۱۴ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۵۹
کد خبر: 83055906
T T
۰ نفر

نبرد میلیاردرها: ترامپ در برابر سوروس

۱۴ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۵۹
کد خبر: 83055906
نبرد میلیاردرها: ترامپ در برابر سوروس

تهران - ایرنا - «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در واكنش به مخالفان دستیابی «بِرِت كاوانا» گزینه پیشنهادی اش برای تصدی كرسی دیوان عالی كشور مدعی شد كه این عده حقوق بگیر سوروس هستند؛موضوعی كه تئوری توطئه جدیدی را علیه این مخالف ریاست جمهوری ترامپ مطرح كرده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، سوروس، میلیاردر لیبرال از وقتی كه 27 میلیون دلار صرف مخالفت با انتخاب دوباره «جورج دبلیو بوش» رئیس جمهوری پیشین آمریكا درسال 2004 كرد، به شخصیتی افسانه ای برای محافظه كاران تبدیل شد.
او كه از گروه ها ومواضع لیبرال حمایت می كند در معرض تئوری های توطئه بزرگ و كوچكی بیشتر از سوی گروه های محافظه كار قرار داشته كه در بیش از یك دهه گذشته رواج داشته است. آخرین مورد؛ هنگامی كه معترضان انتصاب كاوانا در مقابل كنگره گرد هم آمدند و سناتورها را در مقابل آسانسورها، سالن های كنگره و بیرون دفاترشان به چالش كشیدند، ترامپ، سوروس را به سازمان دهی و دادن پول به آنها متهم كرد.

** بیوگرافی جورج سوروس
سوروس، كارگردان تجاری، سرمایه گذار، بازرگان، كنشگر سیاسی و نویسنده مجاری - آمریكایی است كه ریاست هیات مدیره بنیاد جامعه باز سوروس را برعهده داشته و بنیانگذار و رئیس هیات مدیره شركت مدیریت سرمایه سوروس است.
مشهورترین مجله اقتصادی آمریكایی، فوربس، در فوریه سال 2018میلادی، سوروس را با ثروت خالص 24 میلیارد دلار آمریكا به عنوان بیست و نهمین نفر در فهرست ثروتمندترین افراد جهان رده بندی كرد. او بازمانده هولوكاست است.
سوروس درسال 1930در بوداپست و در خانواده ای یهودی به دنیا آمد و در سال 1947، پس از روی كار آمدن كمونیست ها، زادگاه خود را به قصد انگلستان ترك كرد و در1952 از مدرسه اقتصاد لندن فارغ التحصیل شد. او در این دانشگاه با «كارل پوپر» فیلسوف واندیشمند اتریشی – انگلیسی كه استاد اقتصاد دانشگاه لندن بود، آشنا شد و تحت تاثیر اندیشه های او قرار گرفت.
سوروس سپس درسال 1965میلادی به آمریكا مهاجرت كرد ویك سال بعد شركت مدیریت سرمایه سوروس را بنا گذاشت كه موسسه ای خصوصی و فعال در زمینه مشاوره سرمایه گذاری و مدیریت مالی است.

**سوروس: ترامپ خطری برای جهان است
سوروس از نظر سیاسی، یكی از سه بنیانگذار اصلی مركز پیشرفت آمریكا و عضو هیات مدیره آن است. او بنیانگذار انقلاب گل رز در گرجستان بود. انقلاب گل رز، انقلابی بدون خون‌ریزی بود كه در سال 1382 در گرجستان اتفاق افتاد و «ادوارد شوارد نادزه» رئیس‌جمهور وقت را بركنار كرد.
سوروس از سال 1979، بیش از 6 میلیارد دلار به دلایل مختلف كمك مالی كرده است.در آمریكا مقادیر هنگفتی را در مبارزات انتخاباتی سال 2004 علیه جورج دبلیو بوش اختصاص داد تا مانع دستیابی او به این كرسی برای دور دوم شود كه البته ناموفق بود.
سوروس در سال 2003 در مصاحبه با روزنامه آمریكایی واشنگتن پست، گفت: بركناركردن بوش از مقامش «تمركز اصلی زندگی من» و «مساله مرگ و زندگی است». «اگر كسی شكست بوش را تضمین كند همه ثروتش را وقف شكست دادن بوش می كند.»
سوروس، ترامپ را خطری برای جهان می داند و معتقد است كه او تا سال 2020 یا حتی زودتر در سمتش به عنوان رئیس جمهوری آمریكا باقی نخواهد ماند. وی پیش بینی كرده كه در انتخابات میان دوره ای كنگره سال 2018 دمكرات ها پیروز شوند.
او 13 میلیون دلار صرف حمایت از «هیلاری كلینتون» نامزد دمكرات در انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 كرد.

**ترامپ و تئوری توطئه در باره سوروس
از زمان قدرت گرفتن اقتصادی سوروس توهم یا تئوری های توطئه پیرامون او شكل گرفته است كه بیشتر این توهمات توطئه با ثروت و باورهای سیاسی او گره خورده است. چنین تئوری هایی بیشتر در بین ملی گرایان و محافظه كاران رواج دارد.
ادعای روز جمعه ترامپ درباره این كه سوروس به مخالفان انتصاب كاوانا پول داده با واكنش های فوری مواجه شد و حتی برخی رئیس جمهوری آمریكا را به ترویج تئوری های توطئه یهود ستیزانه متهم كردند و یك روزنامه آمریكایی این اظهارات ترامپ را اغراق آمیز و غیرواقعی توصیف كرد.
«ریچارد كوهن» ستون نویس قدیمی روزنامه واشنگتن پست كه خود یك یهودی است گفت این اظهارات به خودی خود یهودستیزانه است اما وی از بیان این كه ترامپ تنفر را درباره یهودیان گسترش می دهد، خودداری كرد.

** سورس حامی دمكرات ها و لیبرال ها
سوروس اغلب به عنوان محافظه كار سرسختی كه نقش پشت پرده در جنبش های لیبرال و ترقی خواه دارد، شناخته می شود. به نظر می رسد اشاره ترامپ به سوروس كه گفته می شود از جنبش های حامی دمكراسی در سراسر جهان و البته حزب دمكرات آمریكا حمایت می كند، جلب حمایت از كاوانا را هدف قرار می دهد.
برخی معتقدند او تامین مالی طرح های مخالف با دستور كار ترامپ را برعهده دارد.
تارنمای آمریكایی Bigthink در گزارشی در همین زمینه نوشت : این كه افراد میلیاردر بر سیاست نفوذ دارند موضوع قابل انكاری نیست . رئیس جمهوری كنونی ما میلیاردر است و كابینه اش مملو از میلیاردها و میلیونرها است. نامزدی ترامپ با حمایت خانواده «مرسرها» كه میلیاردر هستند و رابطه نزدیكی با «استیو بنن» مشاور ارشد پیشین ترامپ داشتند، رقم خورد. آنها همچنین مالكان مشترك روزنامه بریت بارت نیوز هستند كه از سازمان های خبری پیشتاز حامی ترامپ است ونقش كلیدی در پیروزی ترامپ داشت.
این گزارش افزود: آن طرف قضیه جورج سورس قرار دارد. او متهم به كنترل ماشین رای گیری در آمریكا، تامین مالی تظاهراتی همچون جنبش مارس زنان، تحریك ناآرامی های فرگوسن، تامین مالی جنبش«جان سیاه پوست مهم است»، مداخله در امور داخلی كشورهای اروپایی و ایجاد بحران مهاجرت و .. است.
وقتی ترامپ درانتخابات پیروز شد، بنیاد جامعه بازِ سوروس اعلام كرد 10میلیون دلار صرف طرح هایی در حمایت از جوامعی كرده كه هدف «اقدامات تنفرآمیز» هستند. اقداماتی كه به دستور كار ترامپ ربط داد و مهاجران، مسلمانان و غیره را هدف قرار می داد.

**سوروس: اتحادیه اروپا با خطر «مهلك» فروپاشی مواجه است
سوروس معتقد است اتحادیه اروپا به توافقی برای افزایش سرمایه گذاری برای كنترل هجوم بیش از یك میلیون پناهجو به اروپا نیاز دارد.
او در رابطه با همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا طی اظهاراتی در اندیشكده روابط خارجی پاریس گفت كه اتحادیه اروپا در وضعیت بحرانی قرار دارد و تصمیم انگلیس برای خروج از آن پیامدهای مخربی را برای هر دو طرف به دنبال خواهد داشت.
وی افزود كه آثار مخرب بحران اتحادیه اروپا هم‌اكنون قابل‌لمس است، لیكن تمركزها صرف مذاكرات خروج انگلیس از اتحادیه شده است.
سوروس با اشاره به اینكه انگلیس به‌طور قطعی تصمیم به خروج از اتحادیه اروپا نگرفته است، افزود: درنهایت این مردم انگلیس هستند كه بایستی درباره ادامه حضور در اتحادیه اروپا تصمیم‌گیری كنند اما بهتر است كه هرچه زودتر این امر محقق شود.
او افزود كه از پویش موسوم به«بهترین برای انگلیس» در جهت مخالفت با خروج از اتحادیه اروپا و برگزاری مجدد همه پرسی برگزیت حمایت می‌كند.
وی هشدار داد كه رأی انگلیسی ها به خروج از اتحادیه اروپا در همه پرسی 23ژوئن، می تواند منجر به سقوط ارزش پوند و یك چهارشنبه سیاه دیگر در انگلیس شود.
چهارشنبه سیاه به روز شانزدهم سپتامبر 1992 میلادی( 25شهریور 1371 خورشیدی) اطلاق می شود كه در این روز انگلیس شاهد خروج از سیستم پولی اروپا و سقوط شدید ارزش پوند در برابر دلار و مارك آلمان بود.
گفته می شود جرج سوروس در این روز سودی چند میلیارد دلاری به دست آورد و رسانه ها و اهل بورس به او لقب «مردی كه بانك مركزی انگلستان را شكست داد » دادند.
وی درعین‌حال به اروپا هشدار داد كه سیاست‌های خود را به‌گونه‌ای تغییر دهد كه برای كشورهایی همچون انگلیس جذاب‌تر جلوه كند.

** سوروس در ایران
سوروس شخصیت مورد توجه برخی رسانه های تندرو در ایران هم است. این رسانه ها معمولا مخالفان خود را به ارتباط با سوروس متهم كرده و به او حمله می كنند.
یكی از این رسانه ها یكبار در تیتر یك خود با استناد به گزارش نشریه آمریكایی پولیتیكو، نوشت : بنابر اعلام یك نشریه آمریكایی میلیاردر صهیونیست آمریكایی كه به پدر انقلاب‌های رنگی معروف شده است، نشست سه روزه محرمانه‌ای را با سرمایه‌داران بزرگ این كشور، با هدف بررسی چگونگی بازپس‌گیری قدرت از ترامپ برگزار كرده است.
اروپام**9158**1590