۱۴ مهر ۱۳۹۷، ۱۸:۵۲
کد خبر: 83056466
T T
۰ نفر
دومین جشنواره طبخ غذاهای دریایی در تهران برگزار شد

تهران- ایرنا- در حاشیه سومین دوره نمایشگاه بین الملی شیلات، آبزیان و صنایع وابسته دومین جشنواره طبخ غذاهای دریایی در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

به گزارش عصر شنبه خبرنگار ایرنا، به منظور ترویج در طبخ غذاهای دریایی به همت سازمان جهاد كشاورزی و امور شیلات استان تهران دومین جشنواره طبخ غذاهای دریایی در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.
در مراسم اختتامیه این جشنواره معاون وزیر جهاد كشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران در سخنانی اظهار داشت: در سال 57 تولید آبزیان در كشور 32 هزار تن و جمعیت كشور نیز در حدود 32 میلیون نفر بود و متوسط سرانه مصرف آبزیان در كشور به حدود یك كیلوگرم می‌رسید اما این رقم در سال 96 به همت تولیدكنندگان كشور به یك میلیون و 200 هزار تن رسیده كه 137 هزار تن آن نیز به ارزش 500 میلیون دلار صادر شده و مصرف سرانه آبزیان به 11.2 كیلوگرم رسیده است.
وی تصریح كرد: مصرف سرانه آبزیان در كشورهای توسعه‌یافته 32 تا 35 كیلوگرم و متوسط مصرف جهانی این محصول 21 كیلوگرم است كه هنوز سرانه مصرف ما در كشور نصف جهان است.
رئیس سازمان شیلات ایران خاطرنشان كرد: در استان تهران به عنوان الگوی مصرف سایر كشورها انتظار می‌رود میزان عرضه مستقیم آبزیان افزایش یابد كه این امر با حذف دلالان می‌تواند سرانه مصرف را افزایش قابل توجهی داد.
وی با بیان اینكه بازار عرضه محصولات آبزی در استان تهران نمونه است تاكید كرد: انتظار می رود سالانه 20 تا 30 مركز عرضه مستقیم محصولات آبزی و همچنین مركز طبخ غذاهای دریایی در استان تهران و سایر استان های كشور ایجاد شود.

** تولید میگو به 40 هزار تن میرسد
رئیس سازمان شیلات كشور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در حال حاضر 32 هزار تن میگو در كشور تولید می شود كه 26 هزار تن آن به كشورهای دیگر صادر می شود.
وی یادآور شد: با برنامه ریزی انجام شده امسال تولید میگو در كشور به 40 هزار تن خواهد رسید.
صالحی همچین با تاكید بر پرورش ماهیان در قفس یادآور شد: امسال پرورش ماهیان در قفس را در دستور كار خود قرار دادیم و قرار شده پرورش ماهیانی از جنوب و شمال كشور در قفس در استان های سراسر كشور توسعه یابد.
وی با بیان اینكه در بسیاری از استان های كشور از جمله آذربایجان غربی، شرقی و مازندران عرضه مراكز كباب ماهی در ساحل و مراكز پرورش ماهی وجود دارد گفت: با همكاری ادارات میراث فرهنگی و گردشگری تلاش می كنیم این مراكز تفرجگاهی را در سراسر كشور توسعه دهیم.

** 60 درصد آبزیان كشور در استان تهران عرضه می‌شود
همچنین در این مراسم رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان تهران نیز در سخنانی با بیان اینكه بازار فروش محصولات عرضه محصولات آبزی در استان تهران با یك جمعیت 15 میلیون نفری و با حدود 8 هزار نیروی كار قابل مقایسه با سایر استان های كشور نیست گفت: حدود 60 درصد محصولات تولیدی آبزی كشور در بازار استان تهران عرضه می شود.
كریم ذوالفقاری با بیان اینكه استان تهران یك استان غیر ساحلی و كم آب است افزود: با همین منابع محدود آبی توانسته‌ایم 6 هزار و 200 تن محصولات گرمابی و سردآبی، 32 میلیون قطعه ماهیان زینتی و 30 میلیون بچه ماهی تولید كنیم.
وی با بیان اینكه سرانه مصرف محولات آبزی هر فرد ایرانی سالانه 10.1 كیلوگرم است تاكید كرد: مصرف سرانه هر فرد در كشورمان و استان تهران سالانه كمتر از یك سوم است و اگر بتوانیم در ایجاد فضای فروش و طبخ محصولات آبزی گام برداریم به افزایش سرانه مصرف كمك كرده ایم.

**ایجاد مراكز عرضه مستقیم آبزیان در استان تهران توسعه می یابد
همچنین معاون اقتصادی استاندار تهران نیز در این مراسم افزود: برای عرضه مستقیم آبزیان در استان تهران همكاری مناسبی با شهرداری تهران صورت گرفته و اكنون در چند نقطه تهران عرضه محصولات آبزی به همراه پخت آن در حال انجام است و در ماه های آینده این مراكز در مناطق مختلف شهر تهران توسعه می یابد.
محمد امامی امین با بیان اینكه توسعه مراكز مستقیم فروش محصولات آبزی دست دلالان و واسطه گران را كوتاه می كند گفت: نفوذ دلالان و واسطه‌گری از محل تولید تا مصرف باعث افزایش قیمت این محصولات شده كه با توسعه عرضه مستقیم به دنبال حذف این واسطه‌ها هستیم.
همچنین مدیر امور شیلات استان تهران نیز عصر شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در دومین جشنواره طبخ غذاهای دریایی 70 اثر توسط آشپزان خانگی، رستوران داران و موسسات آشپزی در این جشنواره ارائه شد.
نغمه نظری ادامه داد: داوران این جشنواره در زمینه ارزش غذایی، تزئینات غذاها و طعم و مزه 5 غذای برتر را معرفی و به آشپزان برتر جوایز نقدی اهدا شد.
وی خاطرنشان كرد: این جشنواره به منظور ترویج مصرف محصولات آبزی و آموزش در نحوه پخت غذاهای آبزی انجام شد كه اولین جشنواره طبخ غذاهای دریایی تهران سال گذشته در برج میلاد برگزار شده بود و دومین جشنواره آن امروز (شنبه) در حاشیه سومین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان و صنایع وابسته در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.
تهرام/7243//1348
۰ نفر