۸ مهر ۱۳۹۷، ۹:۲۱
کد خبر: 83048871
T T
۰ نفر
فصل صید میگو از 10 مهرماه  در هرمزگان آغاز می شود

بندرعباس – ایرنا - مدیركل شیلات هرمزگان گفت: با تصویب كمیته مدیریت صید، فصل صید میگو در آبهای این استان از 10 مهرماه جاری آغاز می شود.

محسن یكتاپور روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از پژوهشكده اكولوژی خلیج فارس و دریای عمان، شیلات هرمزگان و نمایندگان صیادان به عنوان اعضای كمیته مدیریت صید میگو نام برد.
وی با تاكید برنقش صیادان در حفظ منابع آبزیان و صید پایدار افزود: كارشناسان پژوهشكده اكولوژی خلیج فارس و دریای عمان میزان صید قابل مجاز امسال (97) را یكهزارو 650 تن، شامل یكهزارو 150تن میگوی درشت و 450 تن میگوی ریز و سرتیزپیش بینی كرده اند.
مدیركل شیلات هرمزگان داشتن گواهی سمپاشی شناور، شركت دردوره های آموزشی و توجیهی حفظ، ارایه بیمه بدنه و بیمه مسئولیت، داشتن سامانه كنترل ترد، نصب پلاك مربوط به اداره بنادر و دریانوردی، بغل نویسی شماره ثبت پروانه بهره برداری، نصب پلاك صید به عنوان مدارك لازم برای صدور مجوز صید میگو نام برد.
یكتاپور با اشاره به انجام بازدیدهای لازم توسط كارشناسان شیلات و نیروهای حفاظت منابع آبزیان تصریح كرد: در صورت نداشتن هریك از مدارك ذكر شده مجوز صید میگو به مالكان شناورها داده نمی شود.
در اخبار منتشره به نقل از اداره كل شیلات هرمزگان آمده است: همه ساله با آغازفصل صید میگو( به مدت 40روز) 2هزارو100 نفر صیاد با 167 فروند شناور لنج (ویژه صید میگو) فعالیت خود را آغازو علاوه بر میگو صدها تن آبزی دیگر (صید ضمنی) نیز صید می كنند.
این مقام مسوول از صیادان خواست ضمن همكاری با یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات هرمزگان این اداره كل را در زمینه مدیریت هرچه بهتر این مهم یاری كنند زیرا صید بیش از میزان پیش بینی شده موجب آسیب دیدن ذخایرمی شود.
جلسه كمیته مدیریت صید میگو با حضور نماینده پژوهشكده اكولوژی خلیج فارس و دریای عمان، تعدادی از مسئولین و روسای شیلات شهرستانهای استان و جمعی از نمایندگان صیادان در اداره كل شیلات هرمزگان برگزار شد.
در هرمزگان اضافه بر صید میگو از دریا سال گذشته نزدیك به 15هزارتن میگوی پرورشی نیز از سایت های پرورش میگوی این استان برداشت كه 80درصد آن به خارج از كشور صادر شد.
در اطلاعات منتشره اداره كل شیلات هرمزگان آمده است: با توجه طول نوار ساحلی این استان، تنوع گونه ای، تنوع روشهای صید و داشتن چهار هزاو 200 فروند شناو مجاز صیادی و صید بیش از40 درصد آبهای جنوب به عنوان قطب صید و صیادی كشور محسوب می شود.
دراین اطلاعات آمار فعالان حوزه صیدو صیادی حدود30هزارنفر ذكر شده كه ساكن جزایر و 900كیلومتر نوار ساحلی این استان در حاشیه خلیج فارس ودریای عمان هستند.
'تنوع زیستی جانوری در خلیج فارس و دریای عمان بسیار زیاد است به طوری كه آمارها نشان می دهد حدود 800 گونه ماهی، 15 گونه میگو، 10 گونه پستاندار دریایی، 5 گونه لاك پشت دریایی، بیش از 90 گونه پرنده و تنوع زیادی از پلانگنتون ها در این پهنه آبی وجود دارد.
6149 /6048