۱۰ مهر ۱۳۹۷، ۱۰:۲۸
کد خبر: 83051421
T T
۰ نفر

انتخابات میاندوره ای؛ كابوسی برای ترامپ

۱۰ مهر ۱۳۹۷، ۱۰:۲۸
کد خبر: 83051421
انتخابات میاندوره ای؛ كابوسی برای ترامپ

تهران- ایرنا- تجربه های تاریخی و بررسی موسسه های نظرسنجی در آمریكا احتمال موفقیت دموكرات ها در انتخابات میاندوره ای را تقویت می كند و ممكن است این حزب در دو سال باقیمانده از ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» دردسرهای فراوانی را برای وی ایجاد كند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری، تا كمتر از 40 روز دیگر (6 نوامبر- 15 آبان) مردم در سرتاسر ایالات متحده برای تعیین تكلیف 435 كرسی مجلس نمایندگان و یك سوم از 100كرسی مجلس سنا پای صندوق های رای می روند. همچنین شهروندان این كشور قرار است در مورد ده ها مقام ایالتی و تصویب و نهایی شدن طیف گسترده ای از قوانین تصمیم گیری كنند.
تجربه تاریخی در چند دهه اخیر نشان داده كه حزب حامی رئیس جمهوری مستقر در كاخ سفید دستاورد چندان مناسبی را از انتخابات میاندوره ای نداشته است. «باراك اوباما» در انتخابات میاندوره ای اول خود در سال 2010 حدود 60 كرسی را از دست داد و «جورج بوش» هم در دوره دوم ریاست جمهوری بیش از 30 كرسی را به حزب رقیب واگذار كرد.
به نظر می رسد با اقدامات و سیاست های ترامپ این اوضاع تكرار شود. تارنمای نشریه «گلوبال نیوز» آورده است كه در انتخابات میاندوره ای مجلس نمایندگان آمریكا یك موضوع كانونی وجود دارد و آن هم ریاست جمهوری ترامپ است. آمریكایی ها برای رای دادن بر نتیجه دو سال ریاست جمهوری ترامپ جمهوریخواه تمركز می كنند و همین موضوع به سال های باقی مانده از ریاست جمهوری وی شكل خواهد داد.
حزب جمهوریخواه اكنون كنترل مجلس نمایندگان و سنا را در اختیار دارد و پیروزی دموكرات ها در انتخابات آتی می تواند مانعی جدی پیش روی برنامه های ترامپ در دوسال پیش رو باشد. همین موضوع باعث نگرانی بیش از پیش جمهوریخواهان و شخص ترامپ از نتیجه انتخابات میاندوره ای شده است.

**آیا نظرسنجی ها این بار كارآمد است؟
نظرسنجی هایی كه پیش از انتخابات میاندوره ای گذشته از سوی موسسه های آمریكایی برگزار شد تقریبا توانست وقوع تحولات انتخاباتی را پیش بینی كند. اما نادرست بودن پیش بینی نظرسنجی ها در مورد انتخابات ریاست جمهوری آمریكا در سال 2016 كه منجر به پیروزی ترامپ بر «هیلاری كلینتون» شد، از اعتماد مردم به اعداد و ارقم آن ها كاسته است. با این حال اكنون بیشتر نظر سنجی ها شانس دموكرات ها برای كسب اكثریت در دو مجلس یا حداقل در مجلس نمایندگان را بسیار بالاتر از رقیب برآورد كرده است.
تارنمای روزنامه «یو.اس.ای تودی» در گزارشی خبر داد نظرسنجی ها نشان می دهند در رقابت انتخاباتی جهت كسب كرسی های میاندوره ای مجلس نمایندگان آمریكا اكنون دموكرات ها 14 درصد پیش افتاده اند و احتمال پیروزی آن ها بیشتر است.
یافته های این بررسی كه از سوی «موسسه ملی نظرسنجی» در دانشگاه «كوینپیاك» انجام شد حكایت از آن دارد كه دموكرات ها رای 52 درصد شركت كنندگان در انتخابات را به دست می آورند حال آنكه جمهوریخواهان تنها قادرند 38 درصد آرا را كسب كنند. نكته جالب در این نظر سنجی آن است كه مردان بیشتر از زنان به حزب دموكرات گرایش نشان داده اند. از طرف دیگر سیاهپوستان ایالات متحده به طور كلی علاقه مندی بیشتری را به دموكرات ها بیان می كنند.
نكته بارز این نظرسنجی آن بود كه بیشتر آمریكایی ها برخلاف ترامپ اعلام كرده اند به رسانه ها اعتماد دارند. 69 درصد افراد رسانه ها را مورد اعتماد خود و اخبار آن ها را بخش مهمی از دموكراسی می دانند. تنها 21 درصد از شركت كنندگان همچون رئیس جمهوری آمریكا رسانه ها را دشمن مردم عنوان می پندارند.
یكی از پایین ترین برآوردها از پیشتازی دموكرات ها در گزارش تارنمای «ریل كیلیر پولیتیكس»، (Real Clear Politics) آمده است كه اعلام داشته دموكرات ها حداقل 8.3 درصد بیشتر از جمهوریخواهان رای كسب خواهند كردند.

**دموكرات ها؛ كابوس دوساله ترامپ
در بسیاری از تحلیل ها آمده است كه دموكرات ها با كسب 23 تا 25 كرسی افزونتر می توانند اكثریت را در مجلس به دست آورند و چالش های بزرگ و عمیقی را برای برنامه های اجرایی ترامپ در دو سال باقیمانده از ریاست جمهوری وی ایجاد نمایند. براساس برآوردهای موسسه نظرسنجی (FiveThirtyEight ) دموكرات ها به صورت خالص به 25 كرسی نیاز دارند تا اكثریت 218 كرسی را در مجلس به دست بیاورند. برخی تحلیل ها حكایت از آن دارد كه در این شرایط حزب دموكرات اكثریت خفیفی را در مجلس به دست خواهد آورد.
بر پایه ارزیابی نهادهای رسمی و غیررسمی آمریكا، پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میاندوره ای به مفهوم پایانی بر سیاست های اوباما به ویژه موضوع خدمات بیمه ای و درمانی وی و برخی انتصاب ها در وزارت دادگستری خواهد بود. اما پیروزی دموكرات ها و به دست گرفتن كنترل هر دو نهاد قانونگذاری ایالات متحده، برنامه های قانونی ترامپ را به بن بستی تمام عیار می كشاند و این بدان مفهوم است كه كشیدن دیوارهای مرزی و كاهش مالیات ها متوقف می شود. همچنین اصلاح قوانین مهاجرتی نیز از دیگر نتایج این امر خواهد بود.
روزنامه «ایندیپندنت» در زمینه میزان و چگونگی موفقیت دموكرات ها در انتخابات میاندوره ای عنوان داشت باور غالب آن است كه دموكرات ها در شرایط خوبی به سر می برند و می توانند اكثریت را در مجلس نمایندگان به دست آورند اما كسب پیروزی در سنا برای دموكرات ها سخت تر خواهد بود.
دموكرات ها كسب اكثریت در انتخابات میاندوره ای را هدف مهم و اولویت خود قرار داده اند و اعتقاد دارند با اضافه كردن حداقل 24 كرسی به داشته های خود در سراسر آمریكا می توانند به كابوسی برای ترامپ و جمهوریخواهان تبدیل شوند.
بنا بر تحلیل اینیدپندنت یكی از خوش شانسی های دموكرات ها این است كه 39 عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان تصمیم گرفته اند برای انتخاب مجدد وارد عرصه رقابت ها نشوند. اگرچه بسیاری از آن ها اكنون ضدترامپ هستند اما بیشتر این افراد از جمله سیاستمداران پرنفوذ و سرشناسی بوده اند كه در سال 2016 به ترامپ برای پیروزی در انتخابات كمك كردند. نمایندگان فلوریدا و پنسیلوانیا هم حزبی های رئیس جمهوری آمریكا هستند كه با جدایی از وی موجبات شگفتی همگان را پدید آورده اند و روزنه های امید را برای دموكرات ها گشوده اند.
بنا بر تحلیل این روزنامه انگلیسی موفقیت دموكرات ها به دورنمای ریاست جمهوری ترامپ آسیب جدی وارد خواهد كرد و همه دستاوردهای وی در حوزه قانونگذاری های دوساله را متوقف می سازد. در این صورت، شرایط خطرناكی برای ترامپ و احتمال استیضاح وی به دست نمایندگان دموكرات ها ایجاد خواهد شد.
پژوهش**9130 **9279
۰ نفر