مهرداد غضنفري روز سه شنبه در نخستين جلسه كارگروه تخصصي اقتصادي قم در تالار امام جواد (ع) استانداري اظهار داشت: بانك هاي خصوصي نقش آفريني در حوزه اقتصادي استان ندارند، و اين مساله را به معاون اول رئيس جمهوري و وزيران مختلف منعكس كرديم، و اصرار نيز بر اين موضوع داريم،در اين راستا يكي از تشكيلاتي كه بايد روي اين موضوع بيش از همه همت داشته و ورود پيدا كند، بانك مركزي است.
وي با اشاره به گزارش ارايه شده در خصوص عملكرد بانك هاي تجاري و تخصصي اين استان درسالهاي اخير تصريح كرد: تقريبا افزايش منابع را در همه بانك ها شاهد هستيم، ولي نكته بسيار مشهود، تناسب نداشتن منابع با مصارف در حوزه هاي مختلف است، هر چند نسبت 80 درصدي منابع به مصارف در كليت سيستم بانكي قم رقم مطلوبي است.
معاون استاندار قم گفت: درحال حاضر بيش از 70 درصد منابع در اختيار چهار بانك قرار گرفته است، و در مقابل بيش از 70 درصد مصارف و پرداخت تسهيلات نيز در بانك هاي ديگر صورت گرفته است، كه بايد تناسبي بين منابع و مصارف بانك ها باشد و اين موضوع آسيب شناسي شود.
وي يادآور شد: در تنظيم سند توسعه استان به گونه اي اقدام شده كه منابع و مصارف بانك ها همخواني داشته باشد، و اميدواريم، اين سند منابع بانكي را به سمت توليد سوق بدهد، چرا كه بخشي از علت عواقبي كه در جامعه شاهد هستيم، ناشي از اعمال سياست هايي است كه منجر به فاصله گرفتن منابع و نقدينگي كشور از توليد مي شود.
وي با بيان اينكه احصا راهكارهاي مناسب براي رفع چالش هاي موجود در اين زمينه را بايد بر مبناي آمارها دنبال كنيم، افزود: هدفگذاري استان رسيدن به نرم و ميانگين عمومي كشور است، كه هم اكنون نسبت منابع و مصارف بانكي از ميانگين كشوري پايين تر است، در حالي كه ميزان منابع در اختيار بانك هاي استان از متوسط كشوري بالاتراست و بايد از اين فرصت استفاده كنيم.
معاون استاندار قم با تاكيد بر ضرورت بازنگري بانك ها در عملكرد خود، گفت: از اين پس با هدف حركت بانك ها در مسير توليد عملكرد آنها به صورت ماهانه مورد ارزيابي قرار مي گيرد.
وي دربخش ديگري از سخنان خود با اشاره به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل استانداري در خصوص بزرگداشت چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در قم گفت: مردم در عرصه هاي مختلف پايداري و وفاداري خود به نظام را در حد اعلي نشان دادند.
وي با بيان اينكه كشور شرايطي بسيار دشوارتر از امروز را پشت سرگذاشته است، افزود: در حال حاضر مديران پخته و با تجربه اي داريم و علاوه بر آن درك عمومي از مشكل هاي كشور نيز بيشتر است.
غضنفري گفت: در نخستين سال هاي پيروزي انقلاب اسلامي، اين انقلاب مانند نهال تازه رسيده اي بود اما اكنون به درخت تنومند با شاخ هايي كه دركل جامعه ريشه دوانده تبديل شده است.
وي صداقت، اخلاص و تلاش را از جمله انتظارهاي مردم از كارگزاران دانست و افزود: مردم وقتي ببينند، مسئولان پيگير مشكلاتشان هستند و صادقانه گزارش مي دهند، به طور حتم مي پذيرند و سختي را نيز تحمل مي كنند.
غضنفري با اشاره به شعار افتخار به گذشته و اميد به آينده گفت: بايد كارنامه انقلاب در بخش هاي مختلف شامل آموزش، بهداشت و درمان و توليد با شاخص هاي مستند و عدد و رقم براي جامعه بازگو شود.
** مديركل روابط عمومي و اموربين الملل استانداري قم نيز در اين جلسه گفت: بر اساس دستورالعمل شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي كشور يكي از كارگروه هايي كه زير مجموعه ستاد بزرگداشت چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب تشكيل مي شود، كارگروه اقتصادي به رياست معاون هماهنگي امور اقتصادي كشور است كه حكم آن توسط قائم مقام شوراي هماهنگي كشور صادر شده است.
سيد رضا طباطبايي افزود: با توجه به مشغله كاري مديران و جلوگيري از تشكيل كارگروهي موازي با كارگروه اقتصادي استان، مقرر شد، در حال حاضر دستورهاي كارگروه اقتصادي ستاد مذكور در كارگروه اقتصادي استان ارايه شود، و با نزديك شدن به ايام دهه فجر جلسه هاي اختصاصي خود را برگزار كند.
وي با بيان اينكه براي دهه فجر برنامه هاي متنوعي برنامه ريزي شده است، گفت: دستگاه هاي اجرايي بايد اطلاعات و آمار مربوط به حوزه اقتصادي استان را به صورت دقيق تهيه و به استانداري ارسال كنند.
طباطبايي تصريح كرد: كليه دستگاه ها بايد صرفا اطلاعات طرح هايي كه قطعا در دهه فجر به بهره برداري مي رسد را ارسال نمايند.
وي برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي اقتصادي انقلاب درقم و بويژه اقدام هاي انجام شده درحوزه صنايع كوچك و صادرات در اين استان را از ديگر برنامه هاي دهه فجر عنوان كرد و افزود: اين نمايشگاه كه در ابتدا قرار بود در هفته دولت برگزار شود طبق تصميم شوراي معاونان استانداري به دهه فجر موكول شد.
7403/ 6133/
معاون استاندار:
بانكهاي قم در راستاي رونق توليد فعاليت جدي تري داشته باشند
۱۰ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۳۷
کد خبر:
83051753
قم- ايرنا- معاون هماهنگي امور اقتصادي و منابع انساني استانداري قم،رونق توليد را يكي از الزام هاي مهم براي رفع مشكل بيكاري دانست و گفت: بانكهاي استان به عنوان يكي از قوي ترين و عظيم ترين منابع سرمايه بايد دراين راستا فعاليت جدي تري داشته باشند.