به گزارش خبرنگار ايرنا، محسن بيگلري شامگاه پنجشنبه پس از بازديد برخي اعضاي كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي از سد بانه در نشست مسئولان حوزه هاي مرتبط اظهار داشت: بخش مهمي از منابع آبي اين شهرستان به صورت روان آب از كشور خارج مي شود.
وي افزود: براي تكميل پروژه انتقال آب سد عباس آب به شهر و روستاهاي بانه، 120 ميليارد ريال اعتبار نياز است كه بايد به پيمانكاران پرداخت شود تا اين پروژه تكميل شود.
بيگلري با بيان اينكه آب شرب بانه قابل مصرف نبود، تاكيد كرد: در صورتي كه پروژه اضطراري آب بانه به موقع انجام نمي شد امروز با نبود آب مواجه بوديم.
نماينده مردم سقز و بانه در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: خط انتقال آب از شهر بويين به بانه 10 كيلومتر طول دارد كه اعتبار مورد نياز آن تامين شده اما تاكنون عمليات اجرايي آغاز نشده است.
وي با اشاره به كمبود آب بخش كشاورزي در شهرستان بانه هم گفت: پروژه خط انتقال آب بانه به صورت دائمي تامين اعتبار شده و اجراي آن به زودي مي شود كه يكي از پروژه هاي ضروري در حوزه آب اين شهرستان است.
فرماندار بانه هم در اين نشست گفت: مشكل اصلي اين شهر تامين آب شرب بود كه با اجراي پروژه انتقال آب اضطراري از سد عباس آباد مشكل حل شده است.
محمد فلاحي با بيان اينكه ميانگين بارندگي سالانه در بانه 650 ميلي متر است، افزود: زمين كشاورزي و بارندگي زياد در شهرستان داريم اما براي بخش كشاورزي آب نيست و بيش از 70 درصد زمين هاي كشاورزي به صورت ديم است.
وي با اشاره به بسته شدن مرزها و كاهش صادارات و واردات در بانه اظهار داشت: در شرايط كنوني كشاورزي مهمترين راه اشتغال و كسب درآمد مردم است و در صورتي كه آب كشاورزي تامين نشود با مشكل جدي در حوزه اشتغال و درآمد پايدار روستايي مواجه خواهيم شد.
رئيس امور آب بانه هم در سخناني با اشاره به اينكه اين شهرستان يك منطقه كوهستاني است، گفت: سد سازي تنها راه مهار و ذخيره سازي آب است.
انور كريمي كاني اظهار داشت: تمام آب هاي شهر بانه سطحي است و منابع زير زميني ندارد لذا آب هاي سطحي به صورت روان آب خارج مي شود كه براي مهار اين روان آب ها احداث سد بهترين راهكار است.
وي با اشاره به بهره برداري سد بانه در سال 85 افزود: عمليات اجرايي سد عباس آباد نيز سال 85 شروع شد و طرح اضطراري انتقال آب از اين سد به شهر بانه نيز پارسال به بهره برداري رسيد و اكنون آب شرب شهر بانه از سدهاي عباس آباد و بانه تامين مي شود.
كريمي كاني تاكيد كرد: هم اكنون مصرف آب شرب در شهر بانه 330 مترمكعب در ثانيه است كه 180 ليتر از محل سد بانه و حدود 150 هم از محل سد عباس آباد تامين و وارد شبكه مي شود.
وي با اشاره به اينكه آب سدهاي موجود در شهرستان بانه به مصرف كشاورزي نمي رسند، يادآور شد: آب اين سدها براي شرب است و سدي براي ذخيره آب مورد نياز كشاورزي وجود ندارد لذا تنها چهار هزار از اراضي كشاورزي اين شهرستان آبي است و 17 هزار هكتار به صورت ديم كشت مي شود.
به گزارش ايرنا، سد عباس آباد در 25 كيلومتري بانه و در بخش ننور و سد بانه در 5 كيلومتري بانه و پايين دست روستاي سبدلو در بخش مركزي احداث شده است.
شهرستان مرزي بانه با 158 هزار نفر جمعيت در 270 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
، اعضاي كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي روز چهارشنبه به كردستان سفر كردند.
شركت در جلسات ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي استان و شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي از جمله برنامه هاي نمايندگان عضو كميسيون كشاورزي در روز اول اين سفر است.
كميسيون كشاورزي، آب، خاك، منابع طبيعي و محيط زيست مجلس شوراي اسلامي يكي از كميسيونهاي تخصصي مجلس شوراي اسلامي است، اين كميسيون بر اساس ماده 62 براي انجام وظايف محوله درمحدوده كشاورزي، منابع آب، دام و طيور، شيلات، محيط زيست و هواشناسي مطابق ضوابط اين آييننامه تشكيل ميشود.
كردستان با داشتن بيش از يك ميليون و 200 هزار هكتار زمين قابل كشت مرغوب و مستعد يكي از قطب هاي توليد محصولات كشاورزي كشور است و باغداران استان با توليد سالانه بيش از 45 هزار تن انگور ديم رتبه دوم كشوري را به خود اختصاص داده اند، سيب، گلابي، زردآلو، هلو، شليل، بادام، گيلاس، آلبالو، آلو و گردو از ديگر محصولات باغي كردستان است.
7496/9102
نماينده مجلس:
عمليات انتقال آب شرب به 100 روستاي بانه بزودي اجرايي مي شود
۱۲ مهر ۱۳۹۷، ۲۲:۲۳
کد خبر:
83054748
سنندج - ايرنا - نماينده مردم سقز و بانه در مجلس شوراي اسلامي گفت: با توجه به اينكه امور مربوط به انتقال آب سد عباس به روستاهاي بانه انجام شده عمليات انتقال آب شرب به 100 روستا از اين سد نيز به زودي اجرايي مي شود.