۸ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۳۴
کد خبر: 83049312
T T
۰ نفر

علم براي تقويت حافظه چه توصيه اي دارد

۸ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۳۴
کد خبر: 83049312
علم براي تقويت حافظه چه توصيه اي دارد

تهران– ايرنا- حافظه توانايي ذهن در ذخيره، حفظ و به يادآوري اطلاعات و تجربيات است. اين توانايي ذهني براي كسب تجربه و گردآوري اطلاعات موردنياز براي ادامه حيات، ضروري است.اگر نتوانيم رخدادهاي گذشته را به ياد بياوريم، چيزي به عنوان زبان، روابط انساني و حتي هويت فردي وجود نخواهد داشت.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از نشريه آمريكايي فوربس، تبليغات زيادي براي فروش مكمل هاي دارويي جهت تقويت حافظه ضورت مي گيرد، اما اين توليدات مورد توجه و تاييد علم نيست. با اين حال، پژوهش هاي متعددي در رابطه با روش هاي علمي بهبود حافظه انجام گرفته است كه راهكارهاي موثري را براي بهبود حافظه كوتاه مدت و بلندمدت پيشنهاد مي كنند.
مهمترين روش هاي علمي بهبود حافظه از ديدگاه علمي عبارتند از:
**ورزش
تحقيقاتي كه اخيرا با بررسي فعاليت مغزي با استفاده از فناوري fMRI انجام گرفته است نشان مي دهد كه تنها 10 دقيقه ورزش سبك در روز مانند پياده روي يا استفاده از تردميل تاثير سريعي در بهبود حافظه دارد.

**خواب كافي
تحقيقات علمي نشان مي دهد كيفيت خواب ارتباط مستقيمي با قدرت حافظه دارد. بر اساس اين تحقيقات حداقل 8 ساعت خواب شبانه موجب بهبود حافظه مي شود. علاوه بر اين چرت زدن به مدت نيم ساعت در طول روز توانايي مغز را در بازيابي اطلاعات به ميزان قابل توجهي افزايش مي دهد.

** استفاده از مديتيشن و روش هاي ديگر براي افزايش تمركز
حافظه و تمركز در فعاليت مغز نقشي برابر دارند. بر اساس تحقيقات علمي، روش هاي مورد استفاده براي افزايش تمركز، از جمله مديتيشن، موجب بهبود حافظه نيز مي شوند.

**مصرف كنترل شده چاي و قهوه
كافئين ماده اي است كه موجب بهبود مجموعه اي از توانايي هاي شناختي مغز از جمله حافظه مي شود. البته مقادير زياد اين ماده خطرناك است و به همين علت بايد با دقت مصرف شود. مصرف كنترل شده چاي و قهوه مطمئن ترين شيوه دريافت كافئين در بدن است كه علاوه بر بهبود حافظه، مزاياي ديگري از جمله تحويل مقادير زيادي آنتي اكسيدان را براي سلامت به همراه دارد.

**مصرف غذاهاي حاوري زردينه
زردينه ها تركيباتي ضدالتهاب و مهمترين رنگدانه در فرآوري رنگ زرد، سرخ يا آبي در گياهان هستند و در گذشته با عنوان ويتامين پ شناخته مي شدند. بر اساس تحقيقات علمي اين مواد موجب بهبود سلامت قلب و عروق، جلوگيري از سرطان و تقويت حافظه مي شوند. زردينه ها در كاكائو و توت هاي تيره رنگ مانند بلوبري به وفور يافت مي شوند.

** مصرف مواد غذايي حاوي آهن
مطالعات جديد محققان دانشگاه پنسيلوانيا نشان مي دهد استفاده از دانه هاي غني شده با آهن منجر به بهبود حافظه و تمركز مي شود. علاوه بر دانه هاي غني شده و مكمل، جگر، گوشت قرمز، بروكلي، شكلات تلخ، بادام هندي، كشمش،، قلوه ، ماهي، زرده تخم مرغ، سبزي هاي داراي برگ سبز تيره مانند جعفري و اسفناج و حبوبات مثل عدس و لوبيا، ميوه هاي خشك به خصوص برگه زرد آلو و دانه هاي روغني منبع غني آهن هستند.

** مصرف مواد غذايي حاوي كلسيم
مطالعات محققان موسسه تحقيقاتي اسكريپس در آمريكا نشان مي دهد كلسيم علاوه بر استحكام استخوان و دندان، در حافظه، يادگيري و توانايي شناختي نيز نقش دارد. كلسيم با تاثير در ميتوكندري (موتورخانه سلول) نقش مهمي در حافظه، يادگيري و توانايي شناختي ايفا مي كند.

** مصرف روغن نارگيل
مطالعات محققان دانشگاه كپنهاگ و موسسه ملي بهداشت نشان مي دهد كه روغن نارگيل براي سلامت مغز مفيد است و روند پيري مغز را به تعويق مي اندازد.

**كمبود ويتامين E بدن را جبران كنيد
مطالعات محققان دانشگاه ايالتي اورگان آمريكا نشان مي دهد كه كمبود ويتامين E براي مغز مضر است. اسفناج، بادام، دانه آفتابگردان، ميگو، روغن زيتون، ماهي، كلم بروكلي، كدو حلوايي، بادام زميني، شلغم، چغندر و مارچوبه، مهمترين منابع ويتامين E هستند.
به طور كلي آجيل، انواع كلم، گوجه فرنگي، ماهي و تخم مرغ و انواع توت غذاي مغز هستند و بايد در برنامه غذايي گنجانيده شوند.

** اجتناب از استرس مزمن
استرس سبب كوتاه شدن تلومر (انتهاي رشته DNA) و پيري زودرس سلول ها و مغز مي شود. به علاوه هورمون هايي كه بر اثر استرس ترشح مي شوند، به مغز آسيب وارد مي كنند.

**ساير روش ها
براساس نتايج تحقيقات علمي، پرهيز از مصرف دخانيات و الكل، مصرف نكردن غذاهاي چرب و پركالري، كاهش زمان تماشاي تلويزيون و قرار گرفتن در سكوت كامل براي چند دقيقه در روز نيز از راهكارهاي موثر براي تقويت حافظه هستند.
علمي (6)**9259*2017
۰ نفر