهلو بگيرند.
دستيابي هند به بندر 'الدقم' عمان برنگ برنده اي براي دهلي نو جهت كنترل نفوذ چين در منطقه از طريق بندر گوادر در پاكستان است.
بندر الدقم در جنوب شرق عمان در ميان درياي عرب و اقيانوس هند واقع شده است. اين بندر استراتژيك در نزديكي بندر چابهار در ايران قرار گرفته است. با توسعه جزاير اسامپشن در سيشل و آگالگا در موريس، الدقم در نقشه راه امنيتي دريايي هند قرار مي گيرد. اخيرا فعاليت هاي هند در اين بندر افزايش يافته است.
در سال هاي اخير، اصطلاح 'هند و اقيانوسيه' در محافل ديپلماتيك و سياسي كشور هايي چون، آمريكا، استراليا، هند و ژاپن رايج شده است. اين اصطلاح با هدف جايگزين كردن ' آسيا اقيانوسيه' كه به عقيده برخي چين را در مركز آسيا قرار مي داد مطرح شده است.
اما هند كمي دير به بندر راهبردي 'الدقم' قدم مي گذارد. آمريكا و انگليس در سال هاي 2013- 2014 در اين بندر پايگاه نظامي ايجاد كردند. چين نيز در سال 2016، 350 ميليون دلار در بندر الدقم سرمايه گذاري كرد.
هند داراي روابط بسيار نزديك و قديمي با كشور عمان است. اهميت جغرافيايي سياسي عمان براي هند بسيار زياد است زيرا اين كشور در ميان آب هاي حساس خليج فارس و اقيانوس هند قرار دارد.
همچنين عمان عضو جنبش غير متعهد ها و شوراي خليج فارس است. اين كشور داراي روابط نزديك با ايران و همچنين قطر است.
با توجه به اينكه چين كنترل بندر گوادر پاكستان را در اختيار خود گرفته است، حضور هند در بندر الدقم مي تواند به دهلي نو برتري امنيتي بدهد.
در سال هاي اخير حضور چين در منطقه اقيانوس هند به طور قابل توجهي افزايش يافته است. بر اساس گزارش هاي منتشر شده، چين ممكن است به دنبال ايجاد يك پايگاه نظامي در بندر گوادر پاكستان كه با سرمايه گذاري اين كشور توسعه يافته است، باشد. چين همچنين در يك توافق 99 ساله با سريلانكا، در بندر 'همبانتوتا' سرمايه گذاري كرده و كنترل آن را در اختيار گرفته است.
اين كشور همچنين حضور خود را در كشور مالديو افزايش داده است.
سازمان هاي اطلاعاتي هندي پيش از اين گزارش هايي در خصوص حضور زيردريايي هاي چيني در نزديكي سواحل هند گزارش داده بودند.
به گفته مقامات دولتي هند از سال 2014 تاكنون چندين زيردريايي اتمي و غير اتمي چين در منطقه اقيانوس هند توسط رادار هاي نيروي درياي هند شناسايي شده اند.
نيروي دريايي هند مصمم است كه با افزايش توان عملياتي خود منطقه اقيانوس هند را به عنوان سومين اقيانوس بزرگ جهان را تحت كنترل خود داشته باشد.
اين منطقه به دليل عبور دو سوم نفت و نيمي از محموله هاي باري جهان از اهميت بسيار بالايي برخوردار است .
هند اين منطقه را به عنوان حياط خلوت خود مي داند و مي خواهد به عنوان تنها ارائه دهنده امنيتي ارشد در اين منطقه به رسميت شناخته شود.
آساق**267**1424 **1663**